Smiths Detection biedt effectieve detectie van lithiumbatterijen

WIESBADEN, Duitsland--()--Smiths Detection biedt nu betrouwbare en nauwkeurige detectie van lithiumbatterijen als optie op de HI-SCAN 100100V-2is en 100100T-2is scanners, en in de toekomst ook op andere conventionele röntgensystemen. Bestaande installaties kunnen ter plaatse worden opgewaardeerd. Dit is de eerste module uit een reeks intelligente en aanpasbare algoritmes voor automatische detectie van een steeds langer wordende lijst van gevaarlijke, verboden goederen, stoffen en smokkelwaar.

Smiths Detection hanteert de ‘deep learning’-benadering en werkt samen met klanten aan een enorme bibliotheek met afbeeldingen, waarvan de algoritmen kunnen ‘leren’ nog veel meer objecten te detecteren. “De ontwikkeling van de detectie van lithiumbatterijen volgt de IATA-aanbevelingen met betrekking tot gevaarlijke goederen en is hoofdzakelijk gericht op de luchtvrachtsector,” aldus Matt Clark, VP Technology & Product Development bij Smiths Detection. “Deze vorm van detectie is ontwikkeld in verband met de wezenlijke dreiging die wordt gevormd door lithiumbatterijen die kunnen ontbranden terwijl het vliegtuig in de lucht is. Naast het uitbreiden van deze optie tot een volledig scala aan systemen, zijn we van plan deze verbeterde detectiemogelijkheden uit te breiden naar goederen zoals wapens, brandbare vloeistoffen, valuta en medicijnen."

Aangezien de HI-SCAN 100100-serie uiterst geschikt is voor break-bulk screening en populair is bij luchtvrachtverwerkingsbedrijven, werd de lithiumbatterijoptie allereerst voor deze systemen geïntroduceerd.

Door de combinatie van uitstekende prestaties en een compact formaat zijn deze scanners ideaal op elke plaats waar pakketten met verschillende vormen en afmetingen moeten worden gecontroleerd. Twee generatoren van 160 kV, geplaatst onder een hoek van 90° ten opzichte van elkaar, verkorten de inspectietijd van dicht ingepakte voorwerpen door een zowel horizontaal als verticaal beeld te bieden. Dankzij de keus uit diverse bandhoogten en een maximale belasting van 220 kg wordt de efficiëntie nog verder verhoogd. De scanners uit de HI-SCAN 100100-serie voldoen aan de EU-verordening 2015/1998.

De lithiumbatterijmodule maakt gebruik van een externe evaluatiecomputer waarop de detectiesoftware is ondergebracht die de inhoud analyseert en eventueel gedetecteerde batterijen ‘aangeeft’. Deze informatie kan worden weergegeven op de hoofdmonitor van het systeem of op een extra scherm. De toevoeging van deze detectiefunctie heeft geen invloed op de algemene snelheid van de beeldevaluatie en er is vrijwel geen extra training vereist. Het systeem is nu verkrijgbaar als optie op nieuwe scanners uit de HI-SCAN 100100-serie of als upgrade voor bestaande machines.

Einde

Smiths Detection

Smiths Detection, onderdeel van de Smiths Group, is wereldwijd leider op het gebied van technologieën voor detectie en screening van dreigingen voor de luchtvaart, havens, grensovergangen, stedelijke beveiliging en defensie. Onze ervaring en historie van meer dan 40 jaar aan de frontlinie stelt ons in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de gemeenschap te beschermen tegen de dreiging en het illegale verkeer van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige stoffen en narcotica.

Ons doel is simpel – het bieden van veiligheid, een gerust gevoel en de vrijheid van beweging waarvan de wereld afhankelijk is.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com; of volg ons op:

LinkedIn via www.linkedin.com/company/smiths-detection

YouTube via www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Smiths Detection
Media relations:
Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com

Contacts

Smiths Detection
Media relations:
Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com