Starbucks en Alibaba Group vormen strategische samenwerking om de klantervaring in de koffiebranche in China te transformeren

  • Met een significante mijlpaal voor de twee bedrijven willen Starbucks en Alibaba een naadloze Starbucks Experience bieden via een sterkere samenwerking
  • Starbucks gaat samenwerking binnen belangrijke activiteiten binnen het Alibaba-ecosysteem, waaronder Ele.me, Hema, Tmall, Taobao en Alipay, om de Starbucks Experience voor Chinese klanten significant te verbeteren:
    • Er zijn plannen om het Ele.me’s on-demand platform uit te bouwen met testleveringsdiensten in Peking en Shanghai in september 2018; leveringsprogramma uit te breiden naar 30 steden en meer dan 2.000 winkels tegen het einde van 2018.
    • Samenwerking met Hema-supermarkten om ‘Starbucks Delivery Kitchens’ speciaal ontworpen voor de afhandeling van Starbucks-bestellingen te maken, waarmee leveringsvoorwaarden worden uitgebreid terwijl het hoogste niveau van de externe in-store klantervaring wordt gegarandeerd.
  • Bedrijven gaan samenwerken om een unieke virtuele Starbucks-winkel te creëren die meerdere platformen zal integreren binnen de ecosystemen van Starbucks en Alibaba, om een naadloze en zelfs meer persoonlijke ervaring voor leden te maken met registratie, voordelen en een uitgebreide reeks diensten.

At a press conference in Shanghai today, Starbucks and Alibaba Group unveiled details of a strategic partnership that will enable a seamless Starbucks Experience and transform the coffee industry in China. Collaborating across key businesses, including Ele.me, Hema, Tmall, Taobao and Alipay, Starbucks will pilot delivery services beginning September 2018, establish “Starbucks Delivery Kitchens” in Hema and integrate multiple platforms to co-create an unprecedented virtual Starbucks store. The partnership promises to give an even more personalized online Starbucks Experience for Chinese customers. (Photo: Business Wire)

SHANGHAI en HANGZHOU, China--()--Starbucks Coffee Company (‘Starbucks’) (NASDAQ: SBUX) en Alibaba Group Holding Ltd. (‘Alibaba’) (NYSE: BABA) heeft vandaag een diepgaande, strategische ‘New Retail’ samenwerking aangekondigd die een naadloze Starbucks Experience mogelijk zal maken en de koffiebranche in China zal transformeren. Als samenwerking binnen belangrijke onderdelen binnen het Alibaba-ecosysteem, waaronder Ele.me, Hema, Tmall, Taobao en Alipay, heeft Starbucks plannen aangekondigd om leveringsdiensten te gaan testen vanaf september 2018, ‘Starbucks Delivery Kitchens’ in te stellen voor levering van bestellingen en meerdere platformen te integreren om samen een unieke virtuele Starbucks-winkel op te zetten – een unieke en zelfs meer persoonlijke online Starbucks Experience voor Chinese klanten.

De aankondiging markeert een historisch moment waarop twee legendarische, wereldwijde bedrijven hun unieke retail en technologiekracht inzetten om een revolutionaire klantervaring te maken. Gebruik makend van het Alibaba-ecosysteem en de infrastructuur van New Retail zal Starbucks in staat zijn om de Starbucks Experience voor klanten verder te uniformeren tussen de winkels en online.

“Dankzij de verbeterde klantervaring die door onze meer dan 45.000 partners geleverd wordt groeit en innoveert Starbucks sneller in China dan waar ook ter wereld”, zei Kevin Johnson, president en chief executive officer, Starbucks Coffee Company. “Onze transformationele samenwerking met Alibaba zal de moderne retail hervormen en betekent een significante mijlpaal in onze pogingen om de verwachtingen van Chinese klanten te overtreffen. Starbucks China is iets om op te letten, en ik heb er alle vertrouwen in dat het team de nieuwe innovatie achter de Starbucks Experience tot leven kan wekken.”

