RDC kondigt nieuwe CEO Tom Walsh aan

NEW YORK & LONDEN--()--Regulatory DataCorp, Inc. (RDC), de wereldleider op het gebied van compliance-screening, heeft aangekondigd dat Tom Walsh met ingang van deze week haar nieuwe Chief Executive Officer is. Walsh neemt over van Thomas M. Obermaier, die sinds 2009 de CEO van RDC was. Obermaier blijft werkzaam bij RDC in de rol van Senior Board Advisor.

Walsh brengt meer dan 25 jaar ervaring in ondernemingssoftware naar RDC en heeft gediend in een verscheidenheid van B2B wereldwijde en binnenlandse klantenmarkten. Voordat hij bij RDC kwam, was Walsh CEO van de Software Division bij Kaufman Hall & Associates, waar hij hielp bij het opzetten en opschalen van een bedrijf in ondernemingssoftware dat in omzet verdubbelde tijdens zijn dienstverband. Hij leidde de innovatie- en marktintroductie van nieuwe data-analyseoplossingen als aanvulling op de oplossingen voor ondernemingssoftwareworkflows. Voorafgaand aan Kaufman Hall bekleedde Walsh talrijke leidinggevende functies in software bij Thomson Reuters in zowel de VS als in het buitenland. Hierbij gaf hij leiding aan verschillende wereldwijde bedrijven in ondernemingssoftware in verschillende fases van volwassenheid, waaronder snelle groei, SaaS-ontwikkeling en -migratie, re-sets van bedrijven en integratie van overnames.

“Ik ben er erg trots op om bij RDC te komen te werken,” aldus Tom Walsh. “RDC biedt aantrekkelijke en innovatieve oplossingen om financiële misdrijven in de sector Governance, Risk & Compliance te bestrijden, en is goed gepositioneerd om met haar ongelooflijke talent en technologische middelen munt te slaan uit de groei van de sector en de leiding te nemen op het gebied van klantenservice. Ik kijk uit naar het wereldwijd ontmoeten en samenwerken met klanten van RDC om ervoor te zorgen dat we software en oplossingen van wereldklasse bieden om te helpen bij hun evoluerende behoeften.”

“In de afgelopen negen jaar heeft Tom Obermaier geholpen bij het creëren van een cultuur van groei en klantenservice bij RDC, een merk dat een wereldleider is geworden in een van de snelstgroeiende sectoren in de techindustrie,” stelde Rob Rogers, Vista Principal en Co-head van Vista Foundation Fund. “De sterke reputatie en visie van Tom Walsh zullen RDC helpen haar volgende groeifase aan te sturen en wereldwijd uit te breiden. Hij heeft gedurende zijn hele loopbaan een uniek vermogen getoond om met klanten in contact te komen, waarbij hij hun ervaring op de eerste plaats zette en hun inbreng gebruikte om innovaties te realiseren die de producten verbeteren, de relaties met klanten versterken en bedrijven laten groeien. We kijken uit naar de samenwerking met Tom en het hele RDC-leiderschapsteam.”

RDC is een portfoliobedrijf van Vista Equity Partners ('Vista'), een private equity-onderneming die is gespecialiseerd in ondernemingssoftware. Vista heeft RDC in 2016 overgenomen.

Over RDC

Regulatory DataCorp, Inc.(RDC), het Smarter ScreeningTM-bedrijf, voorkomt criminele infiltratie van 's werelds financiële systemen door geautomatiseerde, intelligente klantscreening en besluitklare informatie te leveren. RDC ondersteunt meer dan 35.000 compliance-professionals in meer dan 100 landen bij het versterken van hun KYC/AML en fraude- en Political Exposed Persons (PEP's)-bescherming, het waarborgen van sancties en de naleving van watchlists, het beschermen van hun merk en reputatie en het beheren van supply chain- en leveranciersrisico's. RDC combineert op unieke wijze 's werelds grootste risicogerelateerde database samen met een geavanceerd, op machine learning en SaaS gebaseerd screeningplatform dat in staat is de grootste en meest complexe wereldwijde organisaties te ondersteunen. RDC, dat werd opgericht door 20 van 's werelds toonaangevende financiële instellingen, is vandaag een portfoliobedrijf van Vista Equity Partners. Lees meer over RDC door een e-mail te sturen naar info@rdc.com of ga naar www.rdc.com.

Over Vista Equity Partners

Vista Equity Partners, een in de VS gevestigde beleggingsonderneming met kantoren in Austin, San Francisco, Chicago en Oakland met meer dan $ 31 miljard aan cumulatieve kapitaalverbintenissen, investeert momenteel in software-, data- en door technologie ondersteunde organisaties, geleid door managementteams van wereldklasse met perspectieven op de lange termijn. Vista is een investeerder met toegevoegde waarde die professionele expertise en multi-level ondersteuning inbrengt bij de realisatie van het volledige potentieel van bedrijven. De beleggingsaanpak van Vista is verankerd in een aanzienlijke kapitaalbasis op lange termijn, ervaring in het structureren van technologiegerichte transacties en bewezen managementtechnieken die flexibiliteit en kansen bieden bij beleggingen in private equity. Voor meer informatie kunt u terecht op www.vistaequitypartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

RDC
Michael Kerman, +1 484-688-5164
mkerman@rdc.com

Contacts

RDC
Michael Kerman, +1 484-688-5164
mkerman@rdc.com