WeWork maakt Series B-belegging van $500 miljoen in WeWork China onder leiding van Trustbridge, Temasek, SoftBank en Hony Capital bekend Capital

NEW YORK & TOKIO & SHANGHAI--()--WeWork Companies (“WeWork”) heeft vandaag een Series B-belegging van $500 miljoen in WeWork China onder leiding van Trustbridge Partners (“Trustbridge”), Temasek, de SoftBank Group (“SoftBank”), het SoftBank Vision Fund (“Vision Fund”) en Hony Capital bekendgemaakt. Deze financiering zal de groei van WeWork in China versnellen, zodat het bedrijf meer ondernemers, makers en ondernemingen binnen de regio van dienst kan zijn door het ongeëvenaarde design, de technologie, de gastvrijheid en de lokale gemeenschap die WeWork te bieden heeft.

In de twee jaar sinds de opening van de eerste vestiging in China heeft WeWork zich ontwikkeld tot een betrouwbare lokale partner voor makers en bedrijven van alle soorten en maten, en voorziet het bedrijf 20.000 leden verspreid over een kleine 40 locaties in drie steden van de gemeenschap, cultuur en diensten voor het starten en schalen van hun operationele activiteiten. WeWork heeft daarnaast meerdere internationale bedrijven in staat gesteld een vertegenwoordiging in China te verkrijgen, en Chinese bedrijven geholpen zowel hun schaal te vergroten binnen het land als hun vleugels uit te slaan naar de rest van de wereld. In juli 2017 kondigde WeWork de oprichting van WeWork China aan, met een Series A-investering van $500 miljoen van Hony Capital en SoftBank, geheel aangewend voor het versnellen van de uitbreiding van WeWork binnen China.

“We zijn onze partners bij Trustbridge, Temasek, SoftBank en Hony dankbaar voor hun geloof in onze visie en hun steun aan ons bedrijf. Deze investering helpt WeWork bij het uitvoeren van onze missie om makers, kleine bedrijven en grote ondernemingen in heel China te ondersteunen. WeWork heeft een ongelofelijk team in China opgebouwd dat onze leden dagelijks ondersteunt en fungeert als brug voor lokale bedrijven die hun vleugels willen uitslaan naar de rest van de wereld, en voor internationale bedrijven die de Chinese markt willen betreden. Hoewel er nog veel te doen en te leren is, toont deze investering het potentieel voor WeWork en onze gemeenschap van makers inde regio en versterkt deze onze toewijding tot ons team, onze leden en onze partners in China,” aldus Adam Neumann, mede-oprichter en CEO van WeWork.

“Trustbridge verheugt zich erop toe te treden tot het team van WeWork China. Door het doordachte design, de technologie, gastvrijheid en vooral de gemeenschap, maakt WeWork de weg vrij voor een nieuwe toekomst van werken een China, en ondersteunt WeWork de transformatie van Made in China naar Created in China. Of het nu gaat om beginnende ondernemers, Chinese bedrijven die hun vleugels willen uitslaan naar het buitenland, of internationale bedrijven die hier zaken willen doen – ze weten dat WeWork de lokale partner is die ze nodig hebben,” aldus Feng Ge, Managing Partner van Trustbridge Partners.

“De visie van Adam Neumann is altijd geweest om WeWork uit te laten groeien tot een internationaal bedrijf met een lokale agenda, en dat is nergens duidelijker dan in China, waar WeWork zich heeft ontwikkeld tot een indrukwekkend bedrijf. WeWork heeft laten zien dat het bedrijf begrijpt wat bedrijven nodig hebben om te slagen – van het sterke leiderschapsteam tot op de lokale omstandigheden toegesneden technologie-integraties en design waarbij de gemeenschap centraal staat. We zijn blij dat WeWork dankzij deze investering kan doorgaan met het ondersteunen van nog veel meer bedrijven van alle soorten en maten in heel China,” aldus Ronald D. Fisher, Director, Vice Chairman van SoftBank Group Corp.

“Over de afgelopen twee jaar hebben we gezien wat met de groeiende aanwezigheid van WeWork in China kan worden bereikt. WeWork is een wereldwijde verbinder die ondernemers, beginnende bedrijven en grote ondernemingen van over de hele wereld samenbrengt, een lokale partner die Chinese ondernemers ondersteunt en nieuwe bedrijven aantrekt om te investeren in China, en een innovator die een revolutie teweegbrengt op de werkvloer met geavanceerd design, technologie en een cultuur waarbij de gemeenschap centraal staat. We weten dat WeWork dankzij onze voortgezette investering het voortouw zal blijven nemen in de toekomst van werk,” aldus John Zhao, Chairman en Chief Executive Officer van Hony Capital.