Daniel Zhang, Chief Executive Officer van de Alibaba Group, zei, “Starbucks is meer dan een bestemming voor luxe koffie en wij delen dezelfde visie voor het introduceren van een nieuwe koffiecultuur en levensstijl via innovatie en technologie. Alibaba breidt met trots de bestaande samenwerking met Starbucks uit door onze nieuwe toonaangevende New Retail-infrastructuur en digitale kracht in te zetten om een unieke ervaring voor klanten mogelijk te maken. Deze samenwerking is weer een bewijs van het succes van onze New Retail-strategie.”

De strategische samenwerking is onderdeel van de bredere introductie van New Retail door Alibaba, die gericht is op de transformatie van hoe handel wordt uitgevoerd door online en offline ervaringen te combineren. New Retail is in 2016 door Alibaba geïntroduceerd en een kenmerkende strategie voor de retailindustrie geworden.

Het maken van een ongeëvenaarde bestel- en leveringservaring op basis van het Alibaba-ecosysteem

De beste leveringsdienst voor koffie via Ele.me

In samenwerking met Ele.me, China’s toonaangevende on-demand leveringsplatform voor etenswaren met 3 miljoen geregistreerde bezorgers zal Starbucks komende september de levering gaan testen in 150 winkels in belangrijke verkoopgebieden in Peking en Shanghai met plannen om het leveringsprogramma te versterken en uit te breiden naar meer dan 2.000 Starbucks-winkels in 30 steden tegen het einde van 2018.

Zowel Starbucks als Ele.me werkten samen om een unieke, aangepaste leveringsinfrastructuur te ontwikkelen die stap voor stap precies is uitgewerkt, met speciale Ele.me bezorgers, exacte levertijd en aangepaste vervoerders. Beide bedrijven hebben een op maat bestel-naar-levering Starbucks-programma samengesteld die een unieke ervaring en kwaliteit inhoudt die klanten al gewend zijn van de Starbucks retailwinkels. Via deze samenwerking hebben Starbucks en Ele.me de beste servicestandaard voor koffielevering gemaakt voor Chinese klanten.

“Ele.me heeft een robuuste infrastructuur voor on-demand levering in China. Wij werken met trots samen met Starbucks om deze betrouwbare en vertrouwde leveringsdiensten te lanceren en zo tegemoet te komen aan de behoeften van klanten en het grote leveringspotentieel van de sector te ontsluiten. Het is een belangrijke mijlpaal voor Ele.me om onze samenwerking te verdiepen met retailketens en ons bereik in de voedselleveringsmarkt nog verder uit te breiden”, zei Wang Lei, Chief Executive Officer van Ele.me.

Unieke verwerkings- en leveringsmogelijkheden via Hema Supermarkten

Daarnaast zal Starbucks samenwerken met Hema supermarkten als eerste retailmerk met een speciale ‘Starbucks Delivery Kitchen’ in hun vestigingen. De ‘Starbucks Delivery Kitchens’ maken gebruik van Hema’s unieke verwerkings- en leveringsmogelijkheden om de levering van ambachtelijke Starbucks koffie en thee via bestaande Starbucks-winkels aan te vullen. Starbucks zal ook gebruik maken van Hema’s zeer effectieve klantinzichten en unieke verwerkingsexpertise om meer bereik te krijgen en de behoeften van personen en gezinnen in gemeenschappen in heel China beter te bedienen.

Deze bedoelde strategie vormt de toekomstige netwerkplanning voor nieuwe Starbucks-winkels, gecombineerd met ‘Starbucks Delivery Kitchen’-locaties, om de schaal en het bereik van Starbucks leveringsdiensten verder te vergroten, terwijl onze partners (medewerkers) door kunnen blijven gaan met de externe ervaring voor de klant. Starbucks opent ‘Starbucks Delivery Kitchens’ in bepaalde Hema supermarkten in Shanghai en Hangzhou vanaf september 2018, met plannen voor uitbreiding naar andere steden.

