Advent International haalt $ 17,5 miljard op voor negende wereldwijde private equity-fonds

  • Fonds overschrijdt doel van $ 16 miljard en bereikt een hard cap van $ 17,5 miljard in zes maanden
  • Toont sterke steun voor de sectorgerichte strategie en operationele benadering van Advent voor waardecreatie door middel van bedrijfstransformatie en winstgroei

BOSTON & LONDEN--()--Advent International ('Advent'), een van de grootste en meest ervaren wereldwijde private equity-investeerders, heeft vandaag aangekondigd dat het de fondsenwerving voor Advent International GPE IX Limited Partnership ('GPE IX' of het 'Fonds') heeft afgerond. Het fonds bereikte de hard cap van $ 17,5 miljard (€ 15,6 miljard) en overtrof het doel van $ 16 miljard (€ 14,3 miljard) na zes maanden op de markt. Het vorige wereldwijde fonds van Advent, GPE VIII, sloot in 2016 op $ 13 miljard.

GPE IX zal dezelfde beproefde strategie volgen als de acht eerdere Global Private Equity (GPE)-fondsen van Advent, met beleggingen in buy-out-, corporate carve-out-, public-to-private- en groeikapitaaltransacties, voornamelijk in Europa en Noord-Amerika en selectief in Azië en Latijns Amerika.

Sectorspecialisatie is vanaf het begin de kern geweest van de aanpak van Advent en het Fonds zal zich blijven richten op vijf kernindustrieën waar het bedrijf over aanzienlijke ervaring en kennis beschikt: (1) zakelijke en financiële dienstverlening; (2) gezondheidszorg; (3) industrieel; (4) detailhandel, consumenten en vrijetijdsbesteding; en (5) technologie, media en telecom. Advent kondigde onlangs plannen aan om haar betrokkenheid bij de technologiesector te verdiepen door het technologie-investeringsteam uit te breiden en een nieuw kantoor te openen in de San Francisco Bay Area.

"We zijn verheugd over de krachtige ondersteuning die GPE IX heeft gekregen van zowel bestaande als nieuwe investeerders," aldus David Mussafer, Managing Partner bij Advent in Boston. Dhr. Mussafer is een van de 15 Managing Partners die toezicht houden op Advent. "Wij zijn van mening dat ons succes te danken is aan onze gevestigde sectorfocus, wereldwijde voetafdruk, model voor private partnerschappen en de aanzienlijke operationele middelen die we toepassen op onze investeringen."

"Het grote, wereldwijd geïntegreerde team van Advent biedt ons een krachtig voordeel bij het identificeren en uitvoeren van aantrekkelijke investeringsmogelijkheden over de hele wereld," stelde James Brocklebank, Managing Partner bij Advent in Londen. "We zijn bijzonder goed gepositioneerd om complexe situaties na te streven, zoals corporate carve-outs, waarbij we gebruik kunnen maken van onze sector- en operationele expertise om waarde te creëren in deze dynamische bedrijven."

UITGEBREIDE MIDDELEN VOOR HET ONDERSTEUNEN VAN MANAGEMENTTEAMS

Advent heeft meer dan 195 professionals op het gebied van beleggingen en portfolio-ondersteuning wereldwijd. Een team van 157 professionals in Europa, Noord-Amerika en Azië zal zorgdragen voor de implementatie van GPE IX. Deze personen kunnen optimaal gebruik maken van de kennis en ervaring van 40 professionals uit het Latijns-Amerikaanse private equity-programma van Advent, evenals van een wereldwijd netwerk van operationele middelen van wereldklasse. Dit omvat meer dan 115 externe operationele partners en bedrijfsvoeringsadviseurs, voormalige senior executives met een diepgaande sector- en functionele expertise.

Via dit platform biedt Advent best practices, tools en mogelijkheden voor de industrie om managementteams te helpen bij het uitvoeren van plannen voor waardecreatie en het versnellen van de winstgroei. Sinds 2005 hebben portfoliobedrijven die Advent al minstens een jaar in handen heeft, de omzet en EBITDA gemiddeld met 14% en 15% per jaar tijdens de investering verhoogd.

Voor GPE IX was sprake van een aanzienlijke vraag van de bestaande beleggers van Advent, waarbij meer dan 90% van de verplichtingen van het fonds afkomstig was van beperkte partners in eerdere Advent-fondsen.

