Eerste Westinghouse AP1000-centrale Sanmen 1 begint aan synchronisatie met elektriciteitsnet

Sanmen 1 begint met opwekken van elektriciteit

SANMEN, China--()--Westinghouse Electric Company en haar klanten, China State Nuclear Power Technology Corporation (SNPTC) en CNNC Sanmen Nuclear Power Company Limited (SMNPC), hebben vandaag aangekondigd dat 's werelds eerste AP1000-kerncentrale in Sanmen, in de provincie Zhejiang in China, is begonnen met de eerste verbinding met het elektriciteitsnet. De turbinegenerator van Sanmen 1 is nu in eerste instantie verbonden met het elektriciteitsnet en is gestart met het opwekken van elektriciteit.

Vandaag zijn we getuige van de start van het proces voor de opwekking van elektriciteit door onze eerste AP1000-centrale, Sanmen 1. Hierdoor worden onze klanten in China voorzien van veilige, betrouwbare en schone energie,” aldus José Emeterio Gutiérrez, president en chief executive officer van Westinghouse. Hij voegde hieraan toe: “Deze mijlpaal zou niet mogelijk zijn geweest zonder de constante samenwerking en het partnerschap met onze Chinese klant.”

Sanmen 1 is in staat om 1.117 megawatt elektriciteit te produceren op vol vermogen. Het is ook de eerste van een vloot van vier nieuwe AP1000-centrales in Oost-China die in de komende 60 jaar veilige, betrouwbare en milieuvriendelijke energie gaan leveren.

In een reactie op de recente successen van Westinghouse in China verklaarde David Durham, senior vice president van New Projects Business: “Het is zo'n spannende tijd voor Westinghouse, onze Chinese klant en de nucleaire industrie, naarmate we vol trots steeds dichter in de buurt komen van 100 procent vermogen en commerciële exploitatie op Sanmen 1.”

Westinghouse heeft op dit moment zes AP1000-kerncentrales die vooruitgang boeken door de fasen van constructie, testen en opstarten. Deze projecten omvatten twee centrales in Sanmen, in de provincie Zhejiang in China; twee centrales in Haiyang, in de provincie Shandong in China; evenals twee centrales in aanbouw bij de Alvin W. Vogtle Electric Generating Plant nabij Waynesboro, Georgia, VS. Westinghouse levert het ontwerp, de kritische apparatuur, training en tests voor elk van de zes AP1000-centrales.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com