Asuragen breidt oncologieportfolio uit met CE-markering en lancering van QuantideX® NGS DNA Hotspot 21 Kit

Het panel detecteert op accurate en gevoelige wijze meer dan 1600 varianten van klinisch belang

AUSTIN, Texas--()--Asuragen, Inc., een bedrijf in moleculaire diagnostiek dat eenvoudig te gebruiken producten van hoge kwaliteit levert voor complexe testen in genetica en oncologie heeft vandaag de CE-markering en lancering aangekondigd van de QuantideX® NGS DNA Hotspot 21 Kit*. Dit is een doelgericht sequencingpanel voor de detectie van klinisch relevante varianten voor verschillende tumortypes, inclusief non-kleine cel longkanker, colorectale kanker en melanomen. Door te controleren op de meest voorkomende varianten in een eenvoudige werkstroom, vormt de kit een oplossing voor de huidige uitdagingen van laboratoria en klinieken voor NGS-testen, inclusief lange-tijd-tot-resultaat, hoge analysecomplexiteit en arbeidsintensieve gegevensinterpretatie. Het panel is een evolutie van de bestaande QuantideX® NGS Pan Cancer Kit van het bedrijf, waarbij de analysewerkstroom wordt gestroomlijnd en de uitvoeringsomstandigheden worden geharmoniseerd, zodat samples parallel kunnen worden verwerkt met de QuantideX® NGS RNA Lung Cancer Kit.

De QuantideX NGS DNA Hotspot 21 Kit bevat het unieke cGMP-geproduceerde, end-to-end NGS-in-a-Box™-ontwerp van Asuragen, en biedt de noodzakelijke reactanten voor het prepareren van bibliotheken gereed voor sequencing in een enkele dag, en maakt gebruik van push-knop analyse voor standaardresultaten na sequencing. De gepatenteerde Sample-Aware™ bio-informaticasoftware van Asuragen beoordeelt of er voldoende versterkbaar DNA aanwezig is, zodat het veelvoorkomende probleem van samples van lage kwantiteit en kwaliteit wordt opgelost. Net zoals de QuantideX NGS RNA Lung Cancer Kit kan de analyse worden uitgevoerd op het breed geïnstalleerde Illumina MiSeq-platform, voor eenvoudige implementatie en gebruik in laboratoria.

“De lancering van de QuantideX NGS DNA Hotspot 21 Kit bevestigt de toewijding van Asuragen om eenvoudige gestroomlijnde moleculaire testproducten voor laboratoria te leveren, zelfs voor gecompliceerde technologieën als sequencing van de volgende generatie”, zei Matthew McManus, MD, PhD, president en CEO van Asuragen. “Zoals al onze producten, verlaagt deze kit de complexiteit in het laboratorium en optimaliseert het de werkstroom en kwaliteit van resultaten; allemaal van essentieel belang voor het bieden van de best mogelijke zorg aan patiënten.”

*Uitsluitend voor gebruik bij onderzoek in de VS

Uitsluitend voor gebruik bij onderzoek

Over Asuragen

Asuragen is een moleculair diagnostisch bedrijf dat een revolutie teweeg brengt in de manier waarop patiënten in genetica en oncologie worden behandeld. De kwaliteit, eenvoud en gevoeligheid van hun producten brengt precisiemedicatie binnen handbereik. De diagnostische systemen van Asuragen, samengesteld uit eigen chemie en software, bieden krachtige antwoorden met gebruik van breed geïnstalleerde instrumentenplatforms. Ze zijn eenvoudig over te nemen en vergroten de mogelijkheid om patiënten te helpen. Asuragen is een productontwikkelaar die snel en efficiënt huidige en opkomende klinische behoeften aanpakt, waaronder kankerdiagnose en monitoring, genetica en veroudering, waardoor de beste diagnostische testen aan laboratoria kunnen worden geleverd binnen de levensloop van een patiënt. Ga voor meer informatie naar www.asuragen.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Asuragen, Inc.
Lynne Hohlfeld, 512-681-5200
SVP, Corporate Development & CFO
lhohlfeld@asuragen.com

Contacts

Asuragen, Inc.
Lynne Hohlfeld, 512-681-5200
SVP, Corporate Development & CFO
lhohlfeld@asuragen.com