Borica kondigt netwerkalliantie aan met Discover

SOFIA, Bulgarije--()--Borica AD, eigenaar van Bcard, het nationale betalingssysteem van Bulgarije en Discover Financial Services, een vooraanstaand directbanking- en betalingsdienstenbedrijf, hebben bekendgemaakt dat zij een strategische overeenkomst hebben getekend die acceptatie van Bcard's Global Cards buiten Bulgarije op het Discover Global Network mogelijk maakt.

Om te helpen voorzien in veiligere internationale transacties zullen Bcard en Discover samenwerken aan de integratie van Discover’s EMV® contact-, contactloze en mobiele oplossingen en D-PAS voor internationaal gebruik. Bcard zal ook hun lidbanken voorzien van een oplossing ter ondersteuning van de acceptatie van Bcard’s Global Cards buiten Bulgarije op het Discover Global Network.

“Discover is een alerte en flexibele partner voor organisaties wereldwijd geworden door hen van tools en hulpmiddelen te voorzien om te groeien en de acceptatie te verhogen,” aldus Joe Hurley, senior vice president en hoofd mondiale bedrijfsontwikkeling bij Discover. “Deze overeenkomst met Bcard complementeert Discover’s strategie om wereldwijde allianties tot stand te brengen die consumenten meer keuze bieden wanneer het gaat om hoe en waar zij betalen.”

“De investering in innovatie en de ontwikkeling van oplossingen, zoals het voor onze klanten uitbreiden van de acceptatie buiten de grenzen van Bulgarije heeft altijd behoort tot de prioriteiten van Bcard,” aldus Stoilka Arsova, directeur van Bcard, het nationaal betalingssysteem van Bulgarije. “Bulgarije heeft kennis, ervaring en technologie bij elkaar gebracht en heeft standaarden van wereldklasse bereikt in termen van financiële technologie en veiligheid en deze strategische alliantie met Discover versterkt Bcard's voortdurende inspanningen om verscheidenheid aan te brengen in hun kaart-betalingsdiensten voor onze banken en de kaart-betalingsmarktontwikkeling van Bulgarije te promoten. Op basis van deze strategische alliantie zal Bcard hun lidbanken voorzien van een effectief concurrerend binnenlands platform, een productaanbod en de mogelijkheid om innovatieve betalingsproducten te gebruiken.”

Discover Global Network heeft meer dan 44 miljoen zakelijke acceptatielocaties en 2 miljoen geldautomaten en contantgeldlocaties in meer dan 190 landen en gebiedsdelen. Discover Global Network omvat Discover, Diners Club International, PULSE en gelieerde netwerken. Het omvat ook netwerkrelaties met partners overal in de wereld, in Brazilië, China, India, Japan, het Midden-Oosten, Nigeria, Puerto Rico, Servië, Zuid-Korea, Vietnam, Taiwan, Mexico en in heel Europa.

Over Bcard

Het Bcard National Card-systeem van Borica AD ontplooit activiteiten sinds 2016 en functioneert apart en onafhankelijk van de kaart-betalingsverwerker van Borica.

Alle betalingsdienstverleners in Bulgarije zijn lid van het Bcard-systeem. Bcard wordt geaccepteerd als een Bulgaarse nationale betaalkaart bij alle mogelijke locaties (ATM/POS) in Bulgarije. De hoofdmissie van het systeem is migratie van contant en papiergeld naar digitale kanalen door de ontwikkeling van nieuwe elektronische diensten in de publieke en private sectoren in Bulgarije. De verwachting is dat het positioneren van het brede scala aan producten via een nieuw lokaal bedrijf en prijsmodellen een positieve impact zal hebben op de economie van het land en de betaalmethodes in Bulgarije radicaal zullen veranderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten:
Elena Tosheva
Head of Marketing and Communications
Bcard
M: + 359 884 292 192
E: ETosheva@borica.bg

Contacts

Mediacontacten:
Elena Tosheva
Head of Marketing and Communications
Bcard
M: + 359 884 292 192
E: ETosheva@borica.bg