Eerste Westinghouse AP1000® kerncentrale Sanmen 1 voltooit initiële kriticiteit

SANMEN, China--()--Westinghouse Electric Company en China State Nuclear Power Technology Corporation (SNPTC) hebben vandaag aangekondigd dat 's werelds eerste AP1000-kerncentrale in Sanmen, in de provincie Zhejiang in China, de eerste kriticiteit met succes heeft voltooid.

Vandaag hebben we de laatste belangrijke mijlpaal vóór de commerciële exploitatie van de technologie voor de AP1000-kerncentrale van Westinghouse afgerond,” aldus José Emeterio Gutiérrez, president en chief executive officer van Westinghouse. “We zijn een stap dichter bij het leveren van 's werelds eerste AP1000-centrale aan onze klant en de wereld; samen met onze klanten zullen we onze klanten in China voorzien van veilige, betrouwbare en schone energie van Sanmen 1.”

Na de initiële kriticiteit volgt de verbinding met het elektriciteitsnet. Zodra de installatiewerkzaamheden in Sanmen 1 beginnen, zal het de eerste AP1000-kerncentrale in bedrijf zijn. De centrale biedt innovatieve passieve veiligheidssysteemtechnologie, meerdere verdedigingslagen en geavanceerde bedieningselementen voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid en veiligheid.

In een reactie op Westinghouse's sterke samenwerking met de Chinese klant, verklaarde Gavin Liu, President van de regio Azië: “Het succes van Westinghouse in China is de gezamenlijke inspanning van Westinghouse en onze Chinese klanten.” Hij voegde hieraan toe: “Dit partnerschaps- en samenwerkingsmodel kan helpen een vloot van AP1000-centrales in te zetten in de wereld tot in lengte van jaren.”

Westinghouse heeft op dit moment zes AP1000-kerncentrales die vooruitgang boeken door middel van constructie, testen en opstarten. Deze projecten omvatten twee centrales in Sanmen, in de provincie Zhejiang in China; twee centrales in Haiyang, in de provincie Shandong in China; evenals twee centrales in aanbouw bij de Alvin W. Vogtle Electric Generating Plant in de buurt van Waynesboro, Georgia, VS.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374- 4744
Manager, External Communications
E-mail: cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374- 4744
Manager, External Communications
E-mail: cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com