Ample haalt $31 miljoen binnen in Series A-financieringsronde

SAN FRANCISCO--()--Ample, een technologiebedrijf dat zich richt op de uitdaging van de energievoorziening aan elektrische auto's, opgericht door Khaled Hassounah en John de Souza, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een Series A-financieringsronde van $31 miljoen heeft afgesloten. De leiding van de investeringsronde was in handen van Shell Ventures, met deelname van Moore Strategic Ventures, Repsol Energy Ventures, Hemi Ventures en TRIREC. De financiering zal de komende maanden worden gebruikt voor het implementeren van technologie van Ample op meerdere locaties. Steve McGrath van Shell Ventures en James McIntyre van Moore Strategic Ventures nemen zitting in de bestuursraad van Ample.

“Het opbouwen van een schaalbare oplossing voor het opladen van elektrische voertuigen vraagt om een nieuwe benadering tot infrastructuur en om partners die zich inzetten voor de ontwikkeling van elektrificatie als de nieuwe energievoorziening,” aldus Khaled Hassounah, CEO en mede-oprichter van Ample.

Ample heeft een economisch, snel inzetbaar en breed toegankelijk platform bedacht dat een elektrische auto binnen enkele minuten volledig oplaadt. Als alternatief voor traditioneel opladen maakt Ample gebruik van autonome robotica en smart-battery technologie, waardoor het voor iedereen mogelijk wordt een elektrische auto te bezitten, ongeacht de vervoersbehoeften, economische standaard of geografische locatie.

“Elektrische voertuigen in de sectoren light- en medium-duty winnen gestaag aan marktaandeel,” aldus Steve McGrath, Investment Director van Shell Ventures. “De koppeling van de technologie van Ample aan het bestaande detailhandelnetwerk van Shell voor brandstofvoorziening en onze steeds sterker wordende positie op het gebied van energie, kan ons helpen onze aspiraties te verwezenlijken om een groot nieuw bedrijf te creëren op het gebied van oplossingen voor energievoorziening aan elektrische voertuigen.”

“We hebben goed gekeken naar het ecosysteem voor elektrificatie,” aldus James McIntyre van Moore Strategic Ventures. “We geloven dat de door Ample zelf ontwikkelde robotica- en batterijtechnologie kan bijdragen tot de oplossing van een van de grootste beperkende factoren voor het gebruik van elektrische voertuigen op grote schaal. We kijken uit naar de samenwerking met het bedrijf, Shell Ventures en Repsol Ventures om de visie van Ample tot realiteit te maken.”

In een tijd waarin overheden in Europa, Azië, Amerika en andere delen van de wereld strenge uitstootbeperkende doelstellingen vaststellen om te voldoen aan de internationale afspraken om klimaatverandering tegen te gaan, werd Ample uit nood geboren als gevolg van de behoefte aan innovatie om deze doelstellingen snel te kunnen realiseren. “Als geïntegreerd energiebedrijf willen we een bijdrage leveren aan de groei van elektrificatie in de mobiliteitssector,” aldus Luís Casado van Repsol, “en kijken we uit naar de oplossing van Ample voor de naaste toekomst om de Europese doelstellingen te realiseren.”

Over Ample
Ample is een in San Francisco gevestigde onderneming in opkomst, opgericht door John de Souza en Khaled Hassounah. Het bedrijf zet zich in voor het overwinnen van de uitdaging van energievoorziening voor elektrisch transport door de toepassing van autonome robotica en smart-battery technologie. Ample heeft een economisch, snel inzetbaar en breed toegankelijk platform bedacht dat een elektrische auto binnen enkele minuten volledig oplaadt. Ample probeert elektrische auto's voor iedereen bereikbaar te maken. Neem voor meer informatie contact op met info@getample.com

