STATS Advanced Analytics ondersteunt Frans U20 rugbyteam in eerste overwinning van U20 rugbykampioenschap

Frankrijk wint World Rugby Under 20 kampioenschap met behulp van STATS' uitgebreide wedstrijdrapporten en data-analyse

CHICAGO--()--STATS, de wereldleider op het gebied van sportdata en intelligence, heeft data geleverd aan het Franse U20 nationale rugbyteam om hun eerste World Rugby Under 20 kampioenschap te ondersteunen.

Dit was de eerste keer dat Frankrijk eindigde in de top drie van het junior wereldkampioenschap. Frankrijk werd niet verslagen in de groepsfase, en won tegen Zuid-Afrika, Ierland, en Georgië. Het team versloeg zesvoudig kampioen Nieuw-Zeeland in de halve finale en won van Engeland met 33-25 in de finale.

STATS levert het Franse U20 rugbyteam uitgebreide live en post-gamestatistieken met het meest geavanceerde online analyseportal ontworpen voor teams, functionarissen en broadcasters van rugby-union. STATS levert ook verschillende rugbydiensten voor teams in Italië, Ierland, en de Verenigde Staten.

“We willen het nationale U20 team van Frankrijk met hun overwinning feliciteren,” zei Ryan Paterson, STATS’ Chief Global Officer. “STATS’ pakket van rugbydata en -analyse heeft het team geholpen om hun spelers als nooit tevoren te evalueren en grondige speleranalyse te verkrijgen om te winnen in de globale competitie.”

Het Franse team gebruikte STATS ‘Plus’ data, die het team in staat stelde om uitgebreide wedstrijdrapporten en speleranalyse te ontvangen in minder dan 24 uur na een wedstrijd. Het team gebruikte ook STATS Portal™, een globale videobibliotheek, om trainers en analisten te ondersteunen bij wedstrijdvoorbereiding en onmiddellijk deelbare videocontent aan te bieden.

“Met STATS' portaldata en rapporten, hebben we spelersprestaties voor zowel Franse rugbyspelers in onze competitie verbeterd,” zei Gilles SOIRAT, prestatieanalist van het Franse nationale U20 team. “Met deze informatie hadden we dit jaar de juiste voorbereiding om uit te blinken in het wereldkampioenschap World Rugby voor onder 20 jaar.”

Over STATS

STATS is de wereldleider op het gebied van sportintelligence, werkzaam op het raakvlak van sport en technologie. De meest innovatieve merken, technologiebedrijven, liga's en tientallen wereldkampioenen vertrouwen op STATS voor hun overwinning. STATS combineert het snelst beschikbare en meest accurate dataplatform met videoanalyse, sportinhoud en research, player tracking met STATS SportVU®, en een aantal aanpasbare digitale oplossingen voor merken. Als pionier van live sportdata blijft STATS innovatie versnellen in de sector om zowel teamprestaties als de beleving voor de fans te verbeteren. Voor meer informatie kunt u terecht op www.stats.com en volg STATS op Twitter @STATSInsightsUK.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

STATS
Reed Findlay, +1 847-583-2642
mediarelations@stats.com

Contacts

STATS
Reed Findlay, +1 847-583-2642
mediarelations@stats.com