Otsuka Chemical nam met succes gedeelte van de Cefixime-activiteiten van Astellas Pharma over

TOKIO--()--Otsuka Chemical Co., Ltd. (hoofdkantoor: Chuo-Ku, Osaka; directeur en vertegenwoordigend directeur: Takeharu Harashima; hierna ‘Otsuka Chemical’ genoemd) heeft bekendgemaakt dat het met succes een gedeelte van de Cefixime-activiteiten van Astellas Pharma, Inc. heeft overgenomen (hoofdkantoor: Chuo-Ku, Tokio; President en CEO: Kenji Yasukawa, Ph.D.; hierna ‘Astellas Pharma’ genoemd).

Door deze overeenkomst verkrijgt Otsuka Chemical de Cefixime-activiteiten van Astellas Pharma voor de levering van het werkzame farmaceutische bestanddeel (API, Active Pharmaceutical Ingredient) aan licentiehouders samen met activa zoals overeenkomsten die horen bij de licentieverleningsactiviteiten en het handelsmerk. Dit betekent de toetreding van ons bedrijf tot de handel in werkzame farmaceutische bestanddelen (API), resulterend in versterking van de geïntegreerde antibioticagerelateerde activiteiten van tussenpersonen voor API.

Cefixime, ontwikkeld door Astellas Pharma, is een cefalosporine van de derde generatie met antibacteriële activiteit tegen grampositieve en gramnegatieve bacteriën en wordt wereldwijd uitgebreid voorgeschreven.

Naast het voornaamste bedrijfssegment, dat van de chemische producten, zal Otsuka Chemical doorgaan met de versterking van de productietechnologie van hoogwaardige API's en hun marketing en merksterkte om farmaceuticagerelateerde en CMO-activiteiten te promoten door voordeel te behalen uit belangrijke technologieën die zijn ontwikkeld op het gebied van organische en anorganische chemische producten.

 

Bedrijfsprofiel

 

Otsuka Chemical Co., Ltd.
Opgericht   :   29 Augustus 1950
Kapitaal : 5 miljard yen
Directeur : Takeharu Harashima, directeur en vertegenwoordigend directeur
Hoofdkantoor : 3-2-27, Ote-Dori, Chuo-Ku, Osaka, 540-0021 Japan
Werknemers : 1857 (geconsolideerd; vanaf 31 december 2018)
Bedrijfsomschrijving

:

 

Productie en verkoop van chemische producten

 

Astellas Pharma Inc.

Opgericht   :   April 1923
Kapitaal : 103 miljard yen
Directeur : Kenji Yasukawa, Directeur en CEO
Hoofdkantoor : 2-5-1, Nihonbashi-Honcho, Chuo-Ku, Tokyo 103-8411, Japan
Werknemers : 16.243 (geconsolideerd; vanaf 31 maart 2019)

Bedrijfsomschrijving

:

  Onderzoek en ontwikkeling, productie en verkoop van farmaceutica
 

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hidetosihi Hironishi
Otsuka Chemical Co., Ltd.
General Affairs
Occ.Release@otsuka.jp

Contacts

Hidetosihi Hironishi
Otsuka Chemical Co., Ltd.
General Affairs
Occ.Release@otsuka.jp