WELL Building Standard wint aan momentum in Europa

Welzijn op de werkplek is een sleutelfactor bij bevorderen van WELL in de hele regio

BERLIJN--()--Terwijl Greenbuild Europe op zijn einde liep in Berlijn, maakte het International WELL Building Institute™ (IWBI™) van de gelegenheid gebruik om te benadrukken hoe de WELL Building Standard™ (WELL™) de gezondheid en het welzijn van mensen op de voorgrond heeft geplaatst in de duurzaamheidsgesprekken in heel Europa.

WELL blijft de beweging voor gezonde gebouwen vooruithelpen als de belangrijkste standaard voor gebouwen, binnenruimtes en gemeenschappen die kenmerken willen implementeren, valideren en meten die de gezondheid en het welzijn van de mens bevorderen. De weerklank van het programma heeft geleid tot innovaties in de bouw-, ontwerp- en constructie-industrie, door projecten te voorzien van een aanpasbare benadering om de geografische en culturele gezondheidsproblemen aan te pakken.

Tot op heden heeft WELL meer dan 830 projecten ingeschreven die meer dan 155 miljoen vierkante meter aan vastgoed in 32 landen over de hele wereld omvatten. In Europa zijn bijna 190 projecten in 13 landen betrokken bij WELL, wat goed is voor 25% van de oppervlakte van het wereldwijde WELL-project. De sterke groei van WELL in het afgelopen jaar werd geleid door early adopter-markten, met name Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland, evenals een snelle nieuwe expansie in Polen, Zweden en Ierland. Finland, Duitsland, Hongarije en Italië hebben hun eerste geregistreerde projecten in 2017 geregistreerd en de markten in Tsjechië en Slowakije worden gedreven door sterke lokale industrieleiders.

Bijna 300 professionals uit de industrie in Europa zijn ook met succes geslaagd voor het WELL Accredited Professional-examen (WELL AP), wat de aandacht legt op de groeiende groep beoefenaars en industrieprofessionals die hun inzicht in gezonde bouwstrategieën willen ontwikkelen en aantonen.

“De groei van WELL in heel Europa vertelt een krachtig succesverhaal van positieve internationale betrokkenheid en spreekt tot de universele behoefte om de gezondheid van de mens te ondersteunen en te bevorderen via de gebouwen en ruimtes die we dagelijks bewonen,” aldus Rick Fedrizzi, voorzitter en CEO van IWBI.

Hij voegde hieraan toe: “We zien dat gebouwen in de hele regio WELL gebruiken als een holistisch raamwerk om de gezondheid en het welzijn van iedereen in gebouwen te verbeteren, wat een signaal is voor de wereld dat deze organisaties de mens voorop stellen.”

Werkgevers kunnen een cruciale rol spelen door gebruik te maken van de werkomgeving om het beste talent te werven en te behouden, het ziekteverzuim te verminderen en het geluk, de tevredenheid en de productiviteit van hun werknemers te verbeteren. Evenzo wordt de overgrote meerderheid van de WELL-projecten in Europa aangestuurd door verhuurders en ontwikkelaars, aangezien ze commerciële gebouwen willen aanbieden die bedrijven aantrekken die streven naar een gezonde werkplek. Individuele organisaties wenden zich ook tot WELL in een poging om een gezonde binnenwerkplek te cultiveren en zich aan te passen aan een veranderende werkcultuur.

Een recent onderzoek onder zakelijke gebouwbewoners in de EMEA-regio benadrukte de welzijnsagenda als een sterke en groeiende focus, naast technologie en flexibele ruimte, in een poging de ervaring van mensen in de ruimtes te verbeteren. Van de ondervraagden beschikken vier van de vijf gebouwbewoners over een welzijnprogramma of zijn ze plan dat te introduceren, en heeft 92% een bepaalde voorkeur voor gebouwen die goed zijn voor het welzijn.1

Naast meergezinswoningen en onderwijsfaciliteiten omvatten nieuwe sectoren die geïnteresseerd zijn in het toepassen van beste praktijken op het gebied van gezondheid en welzijn, industriële en opslagfaciliteiten, vrijetijdscomplexen en bejaardenhuizen.

Verder heeft IWBI lokale marktpartnerschappen opgezet met verschillende groene bouwraden en andere belangrijke organisaties in Europa, waaronder APTA VITAE (Italië), Blue Building Institute (Nederland) en Polish Green Building Council (PLGBC).

Deze organisaties werken samen met IWBI binnen hun respectieve markten om het gebruik van bouwpraktijken te versnellen die de gezondheid en het welzijn van mensen overal verbeteren. Elke organisatie heeft zich ertoe verbonden de introductie van WELL lokaal te bevorderen, educatieve initiatieven te ontwikkelen en te stimuleren en samen te werken met IWBI om leden van elke lokale markt voor te bereiden voor het WELL AP-programma.

Over het International WELL Building Institute

Het International WELL Building Institute (IWBI) leidt de wereldwijde beweging om onze gebouwen en gemeenschappen te transformeren op manieren die mensen helpen bloeien. IWBI levert de geavanceerde WELL Building Standard (WELL), de eerste die exclusief gericht is op de manier waarop gebouwen, en alles wat erin zit, ons comfort kunnen vergroten, betere keuzes kunnen bevorderen en over het algemeen onze gezondheid en ons welzijn kunnen verbeteren in plaats van te schaden. Het werk van het instituut strekt zich uit tot het bevorderen van de gezondheid door middel van ontwerp voor hele wijken via de WELL Community Standard™ en tot het ondersteunen van het groeiend aantal professionals die streven naar WELL-accreditatie. Certificering van gebouwen en accreditering van professionals wordt via derden beheerd door Green Building Certification Inc. www.wellcertified.com

Over WELL Standards

De WELL Building Standard™ (WELL) is een op prestaties gebaseerd systeem voor het meten, certificeren en bewaken van de kenmerken van gebouwen rond de wereld die invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van de mens. Het fundament van de standaard ligt in op bewijs gebaseerd onderzoek dat de verbinding toont tussen de gebouwen waar de mensen ongeveer 90 procent van hun tijd doorbrengen en de gezondheids- en welzijnsgevolgens van die gebouwen op hen die ze gebruiken. De WELL Community Standard™ is een ratingsysteem op wijkniveau dat rekening houdt met de interconnectiviteit tussen gebouwen en hun omgeving en de algemene impact op de menselijke gezondheid. De WELL Building Standard en de WELL Community Standard worden ontwikkeld en geleverd door het International WELL Building Institute™ en via derden gecertificeerd door Green Business Certification Inc. (GBCI). www.wellcertified.com.

###

ADDENDUM – Door WELL gecertificeerde projecten in Europa:

Frankrijk

     

Verenigd Koninkrijk

SCENEO, Bezons

One Carter Lane, Londen

Carteret – Lyon

Landsec Workplace, Londen

55 Amsterdam, Parijs

Hilson Moran Manchester

VIVACITY, Parijs

The Porter Building, Slough

Portes de Paris, Clichy

 

Ierland: One Albert Quay, Cork

Spanje: CBRE Madrid

Finland: Green Building Partners Office, Helsinki

 

___________________________
1 EMEA Occupier Survey 2018, Optimising User Experience: The Personalised Workplace, CBRE Research: https://www.cbre.com/research-and-reports/EMEA-Occupier-Survey-2018

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers:
IWBI
Kristen Coco, +44 (0) 7377 815 047
kristen.coco@wellcertified.com

Contacts

Pers:
IWBI
Kristen Coco, +44 (0) 7377 815 047
kristen.coco@wellcertified.com