"We waarderen de blijvende steun van onze diverse institutionele beleggers en zijn verheugd om geselecteerde nieuwe investeerders welkom te heten in het GPE-programma," verklaarde Johanna Barr, Managing Director en Global Co-Head van Limited Partner Services bij Advent in Londen.

"Het positieve antwoord op GPE IX toont het vertrouwen van investeerders in ons team, onze strategie en aanpak," merkte Robert Weaver, Managing Director en Global Co-Head van Limited Partner Services bij Advent in New York, op. "We streven ernaar hun vertrouwen te behouden door gefocust te blijven op bedrijfstransformatie en winstgroei in ons hele portfolio."

STERKE GESCHIEDENIS GEDURENDE DRIE DECENNIA

Het GPE-programma van Advent heeft met succes investeringen en exits uitgevoerd, verspreid over meerdere generaties van fondsen en verschillende economische en private equity-cycli. Sinds 1990 heeft het programma geïnvesteerd in 258 private equity-transacties verspreid over 31 landen, en zijn 213 van die investeringen geheel of grotendeels gerealiseerd.

Verspreid over al haar fondsen heeft Advent $ 44 miljard (€ 36 miljard) geïnvesteerd in meer dan 345 private equity-transacties in 41 landen. De huidige portfolio-ondernemingen van het bedrijf genereerden $ 50 miljard (€ 44 miljard) aan jaaromzet en hadden aan het einde van hun laatste jaar meer dan 290.000 mensen in dienst.

Recente IPO's en exits van bedrijven in het GPE-programma zijn onder meer Ammeraal Beltech, Bojangles', Cotiviti, Genoa Healthcare, KMD, lululemon athletica (gedeeltelijke exit), Mondo Minerals, MORSCO en Nexi (IPO, gedeeltelijke exit).

Recente investeringen van GPE zijn onder meer Aimbridge Hospitality, BioDuro, Deutsche Fachpflege Gruppe, INNIO (voorheen GE Distributed Power), Laird, Manjushree Technopack, Prisma Medios de Pago, Walmart Brazil en Zentiva.

Naast het GPE-programma investeert Advent momenteel haar zesde private equity-fonds, gericht op buy-outs en groeikapitaalinvesteringen in heel Latijns-Amerika. Het vintage-fonds uit 2015, LAPEF VI, is gekapitaliseerd op $ 2,1 miljard.

Dit persbericht is geen aanbod of verzoek om een aanbod, of een uitnodiging of aansporing, om te beleggen in een fonds van Advent International. Niemand mag in een Advent International-fonds beleggen, behalve in overeenstemming met en onderworpen aan de voorwaarden van de toepasselijke fondsdocumentatie en toepasselijke wetgeving.

OVER ADVENT INTERNATIONAL

Advent International, opgericht in 1984, is een van de grootste en meest ervaren wereldwijde investeerders in private equity. Op 31 december 2018 had het bedrijf $ 36 miljard (€ 31 miljard) aan beheerd vermogen, exclusief de $ 17,5 miljard (€ 15,6 miljard) die werd opgehaald voor GPE IX. Met 14 kantoren in 12 landen heeft Advent een wereldwijd geïntegreerd team van meer dan 195 beleggingsprofessionals in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië gevestigd. Na 35 jaar toegewijd te zijn aan internationale investeringen, blijft Advent zich inzetten voor samenwerking met managementteams om een duurzame omzet- en winstgroei te realiseren voor haar portfoliobedrijven. Ga voor meer informatie naar www.adventinternational.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MEDIA

VS
Kerry Golds of Andrew Johnson
Finsbury
Tel.: +1 646 805 2000
Adventinternational-US@finsbury.com

VK
Dorothy Burwell of Humza Vanderman
Finsbury
Tel.: +44 (0)20 7251 3801
Adventinternational-LON@finsbury.com

Contacts

MEDIA

VS
Kerry Golds of Andrew Johnson
Finsbury
Tel.: +1 646 805 2000
Adventinternational-US@finsbury.com

VK
Dorothy Burwell of Humza Vanderman
Finsbury
Tel.: +44 (0)20 7251 3801
Adventinternational-LON@finsbury.com