Verkoop van Westinghouse aan Brookfield voltooid

Bedrijf komt boven na herstructurering op basis van Chapter 11

CRANBERRY TOWNSHIP, Pa.--()--Westinghouse Electric Company, de wereldleider in nucleaire technologie, brandstoffen en diensten, heeft vandaag de voltooiing aangekondigd van de eerder bekendgemaakte verkoop aan Brookfield Business Partners L.P. (NYSE: BBU) (TSX: BBU.UN) samen met institutionele partners (gezamenlijk 'Brookfield') en van haar opnieuw verschijnen als gereorganiseerd bedrijf na afsluiting van Chapter 11. De transactie, die werd aangekondigd op 4 januari 2018, is gesloten en werd vandaag van kracht.

Het afsluiten van deze transactie markeert een boeiende mijlpaal voor Westinghouse nu we met succes Chapter 11 achter ons hebben gelaten en doorgaan met een belangrijke transformatie die ons positioneert voor duurzaam succes op de lange termijn. Met de steun van Brookfield zal Westinghouse voortbouwen op haar erfgoed van het leiden van de nucleaire industrie. Onze focus ligt op het versterken van onze activiteiten, profiteren van onze wereldwijde aanwezigheid en excelleren in klantenservice en innovatie,” aldus José Emeterio Gutiérrez, President en CEO van Westinghouse.

Westinghouse Electric Company is 's werelds pioniersbedrijf op het gebied van kernenergie en is een toonaangevende leverancier van nucleaire fabrieksproducten en -technologieën voor nutsbedrijven over de hele wereld. Westinghouse leverde 's werelds eerste commerciële drukwaterreactor in 1957 in Shippingport, Pennsylvania, VS. Tegenwoordig is de technologie van Westinghouse de basis voor ongeveer de helft van de wereldwijd opererende kerncentrales.

Brookfield Business Partners is een bedrijf voor zakelijke dienstverlening en industrie dat zich richt op het bezitten en exploiteren van bedrijven van hoge kwaliteit die profiteren van toegangsbelemmeringen en/of lage productiekosten. Brookfield Business Partners is genoteerd aan de beurzen van New York en Toronto. Belangrijke informatie mag uitsluitend via de website worden verspreid; beleggers moeten de site raadplegen om toegang te krijgen tot deze informatie.

Brookfield Business Partners is het toonaangevende beursgenoteerde bedrijf voor zakelijke dienstverlening en industrie van Brookfield Asset Management Inc. (NYSE: BAM) (TSX: BAM.A) (EURONEXT: BAMA), een vooraanstaande wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder met ongeveer $ 285 miljard aan beheerd vermogen, waarvan ongeveer $ 150 miljard in de VS. Ga voor meer informatie naar onze website op https://bbu.brookfield.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
E-mail: cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
E-mail: cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com