Utimaco kondigt intentie aan om Atalla van Micro Focus te verwerven

Overname gaat investering in de Hardware Security Modules-activiteiten versterken en een toonaangevend HSM-bedrijf voor betalingen toevoegen aan het informatiebeveiligingsportfolio van Utimaco

  • De overname combineert twee bekende pioniers in het Hardware Security Modules (HSM's)-segment met complementaire sterke punten en marktposities.
  • Utimaco, als een van de wereldwijde marktleiders in de sector voor universele HSM's, is volledig geëngageerd om het productportfolio van Atalla voort te zetten en daarin verder te investeren. Klanten van Atalla zullen profiteren van de inzet van Utimaco voor gecertificeerde beveiliging, productkwaliteit en innovatie.

CAMPBELL, Calif.--()--Utimaco, de wereldwijde #2 in Hardware Security Modules (HSM's), heeft vandaag de intentie tot overname van de bedrijfslijnen Atalla HSM en ESKM van Micro Focus aangekondigd. Deze waren voorheen eigendom van Hewlett Packard Enterprise (HPE), voorafgaand aan de fusie in september 2017 van haar softwareactiviteiten met Micro Focus.

Het in Duitsland gevestigde Utimaco, dat al meer dan 35 jaar actief is in de HSM-markt, is een wereldwijde fabrikant van universele HSM's. Utimaco heeft haar leidende marktpositie opgebouwd door zich te richten op indirecte verkoop via OEM- of kanaalbedrijfspartners en het verkopen van haar SecurityServer-productlijn in uiteenlopende industrieën zoals de sectoren automobiel, overheid, media en entertainment, slimme meters, halfgeleiders, telecommunicatie en de bank- en financiële dienstverlening. Utimaco is van oudsher sterk in haar Duitse thuismarkt op basis van haar al lang bestaande Duitse bankassociatiecertificering (DK) en heeft onlangs de PCI-accreditatie bereikt voor de SecurityServer-productlijn.

Met de overname van Atalla, een van de meest gevestigde en iconische merknamen voor HSM's voor elektronische betalingen, zal Utimaco haar groeitraject naar de betalingsmarkt versnellen met toegang tot topmerkspelers op het gebied van bank- en financiële dienstverlening, vooral in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Azië. Utimaco zet zich in voor de handhaving van het Atalla-team en doet verdere investeringen op haar locatie in Californië.

De transactie is in afwachting van de voltooiing als gevolg van de vereiste gebruikelijke goedkeuringen van de regelgevende instanties en zal naar verwachting in het najaar van 2018 worden afgerond.

Malte Pollmann, Chief Executive Officer van Utimaco, verklaarde: “De overname van Atalla zal een belangrijke mijlpaal markeren in de verdere implementatie van onze groeistrategie. Het is complementair in termen van productportfolio en regionale voetafdruk, evenals de verticale markten waar we ons op richten. Zowel Utimaco als Atalla zijn pioniers in hardwarebeveiligingsmodules, waarvan de combinatie leidt tot een ongeëvenaarde schat aan ervaring en knowhow. We hebben enorm veel respect voor Atalla's technologische prestaties op het gebied van betalingen en willen een gerichte specialist op dit gebied blijven en direct toegankelijk voor partners en klanten. Deze overname zal gunstig zijn voor klanten en medewerkers, en zal ten goede komen aan de continuïteit en productinnovatie.”

“Als twee van de leidende pioniers in het segment voor hardwarebeveiligingsmodules zijn Atalla en Utimaco een perfecte match. Ze opereren in complementaire markten met op elkaar afgestemde sterke punten die zullen helpen bij een betere afstemming voor de klant en de positionering van Atalla voor toekomstige groei,” aldus John Delk, General Manager Security bij Micro Focus. “We zetten ons volledig in voor ons beveiligingssoftwareportfolio en onze missie om gebruikers, applicaties en gegevens te beveiligen. Met innovaties zoals de recente release van Voltage SecureData Sentry voeren we die missie uit en tonen we ons vermogen om op grote schaal te voldoen aan de veeleisende uitdagingen op het gebied van gegevensbeveiliging, terwijl we tegelijkertijd voor vereenvoudiging zorgen en de tijd totdat waarde gecreëerd wordt verbeteren.”

Over Hardware Security Modules (HSM's)

HSM's zijn speciale computerapparatuur voor de bescherming en het beheer van cryptografische geheimen zoals digitale sleutels en handtekeningen. Ze staan aan de basis van de bescherming van veel kritieke infrastructuren.

Over Atalla Hardware Security Module

Atalla Hardware Security Module (HSM) is een hardwarebeveiligingsmodule voor betalingen voor de bescherming van gevoelige gegevens en bijbehorende sleutels voor niet-contante betalingstransacties in de detailhandel, kaarthouderauthenticatie en cryptografische sleutels.

Over Enterprise Secure Key Manager

Enterprise Secure Key Manager (ESKM) biedt een gecentraliseerde hardwareoplossing voor sleutelbeheer voor het verenigen en automatiseren van de besturingselementen voor coderingssleutels van een organisatie door toegang tot coderingssleutels te creëren, te beveiligen, te bedienen en te controleren voor veilig en betrouwbaar beheer.

Over Utimaco

Utimaco is een wereldwijde leverancier van professionele cybersecurity-oplossingen en is gevestigd in Aken, Duitsland, met kantoren over de hele wereld. Sinds 1983 ontwikkelt Utimaco hardwaregebaseerde, hoogbeveiligde apparaten (Hardware Security Modules) en nalevingsoplossingen ten behoeve van de regelgeving van telecommunicatieleveranciers (legale onderschepping en dataretentie). Vandaag de dag is Utimaco een wereldmarktleider in beide segmenten. Klanten en partners van Utimaco in alle delen van de wereld vertrouwen op de bewezen betrouwbaarheid op de lange termijn en de investeringsbescherming van het bedrijf, evenals op de vele gecertificeerde IT-beveiligingsstandaarden. Utimaco staat voor erkende productkwaliteit, gebruiksvriendelijke software, uitstekende ondersteuning en betrouwbare hoge beveiliging. Ga voor meer informatie naar www.utimaco.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Utimaco Inc.
Alexandra Guennewig
Director Global Marketing
Tel.: +1 (408) 395 6400
E-mail: hsm@utimaco.com

Contacts

Utimaco Inc.
Alexandra Guennewig
Director Global Marketing
Tel.: +1 (408) 395 6400
E-mail: hsm@utimaco.com