Over Shell Ventures
Shell Ventures is de corporate venture capital-arm van Shell plc (“Shell”). Shall Ventures, met grote kantoren in Europa, de VS en China, investeert doorgaans $2 miljoen - $20 miljoen verspreid over de lifecycle van de deal, in technologiebedrijven, bedrijfsmodellen en groeiplannen om de ontwikkeling van energieoplossingen die de potentie hebben om aanzienlijke implementatiewaarde te creëren voor Shell te versnellen. In het spoor van de traditie van Shell op het gebied van venture capital sinds 1997 richt Shell Venture zich met name op olie en gas, duurzame energie en digitale technologie. Het bedrijf verricht ook investeringen in samenspraak met andere zakelijke investeerders, durfkapitaalfondsen en ideële beleggers, en investeert zowel in startende als gevestigde (groeikapitaal) bedrijven. Meer informatie: www.shell.com/shell-ventures

Over Moore Strategic Ventures, LLC
Moore Strategic Ventures, LLC is het particuliere beleggingsbedrijf van Louis M. Bacon, oprichter en CEO van Moore Capital Management, LP.

Over Repsol Energy Ventures
Repsol is een internationaal bedrijf dat is vertegenwoordigd binnen de gehele waardeketen van de energiesector. Het bedrijf is actief in 37 landen, heeft meer dan 25.000 mensen in dienst en verkoopt haar producten in alle delen van de wereld. Het bedrijf heeft geanticipeerd op de energietransitie door de ontwikkeling van gasproductieprojecten, bedrijven met lage uitstoot en een multi-energieaanbod. Het bedrijf heeft toonaangevende projecten opgezet in verschillende disciplines waardoor het een maatstaf is geworden op het gebied van innovatie, duurzaamheid en efficiëntie in de wereld van energie. Repsol Energy Ventures is het durfkapitaalfonds van Repsol en is erop gericht de toepassing van innovatieve zakelijke modellen en technologieën in de activiteiten en processen van het bedrijf te versnellen. Meer informatie: www.ventures.repsol.com

Over Hemi Ventures
Hemi Ventures investeert in nieuwe bedrijven op het gebied van autonome voertuigen, toepassing van kunstmatige intelligentie, robotica, biotechnologie en andere technologiesectoren in opkomst. We werken samen met ondernemers die verantwoordelijk zijn voor de nieuwste innovaties die de grenzen van het menselijk potentieel verleggen. Onze technologierebellen veroveren razendsnel nieuwe markten en stuwen de sector voorwaarts om de beperkingen van vandaag te overwinnen. Meer informatie: www.hemi.vc

Over TRIREC Pte Ltd
TRIREC Pte Ltd is een in Singapore gevestigde houdstermaatschappij, opgericht in 2015, die zich hoofdzakelijk bezighoudt met beleggingen op het gebied van duurzame energie, schone technologie en duurzaamheid. TRIREC streeft ernaar geschikte mogelijkheden voor equitybeleggingen te vinden in bedrijven in de startende en groeifase die het potentieel hebben aanzienlijk rendement te geven op de lange termijn. Het team evalueert daarnaast infrastructuurbeleggingsprojecten die een consistente cashflow kunnen genereren voor haar beleggers. Het volledige spectrum van het beleggingsmandaat van TRIREC maakt het mogelijk voor het bedrijf om haar portfoliopartners te ondersteunen, van de vroege ontwikkelingsfase tot de kapitaalmarktfase, en biedt een evenwichtige benadering wat betreft het rendement van de beleggingen van TRIREC. Het realiseren van duurzaamheid voor de lange termijn en een positieve impact op ons milieu, zodat we een betere wereld kunnen achterlaten voor onze volgende generatie, vormt een onlosmakelijk onderdeel van onze kernwaarden. Meer informatie: www.trirec.co

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Sard Verbinnen & Co
George Sard/Devin Broda, 212-687-8080

Contacts

Media:
Sard Verbinnen & Co
George Sard/Devin Broda, 212-687-8080