GHX sluit overeenkomst voor overname van merendeel van activa van Medical Columbus

GHX voegt oplossingen toe in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg en Nederland en breidt hiermee het supply chain bedrijfsprocesnetwerk uit voor zowel zorgaanbieders als leveranciers

Brussel, België en Königstein, Duitsland--()--Global Healthcare Exchange (GHX), een leider op het gebied van cloudgebaseerde oplossingen voor het beheren van de supply chain voor de gezondheidszorg, heeft vandaag een overeenkomst aangekondigd voor de overname van het merendeel van de activa en werknemers van het in Duitsland gevestigde Medical Columbus AG, een aanbieder van inkoopsoftware voor de gezondheidszorg voor aanbieders en leveranciers in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg en Nederland. Met deze acquisitie wordt de Europese supply chain en het aanbod van inkoopproducten van GHX uitgebreid om nog meer efficiëntie en waarde toe te voegen aan de gezondheidszorg. De acquisitie zal naar verwachting over drie maanden voltooid zijn.

Beide bedrijven bieden oplossingen voor aanbieders, leveranciers en GPO's (Group Purchasing Organizations) in de gezondheidszorg. Het samengevoegde productaanbod biedt GHX de mogelijkheid om zijn aanbod van inkoopoplossingen en zijn handelspartnernetwerk uit te breiden op de belangrijkste markten in Europa en tegelijk de operationele efficiëntie van zowel aanbieders als leveranciers in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg en Nederland helpen te verbeteren. GHX is sinds 2000 actief in Europa.

“De oplossingen en de werknemers die we overnemen zijn een perfecte aanvulling op GHX Europe”, zegt Bruce Johnson, CEO en directeur van GHX. “Met deze acquisitie verbeteren we ons aanbod van oplossingen en breiden we onze voetafdruk in Europa uit. Dit is geweldig voor onze multinationale leveranciers en lokale Europese aanbieders. We kunnen hen voorzien van een grotere pool potentiële handelspartners die efficiëntere bedrijfsprocessen kunnen aansturen.”

Dirk Isenberg, CEO bij Medical Columbus, zegt: “We kijken uit naar de samenwerking met GHX om te helpen de kosten in de gezondheidszorg te verlagen, zodat onze klanten toegang krijgen tot de beste e-catalogue- en e-procurement-oplossingen.”

De acquisitie sterkt GHX in zijn voornemen om de kosten van gezondheidszorg te drukken door een mondiaal netwerk van handelspartners op te bouwen dat gunstig is voor zowel aanbieders als leveranciers. De GHX-community telt wereldwijd meer dan 4.000 ziekenhuizen en 18.000 zorginstellingen.

OVER MEDICAL COLUMBUS

Medical Columbus werd opgericht in 1998 en is een van de pioniers op het gebied van e-health met de focus op inkoopprocessen. Hun transactieplatform synchroniseert de verschillende IT-systemen en catalogusgegevens van klanten van medische apparaten, de farmaceutische industrie en ziekenhuizen. Door gegevens en processen te standaardiseren kunnen fouten worden vermeden, verwerkingstijden worden verkort en kosten voor leveranciers en aanbieders aanzienlijk worden verlaagd. De producten van Medical Columbus zijn de allerbeste supply chain-oplossingen voor de moderne gezondheidszorg. Ga voor meer informatie naar www.medicalcolumbus.de.

OVER GHX EU

Global Healthcare Exchange, LLC (GHX) is gespecialiseerd in de automatisering van gezondheidszorg en gegevens. Gezondheidsorganisaties kunnen hun patiëntenzorg verbeteren en maximaal op kosten besparen met het cloudgebaseerde technologieplatform, de oplossingen, analyses en services voor de supply chain. GHX brengt gezondheidszorgaanbieders, fabrikanten en distributeurs in Noord-Amerika en Europa samen die vertrouwen op slimme en veilige technologie voor de gezondheidszorg en uitgebreide gegevens om bedrijfsprocessen te automatiseren en beter geïnformeerde, tijdige en op feiten gebaseerde beslissingen te nemen. Oplossingen omvatten automatisering van inkoop en betalingen, beheer van contracten en inventaris, legitimatie van leveranciers en management, bedrijfsinformatie, betalingsbeheer en andere aan supply chain gerelateerde hulpmiddelen en services. Ga voor meer informatie naar www.ghx.com/europe/en (Europa), www.ghx.com (Noord-Amerika), en The Healthcare Hub blog.

Contacts

GHX Europa:
4iMedia
Viktoria Skrzypek, +49 (0) 341 870 98 4-38
Viktoria.Skrzypek@4iMEDIA.com
of
GHX Noord-Amerika:
Tier One Partners
Kathy Wilson, 781-652-0499
kwilson@tieronepr.com
of
Medical Columbus:
Dirk Isenberg, +49 (0) 6174 9617 18
Dirk.isenberg@medicalcolumbus.de

Contacts

GHX Europa:
4iMedia
Viktoria Skrzypek, +49 (0) 341 870 98 4-38
Viktoria.Skrzypek@4iMEDIA.com
of
GHX Noord-Amerika:
Tier One Partners
Kathy Wilson, 781-652-0499
kwilson@tieronepr.com
of
Medical Columbus:
Dirk Isenberg, +49 (0) 6174 9617 18
Dirk.isenberg@medicalcolumbus.de