“Onze Chinese klanten hebben een hoge verwachting van hun Starbucks Experience en wij zijn trots op de introductie van een luxe leveringservaring die dezelfde service en kwaliteit heeft als ze gewend zijn van onze eigen winkels – daar doen we nooit concessies aan”, zei Belinda Wong, chief executive officer, Starbucks China. “En belangrijker, via onze samenwerking met Alibaba doorbreken we de fysieke en virtuele grenzen tussen thuis, kantoor, in-store en digitaal, waarmee China de eerste Starbucks-markt wordt waar een naadloze Starbucks Experience wordt geleverd binnen alle facetten van het leven van onze klanten. Hiermee wordt het unieke en strategische belang van de markt nog maar weer onderstreept.”

Digitale innovaties die de retailindustrie transformeren

Een belangrijk strategisch initiatief binnen de samenwerking is de ontwikkeling van een vooruitstrevende, unieke virtuele Starbucks-winkel in China. Deze digitale samenwerking laat Alibaba een gecentraliseerde online beheerhub maken, met de unieke mogelijkheden voor integratie en levering van een consistente Starbucks Experience binnen meerdere digitale platformen. Deze innovatie heft de traditionele beperkingen van een enkel app-bezoek op door de klant een verbeterde en meer gepersonaliseerde Starbucks digitale ervaring binnen de Starbucks-app en Alibaba’s klantgerichte mobiele apps, waaronder Taobao, Alipay, Tmall en Koubei.

Deze laatste innovatie zal het traditionele offline-to-online model op de kop zetten door het bereik van de Starbucks Experience uit te breiden naar het alledaagse leven van de Chinese consument, ongeacht tijd of plaats. Of het nu thuis of op kantoor is, in een Starbucks-winkel of online, Starbucks-klanten krijgen toegang tot een one-stop Starbucks Experience als ze online spullen kopen, kunnen een ambachtelijk Starbucks-drankje laten bezorgen in bij een vriend of een Starbucks-cadeau sturen via het cadeauplatform ‘Say it with Starbucks’. Starbucks zal zijn Starbucks Rewards (SR) lidmaatschapsplatform integreren op het gecentraliseerde systeem om gebruik te maken van de klantinzichten voor een extra gepersonaliseerde ervaring naar zijn klanten. Dit biedt een stevige basis voor de toekomstige ontwikkeling van Starbucks digitale ervaringen in China.

Starbucks en Alibaba zijn vertrouwde zakenpartners die gemeenschappelijke waarden delen op het gebied van innovatie en het optimaal nastreven van excellentie in producten en diensten. Deze diepere samenwerking is een significante stap nu beide bedrijven samenwerken om de klantervaring in China te verbeteren.

Over Starbucks

De Starbucks Coffee Company is sinds 1971 toegewijd aan het ethisch inkopen en branden van Arabica-koffie van topkwaliteit. Vandaag de dag is de onderneming, met winkels over de hele wereld, 's werelds belangrijkste brander en verkoper van specialiteitenkoffie. Door onze niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid en onze leidende principes brengen wij voor elke klant in elk kopje de unieke Starbucks-ervaring tot leven. Om de ervaring mee te maken kunt u een van onze winkels bezoeken, online kijken opStarbucks.com en via de Starbucks Newsroom.

Over Alibaba Group

De missie van de Alibaba Group is om het eenvoudig te maken om overal zaken te doen. Het bedrijf streeft ernaar de toekomstige infrastructuur te bouwen van handel. Het voorziet dat zijn klanten elkaar ontmoeten, werken en leven bij Alibaba, en dat het een bedrijf zal zijn dat minimaal 102 jaar bestaat.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Starbucks
Media Relations
press@starbucks.com
of
Alibaba Group
Katie Lee, +852 9728 0979
k.lee@alibaba-inc.com
of
Candice Huang, 202-716-7446
candicehuang@alibaba-inc.com

Contacts

Starbucks
Media Relations
press@starbucks.com
of
Alibaba Group
Katie Lee, +852 9728 0979
k.lee@alibaba-inc.com
of
Candice Huang, 202-716-7446
candicehuang@alibaba-inc.com