Fossil onthult zijn meest geavanceerde smartwatch met touchscreen tot nu toe

Gen 4 updates omvatten hartslag, niet-verbonden GPS, NFC en meer

(Photo: Business Wire)

RICHARDSON, Texas--()--Het is met groot enthousiasme dat het merk Fossil zijn vierde generatie smartwatches onder zijn Fossil Q-lijn aankondigt. Met verschillende nieuwe technologiefuncties biedt deze nieuwe lijn consumenten de technologische functionaliteit waar ze om gevraagd hebben in prachtige ontwerpen en stijlen die van Fossil verwacht mogen worden. Met een robuuste lijst met nieuwe functies is het de bedoeling van het merk om klanten te voorzien van een allesomvattend apparaat, zowel qua functie als qua ontwerp.

Als een van de eerste modemerken die deze mate van technologie introduceert in zijn collectie, laat Fossil consumenten zien dat mode niet opgeofferd hoeft te worden ten koste van functionaliteit. Voorzien van Wear OS by Google en het Qualcomm® Snapdragon Wear™ 2100 Platform, bieden de nieuwe apparaten verbeteringen voor elk facet van de dag, met hardware zoals hartslagmeting, NFC, niet-verbonden GPS en zwembestendige functionaliteit. Dankzij de geoptimaliseerde laadtijd kunnen gebruikers hun apparaat nu binnen een uur opladen voor de hele dag.

Fossil betrad de smartwatchmarkt om het groeiende verlangen te vervullen naar technologie die prachtig is ontworpen en kan worden gepersonaliseerd. Deze nieuwe generatie is ook weer zo: vol met de unieke ontwerpkenmerken waardoor gebruikers aanpassingen kunnen maken, van het horlogebandje tot de wijzerplaat. Er zijn meer dan 36 exclusieve wijzerplaten, met ontwerpen die gaan van modieus tot innovatief, en gebruikers kunnen een groeiend aantal apps van derden integreren in hun apparaatervaring, evenals foto's van sociale media instellen als de achtergrond van de wijzerplaat. Fossil blijft smartwatches ontwerpen zoals alleen Fossil dat kan, met een klassiek geïnspireerde benadering ten aanzien van moderne technologie zodat klanten een horloge kunnen vinden dat perfect bij hun authentieke zelf past.

"Sinds onze betreding van de smartwatchmarkt is het altijd onze eerste prioriteit geweest om behendig te zijn en ons snel aan te passen aan innovaties, zowel op het gebied van technologie als ontwerp," aldus Steve Evans, EVP van Fossil. "We weten dat veel horlogedragers zowel een traditioneel horloge als een soort activiteitstracker hebben. Door belangrijke functies op het gebied van technologie toe te voegen, zonder afbreuk te doen aan onze ontwerpnormen, zal deze nieuwe generatie smartwatch consumenten een compleet apparaat bieden dat past bij al hun behoeften. Zorgen voor de best mogelijke ervaring voor onze klanten is altijd belangrijk geweest en is wat de innovatie van dit product heeft gestimuleerd. We zien reikhalzend uit naar de reactie van de consument over de hele wereld."

Deze apparaten, die de namen Fossil Q Venture HR en Fossil Q Explorist HR hebben gekregen, kunnen dienst doen gedurende alle delen van het dagelijks leven dankzij toegevoegde functionaliteit die is verpakt in modieuze ontwerpen. Deze nieuwe generatie smartwatches luidt een holistischere gebruikerservaring in van een Fossil-smartwatch met belangrijke functies en personaliseringsopties die de consument belangrijk vindt.

Belangrijke updates zijn onder meer:

Hartslagmeting:

Hartslagfunctionaliteit was een belangrijk verzoek van de consument en een topprioriteit voor de Generation 4 Fossil Q-lijn. Daarnaast wilde Fossil exclusieve wijzerplaten voor het horloge maken waarmee gebruikers eenvoudig handmatige metingen direct vanaf hun wijzerplaat konden bekijken. Of je nu buiten hardloopt of naar de sportschool gaat, je kunt je hartslag automatisch volgen tijdens gelogde oefeningen met Google Fit.

