Eucafluff breidt activiteiten uit in Europa, Azië en de Verenigde Staten

Momenteel is 86% van de verkoop geconcentreerd in buitenlandse markten

SÃO PAULO--()--Suzano (NYSE:SUZ), een fusie tussen Suzano Papel e Celulose en Fibria, heeft de verkopen van Eucafluff in Europa, Azié en de VS uitgebreid. Het product is het enige donspulp op basis van eucalyptus ter wereld en wordt gebruikt in items voor persoonlijke hygiëne zoals luiers en sanitaire doekjes. Eucafluff wordt gezien als leidraad voor innovatie en duurzaamheid en is daarom goedgekeurd door grote fabrikanten wereldwijd. In de laatste 6 maanden kopen bedrijven als Ontex en Vinda International, en andere lokale spelers in Europa, de Verenigde Staten, Japen en China bij Suzano.

Momenteel wordt 86% van de verkopen van Eucafluff overzees behaald, waarvan 25% in Europa. “De acceptatie van ons donspulp in grote markten en bij multinationals heeft de goede prestaties bevestigd die eucalyptusvezel kan brengen in de markt voor hygiëneproducten. Wij zijn toegewijd aan het verbeteren van de kwaliteit en prestaties van de eindproducten van onze klant en dit is te zien aan de wereldwijde samenwerkingen die we de afgelopen maanden zijn aangegaan”, zegt Alexandre Corrêa, Executive Manager van de Business Unit bij Suzano.

Eucafluff, ontwikkeld door Suzano en het resultaat van 11 jaar onderzoek, is het eerste gebleekte kraftpulp van eucalyptusdons in de wereld, en wordt toegepast in absorberende producten en producten voor persoonlijke hygiëne, wegwerpartikelen zoals luiers voor kinderen en volwassenen, sanitaire producten voor vrouwen en andere toepassingen. De belangrijkste voordelen die deze unieke vezel biedt zijn een hogere absorptie en opname in producten en meer comfort en discretie voor de eindgebruikers, zoals bij de toepassing in incontinentieproducten. Deze voordelen komen door de grotere samendrukbaarheid van de eucalyptus-vezel, een kenmerk dat ook andere gerelateerde voordelen brengt zoals kleinere verpakkingsgrootte en verlaging van transport- en opslagkosten.

Suzano bestaat al 95 jaar en heeft 11 fabrieken, terwijl 2 miljard mensen met de producten in aanraking komen. Het bedrijf is wereldmarktleider in de productie van eucalyptuspulp, een grondstof die het bedrijf in de jaren 60 van de vorige eeuw heeft ontwikkeld. Het is ook voorloper bij de productie van eucalyptusdons en een van de grootste papierfabrikanten in Latijns-Amerika. Vanaf het begin heeft het geïnvesteerd in innovatieve en unieke oplossingen, om te zoeken naar vervanging voor fossiele grondstoffen door andere hernieuwbare bronnen.

Over Suzano

Suzano, het bedrijf dat is ontstaan uit de fusie tussen Suzano Pulp & Paper en Fibria, wil graag een wereldwijd voorbeeld zijn voor het duurzame gebruik van natuurlijke bronnen. Suzano, als wereldwijd leider in productie van eucalyptuspulp en een van de grootste papierfabrikanten van Latijns-Amerika, exporteert naar meer dan 80 landen en speelt via zijn producten een rol in het leven van meer dan twee miljard mensen. Met tien productielocaties en de samenwerking Veracel, heeft Suzano een jaarlijks capaciteit van 11 miljoen ton pulp en 1,4 miljoen ton papier. Suzano heeft ongeveer 37.000 directe en indirecte medewerkers en investeert al meer dan 90 jaar in innovatieve oplossingen voor verbouwen van eucalyptus waarmee het een vervanger kan zijn van fossiele grondstoffen door hernieuwbare biologische materialen. Het bedrijf omarmt de hoogste standaarden van corporate governance op de beurzen waar zijn aandelen worden verhandeld, te weten de B3 in Brazilië en de NYSE in de Verenigde Staten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PLANIN – Suzano’s PR-afdeling
Angélica Consiglio, Beatriz Imenes en team – www.planin.com
E-mail: suzano@planin.com - Telefoon: +55 (11) 2138-8940

Contacts

PLANIN – Suzano’s PR-afdeling
Angélica Consiglio, Beatriz Imenes en team – www.planin.com
E-mail: suzano@planin.com - Telefoon: +55 (11) 2138-8940