Braidy Industries en Rusal kondigen goedkeuring van de Raden van Bestuur aan voor hoofdinvestering van $ 200 miljoen in Braidy Atlas-fabriek

ASHLAND, Ky.--()--Vandaag hebben Braidy Industries, Inc. ('Braidy') en United Company RUSAL plc ('Rusal'), dochteronderneming van En+ Group, gezamenlijk de goedkeuring aangekondigd door hun respectieve Raden van Bestuur van een hoofdinvestering van $ 200 miljoen in de Braidy Atlas-fabriek door Rusal. In ruil voor haar investering verkrijgt Rusal een aandeel van 40% in de Braidy Atlas, de eerste 'greenfield'-aluminiumwalserij die is gebouwd in de VS in 37 jaar. De overeenkomst wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 afgerond.

Rusal zal elk jaar gedurende 10 jaar 200.000 ton gecertificeerde koolstofarme eersteklas aluminiumblokken en -plakken leveren, waardoor Braidy 20% minder CO2-uitstoot kan behalen dan haar naaste concurrent. Dit wordt 's werelds grootste order voor één fabriek van hoogwaardige, voorgelegeerde en koolstofarme primaire aluminiumplaten.

Craig Bouchard, voorzitter en CEO van Braidy Industries, stelde: "Als het gaat om duurzaamheid, is dit een droompartnerschap voor de wereldwijde aluminiumindustrie."

Over de Braidy Atlas-fabriek:

  • Braidy Atlas is de eerste nieuwe Amerikaanse 'greenfield'-walserij in 37 jaar.
  • Deze nieuwe fabriek is volledig afhankelijk van langetermijnleveringen van hoogwaardig, koolstofarm aluminium.
  • Geen Amerikaanse producent van eersteklas aluminium kan de enorme hoeveelheden leveren die nodig zijn.
  • Buiten de Verenigde Staten kan alleen Rusal op deze schaal koolstofarm, hoogwaardig aluminium leveren.
  • Braidy en Rusal delen dezelfde visie van koolstofarme groei en de kansen die dat creëert.

Ga voor meer informatie naar www.braidy.com.

Over RUSAL:

RUSAL (www.rusal.ru) is de leider van de wereldwijde aluminiumindustrie. In 2018 vertegenwoordigde het bedrijf ongeveer 5,8% van de wereldwijde productie van aluminium en 6,2% van de aluminiumoxideproductie. Het bedrijf heeft ongeveer 64.000 mensen in dienst, met vestigingen in 20 landen verspreid over 5 continenten. De gewone aandelen van RUSAL worden verhandeld op de Hong Kong Stock Exchange (handelscode 486) en de Moscow Stock Exchange (handelscode RUAL).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media

Braidy Industries:

Braidy Industries, Inc.
Jaunique Sealey, 606-575-3121
jsealey@braidyindustries.com

UC Rusal:

Olga Sanarova
+7 (495) 720-51-70
olga.sanarova@rusal.com

Contacts

Contactpersonen voor de media

Braidy Industries:

Braidy Industries, Inc.
Jaunique Sealey, 606-575-3121
jsealey@braidyindustries.com

UC Rusal:

Olga Sanarova
+7 (495) 720-51-70
olga.sanarova@rusal.com