Over WeWork

WeWork biedt haar leden wereldwijd ruimte, een gemeenschap en diensten door middel van zowel een fysiek als virtueel aanbod. Onze gemeenschap, van beginnende bedrijven en freelancers tot kleine bedrijven en ondernemingen uit de Fortune 500, wordt verenigd door het verlangen van onze leden om zinvol werk te creëren en een zinvol leven te leiden – om onderdeel te zijn van een groter geheel dan henzelf. WeWork, opgericht in 2010 door Adam Neumann en Miguel McKelvey in New York City in 2010, is een bedrijf in particulier eigendom met meer dan 5000 werknemers. Volg ons @WeWork op Twitter, Instagram en Facebook of ga naar wework.com voor meer informatie.

Over Trustbridge

Trustbridge Partners is een toonaangevend growth equity fund dat zich richt op investering in hoogwaardige groeimogelijkheden in China. Trustbridge, opgericht in 2006, heeft momenteel $8 miljard aan activa in beheer van vooraanstaande universiteitsfondsen, pensioenfondsen, staatsfondsen en strategische industriepartners. Onze beleggingsfilosofie is gebaseerd op een fundamenteel inzicht in langetermijn trends op het gebied van demografie, technologie en structurele veranderingen. We hanteren een unieke ecosysteem-gerichte benadering en concentreren ons op internet, inhoud/educatie, en de gezondheidszorg, waar we geloven dat onze diepe inzichten en sterke relaties met de industrie helpen unieke beleggingskansen te genereren.

Over Temasek

Temasek, opgericht in 1974, is een beleggingsmaatschappij met hoofdkantoor in Singapore. Temasek wordt ondersteund door 11 kantoren wereldwijd, beschikt over een portfolio van USD 235 miljard per 31 maart 2018. Ons portfolio bestrijkt een breed spectrum aan sectoren: financiële diensten; telecommunicatie, media en technologie; transport en industrie; consumenten en vastgoed; biowetenschappen en boerenbedrijf; alsmede energie en grondstoffen. Bij onze beleggingsactiviteiten laten we ons leiden door vier beleggingsthema's en de langetermijn trends die ze vertegenwoordigen: het transformeren van economieën; het laten groeien van middeninkomensgroepen; het verdiepen van vergelijkende voordelen; en kampioenen in opkomst. Meer informatie over Temasek www.temasek.com.sg

Over Hony Capital

Hony Capital, opgericht in 2003 en financieel ondersteund door Legend Holdings, is gespecialiseerd in uitkoopbeleggingen. In samenwerking met ’s werelds toonaangevende beleggers richt het bedrijf zich op de ontwikkeling van de reële economie van China met “Value Creation, Price Realization” als beleggingsfilosofie. Hony Capital heeft momenteel USD 10 miljard in beheer, met beleggers uit China en ’s werelds toonaangevende beleggingsinstellingen, met inbegrip van nationale pensioenfondsen, staatsfondsen, universiteitsfondsen, regionale en industriepensioenen, assurantiebedrijven, familiefondsen, individuele beleggers en andere typen. Hony Capital beschouwt China als haar belangrijkste markt, met beleggingen in meer dan 100 bedrijven op gebieden als farmaceutica en gezondheidszorg, media en entertainment, consumentenproducten, eten en drinken, alsmede fabricage van machinerie en werktuigen. Tot de portfoliobedrijven van Hony Capital behoren China Shijiazhuang Pharmaceutical Group (CSPC), Zoomlion, China International Marine Containers (CIMC), Suning, Chengtou Holding, Jin Jiang International Hotels, ENN, PizzaExpress (UK), STX(US) , WeWork (US) , ofo, COFCO Capital, enzovoort. De totale waarde van de activa van deze bedrijven is RMB 2,9 biljoen bij een totaal verkoopvolume van RMB 860 miljard, goed voor meer dan 450.000 banen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

WeWork
Dominic McMullan / Gwen Rocco / Jenny Chan
press@wework.com
of
Trustbridge
Public Relations
pr@trustbridgepartners.com
of
Hony Capital
Victoria Li
victoriali@honycapital.com

Contacts

WeWork
Dominic McMullan / Gwen Rocco / Jenny Chan
press@wework.com
of
Trustbridge
Public Relations
pr@trustbridgepartners.com
of
Hony Capital
Victoria Li
victoriali@honycapital.com