Loxam maakt overname bekend van Italiaanse specialist voor verhuur van hoogwerkers Nove

PARIJS--()--Loxam Group (“Loxam”) heeft de overname bekendgemaakt van het Italiaanse hoogwerkerverhuurbedrijf No.Ve. S.r.l. (“Nove”) van de Haulotte Group S.A. (“Haulotte”). Nove werd in 1998 opgericht en stond sinds 2006 onder het beheer van Haulotte. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Rome en heeft 45 werknemers in dienst, verspreid over 6 vestigingen in Italië.

Na de overname van Nacanco vorig jaar stelt deze transactie Loxam in staat haar leidende positie op de Italiaanse markt voor verhuur van hoogwerkers te verstevigen.

Gérard Déprez, President van Loxam zegt: “Het verheugt me zeer het bekwame en ervaren team van Nove welkom te heten in de Loxam Group. Nove is een gevestigde naam in Italië en werkt met een materieelpark waarmee de Loxam Group zeer vertrouwd is. We zullen wederzijds de vruchten plukken van elkaars expertise. We bundelen onze krachten om onze klanten de beste service te kunnen bieden door middel van een uitgebreid netwerk, en zullen de norm zetten binnen de Italiaanse materieelverhuurmarkt.”

“De afstoting van Nove is in lijn met de strategische doelen van Haulotte en zal de groep in staat stellen zich te concentreren op haar kernactiviteiten in Europa. Met deze transactie verstevigt Haulotte de sterke band met Loxam die het bedrijf in de loop der jaren heeft opgebouwd. Haulotte wil de medewerkers van Nove hartelijk danken voor de jarenlange samenwerking en wenst hen veel succes bij Loxam,” aldus Alexandre Saubot, Deputy CEO van de Haulotte Group.

Over LOXAM

LOXAM is het toonaangevende materieelverhuurbedrijf in Europa, met een pro forma geconsolideerde omzet van €1435 miljoen (non-audited) in 2017 en circa 7900 werknemers. Het netwerk van LOXAM, bestaande uit meer dan 750 vestigingen, bestrijkt 13 landen in Europa (Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Zwitserland, Spanje, Portugal, Luxemburg, Nederland, Denemarken, Noorwegen en Italië), alsmede het Midden-Oosten, Marokko en Brazilië.

Meer informatie: www.loxam.fr

Over HAULOTTE

De Haulotte Group is een fabrikant en leverancier van wereldklasse op het gebied van hefwerktuigen voor mensen en materiaal. Als leider op de Europese markt ontwerpt, fabriceert en verkoopt de groep een breed assortiment van producten, met nadruk op hoogwerkplatforms. De 1500 medewerkers laten zich leiden door en zijn gefocust op één enkele doelstelling: vasthouden aan een klantgerichte benadering en werken als een lokale partner om materieel en diensten te leveren die zijn afgestemd op de specifieke en uiteenlopende behoeften van de markt. De Haulotte Group heeft meer dan honderd jaar ervaring en is sinds 3 december 1998 genoteerd aan de Parijse effectenbeurs.

Meer informatie: www.haulotte.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de pers:
SalesFactory PR
Virginie Adam, 01 41 38 95 20
virginie.adam@salesfactorypr.fr
of
Dominique Flam, 01 41 38 95 21
dominique.flam@salesfactorypr.fr
of
Eugénie Gojon, 01 41 38 95 22
eugenie.gojon@salesfactorypr.fr
www.agence-salesfactory-pr.fr

Contacts

Contactpersoon voor de pers:
SalesFactory PR
Virginie Adam, 01 41 38 95 20
virginie.adam@salesfactorypr.fr
of
Dominique Flam, 01 41 38 95 21
dominique.flam@salesfactorypr.fr
of
Eugénie Gojon, 01 41 38 95 22
eugenie.gojon@salesfactorypr.fr
www.agence-salesfactory-pr.fr