Ontwikkeling van ongevaltolerante brandstof van Westinghouse maakt vooruitgang met samenwerkingsovereenkomst met ENUSA

MADRID--()--Westinghouse Electric Company heeft vandaag aangekondigd dat de onderneming door middel van een kaderovereenkomst (Frame Cooperation Agreement, FCA) gaat samenwerken met ENUSA Industrias Avanzadas (ENUSA) bij de ontwikkeling van haar EnCore® Fuel, het revolutionaire ontwerp van de ongevaltolerante brandstof (accident-tolerant fuel, ATF).

Deze overeenkomst dient ter versterking van de technische en commerciële relaties tussen ENUSA en Westinghouse terwijl we werken aan de ontwikkeling van toonaangevende nucleaire brandstoftechnologie,” aldus Torbjörn Norén, European Fuel Group en EMEA Fuel Delivery Director bij Westinghouse. “Het werk van Westinghouse met ENUSA op de Spaanse en European Fuel Group-markt zal helpen om overeenkomsten met klanten te faciliteren voor de lancering van EnCore Fuel-demonstratieprogramma's in hun fabrieken.”

Onder de voorwaarden van de overeenkomst stelt de nieuw ondertekende FCA het kader vast dat de verschillende te lanceren gezamenlijke ontwikkelingsprogramma's (GOP's) tussen beide bedrijven zal regelen. Het eerste GOP evalueert de toepassing van het gesegmenteerde staafconcept en ontwikkelt modellen voor het brandstofgedrag van ATF / Encore .

Het eerste GOP wordt gevolgd door andere GOP's op het gebied van codes en methoden, beheer van verbruikte brandstof en fabricage- en inspectietechnologie voor brandstoffen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
E-mail: cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
E-mail: cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com