 • Doe een handmatige hartslagmeting en volg automatisch de hartslag tijdens meerdere soorten trainingen met behulp van Google Fit
 • Hartslaggrafieken tonen de voortgang voor een groot aantal verschillende trainingen en verbeteren de ervaring van het volgen van trainingen
 • Wijzerplaten die exclusief zijn voor Fossil hebben een hartslag ingebouwd in het ontwerp, zodat gebruikers hun hartslagen per minuut in een oogopslag kunnen zien op hun wijzerplaat

NFC

Met NFC kunnen gebruikers hun betaal- en doorvoermogelijkheden direct op hun apparaat hebben. NFC, dat exclusief compatibel is met Google Pay (doorvoer en betaling momenteel beschikbaar in bepaalde landen), voorkomt dat gebruikers telkens hun kaart tevoorschijn moeten halen wanneer ze een transactie moeten voltooien. Met een paar tikjes is uw kaart op het horloge klaar om welke kassa-ervaring dan ook te stroomlijnen. Beveiliging is een voor de hand liggende overweging en gebruikers stellen een unieke vergrendelcode in op hun horloge zodat er sprake is van bescherming tegen identiteits- of gegevensdiefstal.

Niet-verbonden GPS

Met de nieuwe GPS-functies zonder verbinding kunnen gebruikers via Google Fit en fitness-apps van derden hun wandelingen en hardlooptrainingen, voet- en fietstochten volgen zonder dat ze hun telefoon hoeven mee te nemen. Uw horloge zal uw locatie en afstand tijdens uw gelogde trainingen automatisch in kaart brengen en volgen!

Dankzij de toegevoegde waterbestendige functionaliteit kunnen gebruikers zwemtrainingen volgen, in het zwembad liggen of in de douche springen zonder het risico te lopen hun smartwatch te beschadigen. Voor consumenten die gereed zijn om te gaan hardlopen of fietsen zonder hun telefoon mee te nemen, kan er rechtstreeks muziek van derden naar het apparaat worden gedownload.

Met deze nieuwe generatie horloges brengt Fossil een unieke, leuke kijk op technologie. Met op functies gebaseerde wijzerplaten, mogelijkheden voor delen op sociale media en een enorme hoeveelheid personalisatiemogelijkheden, stellen deze horloges gebruikers echt in staat om hun eigen stempel te drukken op de hele ervaring. De toegevoegde functies zoals hartslag, NFC en GPS bieden gebruikers een complete holistische manier om alle delen van hun leven volgen, terwijl ze trouw blijven aan de authentieke creatieve geest van het innovatieve horlogeontwerp op basis waarvan Fossil meer dan 30 jaar geleden werd opgericht.

Dit horloge is te koop voor $ 255 - $ 275.

Functies omvatten:

 • Roestvrijstalen horlogekast (Q Venture HR: 40 mm / Q Explorist HR: 45 mm)
 • Prachtig touchscreen digitaal display
 • Batterijduur van meer dan 24 uur (op basis van gebruik)
 • Verwisselbare horlogebandjes en armbanden (Q Venture HR: 18 mm / Q Explorist HR: 22 mm)
 • Verbinding via Bluetooth®-technologie
 • Draadloze synchronisatie + magnetisch laden
 • Compatibel met iOS 9.3+ en Android 4.4+ (exclusief Go-editie)
 • Sensoren: hartslag, NFC, GPS, hoogtemeter, versnellingsmeter, gyroscoop, omgevingslicht, microfoon
 • Voorzien van Wear OS by Google
 • Qualcomm® Snapdragon Wear™ 2100 Platform

Ga voor meer informatie naar www.fossil.com/Q.

LINK OM AFBEELDINGEN TE DOWNLOADEN

*De Google Assistant is niet in alle talen beschikbaar. Android, Wear OS by Google, Google Play, Google Fit en andere merken zijn handelsmerken van Google Inc.

Wear OS by Google en Android zijn handelsmerken van Google Inc.

Qualcomm, Snapdragon en Snapdragon Wear zijn handelsmerken van Qualcomm Incorporated, geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen.

Qualcomm Snapdragon Wear is een product van Qualcomm Technologies, Inc. en/of haar dochterondernemingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen:
Gina Folin
GFolin@paulwilmot.com
of
Liza Backes
Lbackes@paulwilmot.com

Contacts

Mediavragen:
Gina Folin
GFolin@paulwilmot.com
of
Liza Backes
Lbackes@paulwilmot.com