CZ-11 WEY heeft groot succes met allereerste lancering vanuit zee van China

CASC bundelt krachten met WEY om een nieuw tijdperk van ontwikkeling te onthullen

(Photo: Business Wire)

BAODING, China--()--Om 12:06 uur op 5 juni 2019 vindt de eerste lancering vanuit zee van het CZ-11 Solid-fuel Space Launch Vehicle (CZ-11 WEY) plaats op de Gele Zee. Zeven satellieten zullen met succes in de vooraf ingestelde baan worden gezet, wat de inluiding van een nieuw tijdperk van CASC-ontwikkeling betekent. Het toonaangevende Chinese luxe SUV-merk WEY is de eerste zakenpartner van CASC. Beide partijen noemen dit lanceervoertuig gezamenlijk 'CZ-11 WEY', wat een nieuwe doorbraak betekent in het bedrijfsmodel van CASC. Daarnaast streeft het Joint Technology Innovation Center, dat mede is geïnitieerd door CASC en WEY, ernaar technologieën op het gebied van kwaliteitssystemen en -testen, autonome rijtechnologie, nieuwe materiaaltoepassing en waterstofenergie in de praktijk te brengen door middel van gestage vooruitgang, zodat de ruimtevaarttechnologie snel kan worden ingezet.

Het CZ-11 Space Launch Vehicle is het eerste en enige type lanceervoertuig met vaste brandstof in de CZ Launch Vehicle Family. Het is bijna 21 meter lang en weegt 58 ton. Met een stuwkracht van 120 ton kan het tot 500 kg aan ladingen in de zonsynchrone baan krijgen op een hoogte van 500 km. Deze lancering vanuit zee van CZ-11 WEY kristalliseert de doorbraken in een aantal belangrijke technologieën, zoals draadloze afstandsbediening op de voorste en achterste terminals, onafhankelijke intelligente beveiligingscontrole op de lanceerinrichting, het richten van de lancering van de mobiele basis op zee. Het CZ-11 Space Launch Vehicle heeft niet alleen de eerste lancering vanuit zee en met lage inclinatie van China gerealiseerd, maar ook een nieuwe lanceermodus gecreëerd voor Chinese lanceervoertuigen in de ruimte.

In combinatie met deze lancering vanuit zee zetten CASC en WEY gestaag de technische uitwisselingen en samenwerking op twee gebieden voort. Beide partijen zullen streven naar integratie op vier gebieden: kwaliteitssystemen en -testen, autonome rijtechnologie, nieuwe materiaaltoepassing en waterstofenergie. Ze zijn vastbesloten om de onafhankelijke R&D en productie enorm te versterken en voor grotere marktkansen en economische waarde voor CASC te zorgen. Bovendien kan door middel van de toepassing van technologieën in de automobielindustrie de ruimtevaarttechnologie gemakkelijk beschikbaar zijn.

Vermeldenswaard is dat de Creative Experience Activity van 'Dialogue with Parallel Universe' gezamenlijk wordt gehouden door WEY en CASC. Door middel van een digitale zender gemonteerd op de CZ-11 WEY Satellite worden de stemmen van veel consumenten doorgegeven aan de ruimte in de vorm van elektrische golven om een 'dialoog in de ruimte te voeren' met een ander zelf in een parallel universum. Vergeleken met het internationale programma van 'Send Your Name to Mars with NASA’s next Mars Rover' is deze lancering op zee een fantastische prestatie die de stemmen en de namen van mensen eerder in de ruimte houdt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Great Wall Motor
Liu Jian
+8618241766066
liujian@dsconsulting.com

Contacts

Great Wall Motor
Liu Jian
+8618241766066
liujian@dsconsulting.com