William Blair zet Europese uitbreiding voort

Toevoeging van ervaren investeringsbankier Maarten Meurs

CHICAGO & FRANKFURT & LONDEN--()--William Blair, een vooraanstaand wereldwijd kantoor met expertise in investment banking, beleggingsbeheer en particulier vermogensbeheer, kondigde vandaag de werving aan van Maarten Meurs als algemeen directeur. Meurs sluit aan bij de Financial Sponsors Group van het bedrijf, waarin hij met de verschillende bedrijfstakexperts van William Blair zal samenwerken om de sterke groei in de Beneluxregio voort te zetten.

We hebben onze aanwezigheid in Europa vergroot door in de afgelopen vijf jaar ons team meer dan te verdubbelen; we hebben nu meer dan 85 in Europa gevestigde teamleden voor investment banking”, zei Anu Sharma, hoofd Europees investment banking. “We bedienen klanten in de Benelux al lang met buitengewone resultaten en kijken ernaar uit om het sterke transactiemomentum vast te houden met Maartens focus op de regio.”

Meurs heeft meer dan 16 jaar ervaring in de sector en verlaat de ABN AMRO Bank in Amsterdam voor William Blair. In zijn laatste functie was hij uitvoerend directeur corporate finance en gaf hij leiding aan M&A-transacties. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies op investment banking-afdelingen bij de Royal Bank of Scotland en diens voorloper ABN AMRO Bank. Meurs behaalde zijn M.Sc. in economie aan de Universiteit van Groningen.

Maarten brengt een breed vaardighedenspectrum en expertise op senior-niveau van de private equity-markt mee, en daarmee is hij een sterke aanvulling op de getalenteerde Financial Sponsors Group van William Blair”, zei Brandon Lower, algemeen hoofd van de Financial Sponsors Group. “Hij heeft veel ervaring in het succesvol samenwerken met investeerders en het bieden van vertrouwd advies en innovatieve oplossingen.”

William Blair is een zeer gerespecteerde leider in M&A-advies en ik ben vereerd met de mogelijkheid om de investeerdersgemeenschap in de Benelux te dienen. Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf goed gepositioneerd is om het wereldwijde klantenbestand verder uit te breiden door adviesdiensten van wereldklasse te leveren”, zei Meurs.

In 2018 was William Blair de nummer 1 als adviseur bij investeerdersgerelateerde overeenkomsten voor transacties onder de $2 miljard¹. In de afgelopen vijf jaar was William Blair een van de meest actieve M&A-adviseurs in de Benelux en rondde het 30 adviessamenwerkingen aan met een totale samenvoegde waarde van meer dan €6,4 miljard.

Over William Blair

William Blair is een vooraanstaand wereldwijd kantoor met expertise in investment banking, beleggingsbeheer en particulier vermogensbeheer. We bieden adviesdiensten, strategieën en oplossingen die aan de ontwikkelende behoeften van onze klanten voldoen. Als onafhankelijk bedrijf in handen van medewerkers zijn we op meer dan 20 kantoren wereldwijd actief met onze strategische partners.* Kijk voor meer informatie op williamblair.com.

*Inclusief strategische samenwerkingen met Allier Capital, BDA Partners en Poalim Capital Markets.

¹Mergermarket 2018

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tony Zimmer
William Blair & Company, L.L.C.
312-364-8611
tzimmer@williamblair.com

Contacts

Tony Zimmer
William Blair & Company, L.L.C.
312-364-8611
tzimmer@williamblair.com