AGP Group kondigt in België de overname aan van Soliver NV en dit betekent een nieuwe stap om internationaal de dominante speler te worden in het ontwerpen en produceren van high-tech autoruiten

Door deze overname zal AGP de weg banen om haar eGlass-portfolio uit te breiden naar Europa en dit door gebruik te maken van de knowhow en de langdurige klantenrelaties van Soliver met de meeste Europese autoconcerns

ROESELARE, België--()--AGP, een ontwerper en fabrikant van hightech glas, heeft vandaag de overname van Soliver NV bekendgemaakt. NV SOLIVER uit Rumbeke werd opgericht door Etienne en Arthur Bouckaert in 1950 en is momenteel al meer dan 50 jaar een vooraanstaand producent van autoruiten voor de Europese auto-industrie. NV Soliver produceert hoogwaardige geharde en gelamineerde beglazing voor luxe auto's, evenals voorruiten voor vrachtwagens en was tot op heden 100% eigendom van de familie Bouckaert uit Rumbeke.

De geschiedenis van AGP begon in Berlijn waar het eerste glasbedrijf van de familie Mannheim gevestigd was. Na 80 jaar met de duidelijke visie om leider te worden in de productie van speciaal glas en met veel nadruk op innovatie kan AGP beantwoorden aan de stijgende vraag naar hoogtechnologische glas voor onder meer zelfrijdende wagens. De integratie van de NV Soliver zal de marktpositie van AGP eGlass versterken en baanbrekend worden in de snel evoluerende autosector.

“We zijn erg verheugd om voort te bouwen op de geweldige ervaring en reputatie van NV Soliver om hightech beglazing naar een hoger niveau te tillen, waardoor de productontwikkeling voor onze klanten mogelijk wordt gemaakt met nog meer innovatie en flexibiliteit. Wij zijn van mening dat de klanten van beide bedrijven onmiddellijk zullen profiteren van onze nieuwe investeringen in lijn met de mobiliteitstrends”, aldus Arturo Mannheim, CEO van AGP Group.

Als onderdeel van het uitbreidingsplan van de Group en na een minderheidsinvestering door Goldman Sachs Private Capital Investing, lanceert AGP in 2018 ook een Tech & Innovation Center in het district Aken, Duitsland. Met zowel de fabriek in België als het Duitse Tech Center op slechts een paar uur afstand verwijderd van de grote klanten in de regio, zal AGP haar aanwezigheid in Europa consolideren.

“Ik ben enorm trots op de uitgebreide klantenportefeuille van NV Soliver en op de solide relaties die we hebben kunnen opbouwen op de Europese markt en dit telkens met een sterke focus op productkwaliteit en betrouwbaarheid. De visie en toewijding van AGP hebben onze interesse aangewakkerd om onze solide ervaring op het gebied van autoruiten te delen. Onze klanten, partners en werknemers zullen enorm baat hebben bij deze integratie”, stelde Stefaan Bouckaert, voormalig CEO van NV Soliver die zal aanblijven binnen het bedrijf als Managing Director van de Belgische fabriek.

De snel groeiende vraag naar innovatieve oplossingen voor beglazing voor een autosector in volle evolutie vereist innovatieve en vooruitstrevende oplossingen. De synergie van de Europese aanwezigheid en reputatie van Soliver met de op maat gesneden innovatie en flexibiliteit van AGP zal de autosector voorzien van een nieuwe impuls voor de toekomst met voordelen voor grote klanten in de regio.

Over AGP

AGP is een hightech ontwerper en fabrikant van speciaal glas met een gevarieerd assortiment aan producten voor de automobiel-, veiligheids-, marine-, transport- en defensiemarkt wereldwijd. AGP levert aan ongeveer 650 klanten verspreid over de hele wereld, met een lokale aanwezigheid in meer dan 20 landen en dit ondersteund door ongeveer 1.800 werknemers.

Over Soliver NV

Soliver is een Belgische producent van autoruiten met meer dan 65 jaar glaservaring en ongeveer 300 werknemers. NV Soliver produceert hoogwaardige geharde en gelamineerde beglazing voor (luxe)auto's, evenals voorruiten voor vrachtwagens, en heeft langdurige contracten met vele vooraanstaande OEM's zoals onder meer Audi, BMW, Daimler, Porsche, Renault en Volvo Trucks.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
AGP Group
Rodrigo Camargo, Mobiel: +351 927 173 545
Corporate Marketing Director
E-mail: rcamargo@agpglass.com

Contacts

Mediacontact:
AGP Group
Rodrigo Camargo, Mobiel: +351 927 173 545
Corporate Marketing Director
E-mail: rcamargo@agpglass.com