C.H. Robinson lanceert Trans-Euro-Azië treinservice

De vrachtlijn is een toevoeging aan de lucht- en oceaandiensten van het bedrijf waarmee Europa en China worden verbonden

AMSTERDAM--()--C.H. Robinson heeft vandaag de lancering van een trans-Eurazië vrachttreindienst tussen China en Europa aangekondigd. De nieuwe service verbindt negen afgifteterminals in China met acht bestemmingen in steden in Europa.

De nieuwe treinverbinding is een toevoeging aan onze lucht- en oceaanverbindingen, waardoor klanten ultieme flexibiliteit krijgen. Deze is voor vracht die sneller over moet zijn dan via zeevracht, zo’n twee keer sneller, een bespaart ten opzichte van luchtvracht”, zei Mike Short, president, Global Forwarding van C.H. Robinson. Hij merkt op dat de nieuwe dienst een handige directe verbinding is van en naar China’s bloeiende steden naar meerdere landen en bestemmingen in Europa. “C.H. Robinson’s strategische ontwikkeling van Europese gateways geeft klanten meer keuze, samen met exceptionele service en concurrerende prijzen.”

Met de nieuwe routes hebben klanten ook een duurzamere service en bredere dekking. C.H. Robinson biedt een lege container pick-up, ophalen bij fabrieken, douaneformaliteiten bij vertrek, douane-afhandeling en verdere distributie in Europa via intermodale en truckdiensten op bestemmingen. Volledige treinen, enkele of meerdere containers, LCL-verzending en oversized vracht zijn beschikbare opties.

Ivo Aris, vice president, C.H. Robinson Europe Global Forwarding, voegde toe: “Tot voor kort werd een groot deel van de containerzendingen van China naar Europa over zee geleverd. Door deze dienst aan ons portfolio toe te voegen concurreren we niet met zee- of luchtvracht, maar breiden we onze diensten juist verder uit, zoals we die nu al aan onze klanten bieden.”

Elke vrachttrein heeft zo’n 18-20 dagen nodig voor de reis tussen de terminals in Zhengzhou, Suzhou, Chongqing, Chengdu, Wuhan, Yiwu, Xiamen, Shenzen, Guangzhou in China, naar de steden Melaszewicze, Hamburg, Duisburg, Milaan, Tilburg, Lyon en Parijs in Europa en Barking in het Verenigd Koninkrijk.

Over C.H. Robinson

Bij C.H. Robinson geloven wij in het versnellen van de wereldwijde handel om de wereldeconomie te stimuleren. Door gebruik te maken van de sterke punten van onze mensen, processen en technologie, helpen we onze klanten om slimmer te werken, niet harder. Als een van 's werelds grootste derdenlogistiekleveranciers (3PL) bieden wij via ons wereldwijde netwerk een breed portfolio aan logistieke diensten, levering van verse producten en beheerde diensten. C.H. Robinson behoort tot de vooraanstaande wegtransport- en vrachtexpediteurs in Europa, met een dynamisch netwerk van kantoren in de hele regio. Onze teamleden in Europa zijn meertalig, ervaren in het opbouwen van relaties en gericht op het helpen van onze klanten. De onderneming, onze Stichting en onze werknemers dragen jaarlijks bij aan een verscheidenheid aan organisaties wereldwijd. Het hoofdkantoor van C.H. Robinson (CHRW) is gevestigd in Eden Prairie, Minnesota, VS, en het bedrijf is beursgenoteerd aan de NASDAQ. Ga voor meer informatie naar http://www.chrobinson.com of bekijk onze bedrijfsvideo.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

C.H. Robinson
Marianne Myburgh, +31.205.170.206
Marketing Manager
Marianne.myburgh@chrobinson.com

Contacts

C.H. Robinson
Marianne Myburgh, +31.205.170.206
Marketing Manager
Marianne.myburgh@chrobinson.com