Meggitt Training Systems zal volledig aanbod export-vriendelijke simulators voor handvuurwapens bij ITEC demonstreren

SUWANEE, Georgia, VS--()--Meggitt Training Systems zal demonstraties uitvoeren van de FATS® 100MIL bij ITEC 2018 in de Messe Stuttgart in Duitsland van 15 tot 17 mei. Gebruikmakend van de belangrijkste kenmerken van het US Army Engagement Skills Trainer II-programma en het Indoor Simulated Marksmanship Trainer-programma van het US Marine Corps voor registratie, biedt de toonaangevende FATS 100MIL een aanzienlijke uitbreiding in virtuele opleidingsmogelijkheden met handvuurwapens.

De FATS 100MIL introduceerde revolutionaire functies zoals geavanceerd game-engine 3D-scherpschutterstraining, verbeterde diagnostiek met intelligente automatische coaching en collectieve training geïntroduceerd worden. Het systeem biedt een indrukwekkende reeks functionaliteiten voor zowel de instructeur als trainee. Het omvat degelijke wapenbehandeling en analyses van doeltreffendheid, coachingsgereedschappen voor versterking of correctie, en verbeterde grafische mogelijkheden voor een allesomvattend trainingsplatform. Tijdens ITEC zijn vertegenwoordigers van het bedrijf beschikbaar voor demonstraties van het voor export gereedstaande product, in combinatie met een variatie aan BlueFire® draadloze wapens, mortieren en andere simulators.

“Conventionele en asymmetrische bedreigingen binnen Europa vereisen een steeds strengere training en de FATS 100MIL kan hier op unieke wijze aan voldoen,” aldus Mark Mears, algemeen directeur van Meggitt Training Systems, Ltd. “De FATS 100MIL, in combinatie met de nieuwe FATS 100P en FATS 300MIL, leveren maximaal realisme in een tijd van beperkte militaire budgetten.”

De FATS 100P biedt geavanceerde functionaliteiten voor instructeur en trainee, zoals omgang met wapens en analyse van schotplaatsing, automatische coachingtools voor schietvaardigheid, video-gebaseerde beoordelingstraining voor escalatie en de-escalatie, en verbeterde grafische capaciteiten, samen in een compact pakket. Draagbaar en licht, is de FATS 100P verkrijgbaar in twee stevige koffers met het formaat van een grote tas voor de schietbaan die het eenvoudig maken voor een persoon om dit te vervoeren, op te stellen en te gebruiken. Maximaal zes wapensimulatoren, inclusief draadloze BlueFire, kunnen tegelijkertijd worden gedraaid.

De immersieve FATS 300MIL wordt geleverd inclusief vijf, vrijstaande flatscreens, elk met een 150”x84”, 16:9 aspectratio, randloos projectieoppervlak in hexagonaal formaat. Vijf digitale camera’s geven informatie door het inslagdetectiesysteem, terwijl projectoren voor ultrakorte afstand gebruikers de mogelijkheid geven om vrij door de trainingsruimte te bewegen. Het systeem kan in verschillende belichtingsomstandigheden worden gebruikt, met een combinatie van scenario 5.1-audiogeluid, plus hetgeen wordt toegevoegd door de instructeur voor extra realisme.

Bezoek stand A30 of maak een afspraak via https://meggitttrainingsystems.com/about/request-a-meeting-with-meggitt-training-systems/ om tijdens ITEC 2018 een demonstratie van de FATS 100MIL van Meggitt bij te wonen of een gesprek te hebben met een bedrijfsvertegenwoordiger.

Over Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, producenten van FATS®- en Caswell-technologieën, een divisie van Meggitt PLC, is de meest vooraanstaande leverancier van geïntegreerde live-fire-trainingssystemen en trainingssystemen voor virtuele wapens. Na de aankoop van FATS® virtuele trainingssystemen en Caswell International's live-fireterreinen en -diensten is Meggitt Training Systems doorgegaan met het uitbreiden van de mogelijkheden gebaseerd op het blijvend resultaat van deze twee brancheleiders. Meer dan 13.000 Meggitt live-fire-terreinen en 5.100 virtuele systemen zijn internationaal in het veld gebracht om beoordelingstraining, training van situationeel bewustzijn en scherpschutterstraining voor de strijdkrachten en ordehandhavings- en veiligheidsorganisaties te bieden.

Meggitt Training Systems heeft ruim 400 mensen in dienst op het hoofdkantoor in Atlanta en op zijn vestigingen in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australië en Singapore. Het bedrijf kan overal ter wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud.

Over Meggitt PLC

Meggitt PLC, met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meggitt is bekend om de gespecialiseerde techniek voor extreme omgevingen en wereldmarktleider op het gebied van luchtvaart, defensie en energie. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst bij meer dan 50 fabrieksfaciliteiten en op regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com