Spirit AeroSystems en Norsk Titanium kondigen start van productiekwalificatie voor commerciële vliegtuigonderdelen aan

WICHITA, Kan.--()--Spirit AeroSystems [NYSE: SPR] en Norsk Titanium US Inc. (NTi) hebben een overeenkomst gesloten voor het initiëren van de kwalificatie van Spirit’s eerste met additieven geproduceerde, titanium, structurele component voor de Boeing 787.

Deze kwalificatie zal de productie- en industriële processen van NTi valideren, Spirit’s werkscope integreren van machinale afwerking van onderdelen van met additieven geproduceerde near-net-vormen en de conformiteit van materiële en finale onderdelen vergelijken met de vereisten.

“Spirit heeft een uitgebreide en lange relatie met Norsk Titanium en dit wordt onze eerste met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponent die wordt toegepast in een commercieel vliegtuigprogramma”, zei Spirit AeroSystems Senior Vice President van Fabrication and Supply Chain Management, Ron Rabe.

NTi is de eerste FAA-goedgekeurde, OEM-gekwalificeerde leverancier ter wereld van met additieven geproduceerde, structurele titanium-componenten. NTi’s eigen Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces wordt al in seriële productie toegepast voor Boeing 787 titaniumcomponenten sinds april 2017.

“Ik ben erg trots op het team van Norsk Titanium en de prestaties. Het vertegenwoordigt jaren van technologische ontwikkeling”, zei de CEO van Norsk Titanium, Mike Canario. “Ik wil ook Spirit bedanken voor het vertrouwen in het Norsk RPD™-proces en hun kennis van zaken.”

NTi’s Plattsburgh, N.Y. faciliteit is onlangs toegevoegd aan Spirit’s Lijst met goedgekeurde leveranciers (Approved Supplier List, ASL) en Boeing’s lijst met gekwalificeerde leveranciers (Qualified Producer’s List, QPL). Spirit en NTi werken al meer dan negen jaar samen op technologisch vlak. In 2017 hebben beide bedrijven een Master Procurement Agreement (MPA) ondertekend voor kwalificatie- en productieactiviteiten. Het eerste commerciële vliegtuigonderdeel zal later dit jaar in seriële productie worden genomen.

Spirit AeroSystems is een van de grootste fabrikanten van onderdelen voor de luchtvaartindustrie. Het bedrijf heeft onlangs plannen aangekondigd om de productie uit te breiden om andere fabrikanten over de hele wereld te ondersteunen.

Norsk Titanium AS is 's werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Het RPD™-proces van het proces zet titaniumdraad om in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen.

Op internet: www.spiritaero.com
Op Twitter: @SpiritAero

###

Over Spirit AeroSystems Inc.
Spirit AeroSystems ontwerpt en bouwt luchtvaartonderdelen voor zowel commerciële als defensieklanten. Met een hoofdkwartier in Wichita, Kansas werkt Spirit vanaf locaties in de VS, het VK, Frankrijk en Maleisië. De basisproducten van het bedrijf omvatten rompen, masten, rotorkoppen en vleugelonderdelen voor de belangrijkste vliegtuigbouwers ter wereld. Spirit AeroSystems richt zich op betaalbare, innovatieve composiet en aluminium productieoplossingen aan klanten over de hele wereld. Meer informatie is beschikbaar op www.spiritaero.com.

Over Norsk Titanium
Norsk Titanium AS is 's werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een Tier-1 OEM -leverancier en RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, die een substantiële besparing op de doorlooptijd, kosten en grondstoffen voor de luchtvaart, defensie, en commerciële klanten oplevert. www.norsktitanium.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Spirit AeroSystems Corporate Communications
Fred Malley
316-523-1233 – direct
316-516-0028 – mobiel
fred.malley@spiritaero.com
of
Griffin Communications Group (For NTi)
Lauren Quesada
832-832-864-7224 - direct
Lauren.quesada@norsktitanium.com

Contacts

Spirit AeroSystems Corporate Communications
Fred Malley
316-523-1233 – direct
316-516-0028 – mobiel
fred.malley@spiritaero.com
of
Griffin Communications Group (For NTi)
Lauren Quesada
832-832-864-7224 - direct
Lauren.quesada@norsktitanium.com