Monument Re neemt Portfolio over van Rothesay Life Plc

HAMILTON, Bermuda--()--Monument Re kondigde vandaag aan dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten om het portfolio van € 140 miljoen aan Ierse lijfrenten over te nemen van Rothesay Life Plc. De aankoop is in eerste instantie gestructureerd als herverzekering aan Monument Re en wordt naar verwachting gevolgd door een Part VII-overdracht van het portfolio Laguna Life d.a.c, behoudens regelgevende en gerechtelijke goedkeuringen.

Manfred Maske, CEO van Monument Re Group, zei: “We zijn verheugd om deze transactie, behoudens regelgevende goedkeuring, wereldkundig te kunnen maken en dat we onze Ierse consolidatiestrategie verder waar kunnen maken.”

Andrew Stoker, Chief Financial Officer van Rothesay Life, zei: “We zijn verheugd dat we tot een overeenkomst zijn gekomen met betrekking tot ons Ierse portfolio dat ons in staat stelt om te voldoen aan alle juridische vereisten, ongeacht de uitkomst van de huidige Brexit onderhandelingen en we willen het team bij Monument bedanken voor het snelle en efficiënte werk om deze transactie te voltooien binnen de korte beschikbare termijn.”

Over Rothesay Life

Rothesay Life werd in 2007 opgericht en is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende aanbieders van gereguleerde verzekeringsoplossingen op de Britse markt voor de risicoafbouw van pensioenen. Deze sterke groei is behaald middels de gestage accumulatie van pensioenregelingsklanten, belangrijke strategische aankopen en de herverzekering van lijfrenten-portfolio’s. Rothesay Life heeft voor meer dan £ 36 miljard aan aandelen in beheer en verzekert de pensioenen van meer dan 770.000 individuen.

Het Ierse portfolio, dat bestaat uit grote hoeveelheden lijfrenten en degenen die zijn omgezet naar individuele polissen, werd door Rothesay Life overgenomen via de aankoop van MetLife Assurance in 2014, dat een actieve deelnemer was op de Ierse markt voor lijfrenten.

Rothesay Life wordt geautoriseerd door de Prudential Regulation Authority en gereguleerd door de Financial Conduct Authority en de Prudential Regulation Authority. Meer informatie is beschikbaar op www.rothesaylife.com.

Over Monument Re en Monument Insurance

Monument Re Limited (‘Monument Re’) is een klasse E herverzekeraar en holdingmaatschappij onderhevig aan groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority. Vanaf de basis in Bermuda opereert Monument Re als herverzekeraar en verwerver van Europese activa-intensieve portefeuilles. Via deze strategie zoekt Monument Re naar op eigendommen gebaseerde risico’s binnen zijn risicobehoefte en het efficiënt uitvoeren van deze activiteiten of portfolio´s.

De Ierse onderdelen van Monument Re handelen als Monument Insurance en omvatten Laguna Life d.a.c. dat is gereguleerd door de Centrale Bank van Ierland.

De bedrijvengroep heeft een aanwezigheid in Bermuda, Ierland, België, Luxemburg en in Nederland.

Meer informatie is te vinden op www.monumentregroup.com of neem contact op met Manfred Maske, CEO, info@monumentregroup.com, +1 (441) 400-9300.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Manfred Maske, CEO, +1 (441) 400-9300
info@monumentregroup.com

Contacts

Manfred Maske, CEO, +1 (441) 400-9300
info@monumentregroup.com