Federaal Hof van Beroep in Brazilië kondigt opnieuw een besluit aan ten gunste van SPI Group in langlopend geschil met Stolichnaya over handelsmerken

LUXEMBURG--()--Op dinsdag 31 juli 2018 verwierp het Braziliaanse Federale Hof van Beroep een motie ter verduidelijking, ingediend door de Russische staatsonderneming FKP Sojuzplodoimport ('FKP'). Daarmee werd dezelfde uitspraak van het Hof over het hoger beroep in de handelsmerkzaak van Stolichnaya van 31 oktober 2017 gehandhaafd; deze uitspraak bevestigde het eigendom van de SPI Group van de handelsmerken. FKP, die beweerde dat deze eerdere beslissing onduidelijk was, probeerde de uitkomst van de rechtszaak volledig om te keren, zonder succes.

Op verzoek van SPI Group heeft het Braziliaanse Hof bovendien duidelijk gemaakt dat de claims van FKP definitief en onomkeerbaar zijn afgewezen als gevolg van verjaring.

Dit markeert een ander positief resultaat in een lange reeks overwinningen in Brazilië voor SPI. De beslissing van het Hof van Beroep was unaniem, de rechters oordeelden 3-0 in het voordeel van SPI.

SPI Group blijft positieve resultaten verwachten in Brazilië en in andere rechtsgebieden waar FKP soortgelijke claims heeft ingediend, aangezien de beweringen van FKP in het langdurige geschil geen enkele waarde hebben.

SPI en haar dochterondernemingen bezitten de Stolichnaya-handelsmerken in meer dan 180 landen.

Over SPI Group S.à r.l.

SPI Group is een onafhankelijk bedrijf met een getalenteerd multinationaal team met zetel in Luxemburg, met productiefaciliteiten in de VS, Letland, Mexico, Argentinië en Spanje. De groep zet zich in voor de missie om een gerespecteerd portfolio van selecte premium drankenmerken op te bouwen, die ze realiseert door elke fase van het proces, van de teelt tot en met de distributie, te controleren en te perfectioneren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Stoli Group
Alison Walsh, +1 917-301-2962
awalsh@stoli.com

Contacts

Media:
Stoli Group
Alison Walsh, +1 917-301-2962
awalsh@stoli.com