‘UNAIDS Must Be Held Accountable!’-Amsterdam persconferentie dinsdag 24 juli, 13:30 bij AHF’s IAC stand #307

AIDS Healthcare Foundation (AHF) zal een persconferentie houden over de actuele #MeToo crisis binnen het VN-systeem, met deelname van UNAIDS medewerker Martina Brostrom tijdens de International AIDS Conference (IAC) in Amsterdam op dinsdag 24 juli 2018 om 13:30 – 14:30 bij AHF’s Exhibition stand #307

AMSTERDAM--()--AIDS Healthcare Foundation (AHF) blijft oproepen tot hervorming van UNAIDS en verandering van de leiding na de verkeerde afhandeling door Executive Director Michel Sidibé van de beschuldigingen van seksueel misbruik van zijn voormalige vice-directeur.

AHF blijft ook sceptisch ten aanzien van de nauwkeurigheid van de recent gepubliceerde UNAIDS-statistieken, die beweren dat 21,7 miljoen mensen ter wereld nu een anti-retrovirale behandeling ontvangen, ondanks afnemende wereldwijde AIDS-financiering, en aanhoudende hoge aantallen nieuwe infecties en AIDS-gerelateerde mortaliteit.

WAT:   PERSCONFERENTIE - ‘UNAIDS Must Be Held Accountable!’
 
WANNEER:

Dinsdag 24 juli 2018 om 13:30.

 
WAAR: RAI Convention Center, Amsterdam - AHF Exhibition Hall stand #307 bij de International AIDS Conference (IAC)
 
WIE:

-- Ms. Martina Brostrom, Senior UNAIDS medewerker

-- Ms. Terri Ford, AHF Chief of Global Policy and Advocacy

-- Dr. Penninah Iutung, AHF Africa Bureau Chief

-- Ms. Zoya Shabarova, AHF Europe Bureau Chief

 

Martina Brostrom en de leiding van AHF zullen opnieuw de negatieve invloed van dhr. Sidibé's weigering om af te treden op de geloofwaardigheid van UNAIDS aangeven, evenals de gevaren onderstrepen van het presenteren van overdreven behandelingsaantallen die de globale toestand van HIV/AIDS inaccuraat beschrijven.

“UNAIDS en het gehele VN-systeem hebben onmiddellijke hervormingen nodig om in te gaan op beleid en praktijken inzake seksuele intimidatie zodat ze kunnen beginnen met het herstellen van het vertrouwen van het publiek in hun vitale werkzaamheden”, zei Terri Ford, AHF Chief of Global Advocacy and Policy. “Bovendien moet er nauwkeuriger worden gekeken naar de globale behandelingsstatistieken die UNAIDS rapporteert. AHF biedt behandeling aan bijna 1 miljoen mensen in meer dan 40 landen, met fondsen die overal ter wereld afnemen, als uitvoerend orgaan zien we eenvoudigweg niet hoe het mogelijk is dat 21 miljoen mensen levensreddende medicijnen krijgen met alle uitdagingen die nog steeds bestaan.”

De persconferentie in het IAC in Amsterdam volgt andere soortgelijke acties en advocacy events die de afgelopen maanden zijn georganiseerd om de dringende behoefte te onderstrepen om de seksuele intimidatie-crisis binnen het VN-systeem in India, Zuid-Afrika, het VK, VS, Mexico en Zwitserland aan te pakken. Het UNAIDS-schandaal heeft significante media-aandacht gekregen van CNN, The Guardian, The Independent, Al Jazeera, Daily Mail en anderen. AHF heeft ook UNAIDS donor landen gevraagd, de VS, VK en Nederland om op te roepen tot hervorming vanwege het huidige gebrek aan actie van de VN-leiding.

AIDS Healthcare Foundation (AHF), de grootste globale AIDS-organisatie, biedt momenteel medische zorg en/of diensten aan meer dan 950.000 personen in 41 landen wereldwijd in de VS, Afrika, Latijn-Amerika/Caribische gebied, het Azië-Pacifisch gebied en Oost-Europa. Om meer te weten te komen over AHF, kunt u onze website bezoeken op www.aidshealth.org, of ons vinden op Facebook: http://www.facebook.com/aidshealth en ons volgen op Twitter: @aidshealthcare en Instagram: @aidshealthcare

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

AIDS Healthcare Foundation
USA & AMSTERDAM:
Ged Kenslea (in Amsterdam voor de persconferentie), Senior Director of Communications voor AHF
mobiel +1 (323) 791-5526
ged.kenslea@aidshealth.org
of
Denys Nazarov (in Amsterdam voor de persconferentie), Director of Global Policy & Communication voor AHF
mobiel +1 (323) 533-9842
denys.nazarov@aidshealth.org
of
AMSTERDAM:
Kim Visser, PR manager
mobile +31 6 15476172
kim@pr-essure.com

Contacts

AIDS Healthcare Foundation
USA & AMSTERDAM:
Ged Kenslea (in Amsterdam voor de persconferentie), Senior Director of Communications voor AHF
mobiel +1 (323) 791-5526
ged.kenslea@aidshealth.org
of
Denys Nazarov (in Amsterdam voor de persconferentie), Director of Global Policy & Communication voor AHF
mobiel +1 (323) 533-9842
denys.nazarov@aidshealth.org
of
AMSTERDAM:
Kim Visser, PR manager
mobile +31 6 15476172
kim@pr-essure.com