Technologie van Smiths Detection ingezet voor beveiliging van NAVO-top

Smiths Detection Technology Deployed for NATO Summit Security (Photo: Business Wire)

HEMEL HEMPSTEAD, Engeland--()--De technologie van Smiths Detection ondersteunde de beveiligingsactiviteiten rond de NAVO-top in Brussel (11 en 12 juli 2018) Door de Counter-Terrorism Unit van de Europese Commissie en de Belgische federale politie werden verschillende oplossing ingezet om potentiële bedreiging van explosieven, chemicaliën en straling te detecteren op Brussels Airport en verschillende belangrijke locaties in de stad.

Tijdens de top werden drie verschillende soorten traceerdetectors gebruikt: TRACE-PRO om sporen van explosieven op mensen, voertuigen en oppervlakken te detecteren; LCD persoonlijke chemische detectoren; en de draagbare, desktop IONSCAN 600, die sporen van zowel explosieven als verdovende middelen detecteert en identificeert.

Om nucleaire dreigingsmaterialen en vloeibare en vaste chemicaliën te detecteren en te identificeren werden de Handheld RadSeeker - en HazMatID Elite-systemen ingezet.

De top van Brussel kwam op een cruciaal moment voor de veiligheid van het Noord-Atlantische bondgenootschap. Er werden belangrijke beslissingen genomen om de veiligheid in en rond Europa verder te vergroten, het versterken van afschrikking en verdediging, het verbeteren van stabiliteit en het bestrijden van terrorisme.

“We werken al een aantal jaren samen met de Europese Commissie en leveren apparatuur voor de waarborging van veiligheid bij zeer gevoelige evenementen,” verklaarde Richard Thompson, Head of Market, Smiths Detection. “Als onderdeel van het proefprogramma voor dreigingsdetectie van de Europese Commissie worden onze oplossingen regelmatig gebruikt bij verschillende projecten op het gebied van wetshandhaving, bij spoorbeveiliging en bij topconferenties.”

Als onderdeel van het initiatief 'Bescherming van openbare ruimtes' van de Europese Commissie, zijn de dreigingsdetectietests erop gericht rechtshandhavingsfunctionarissen te voorzien van de juiste hulpmiddelen om een toenemend aantal bedreigingen aan te pakken.Tegelijkertijd ontvangt Smiths Detection zo waardevolle feedback van de implementatie in het veld.

Einde

Smiths Detection

Smiths Detection, onderdeel van Smiths Group, is een wereldleider in technologieën voor dreigingsdetectie en -screening voor de luchtvaart, havens en grenzen, stedelijke veiligheid en het leger. Onze ervaring en geschiedenis in meer dan 40 jaar aan de frontlinie stelt ons in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de samenleving te beschermen tegen bedreiginging en de illegale doorgang van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige chemicaliën en verdovende middelen.

Ons doel is eenvoudig: de veiligheid, gemoedsrust en bewegingsvrijheid bieden waar de wereld van afhankelijk is.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com; of volg ons op:

LinkedIn op www.linkedin.com/company/smiths-detection

YouTube op www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup

Twitter op twitter.com/smithsdetection.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Smiths Detection
Mediarelaties
Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com

Contacts

Smiths Detection
Mediarelaties
Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com