Digital Element ingår samarbete med Discovery Inc. för att förbättra noggrannheten i företagets videorättigheter med hjälp av system som baseras på geografiska data

Globalt medieföretag använder branschledande teknik för IP-geografisk lokalisering för TV-rättigheter

LONDON--()--Digital Element, den ledande leverantören av system för IP-geografisk lokalisering, meddelade idag att det globala mediaföretaget, Discovery Inc., har börjat använda NetAcuity för hyperlokal IP-geografisk lokalisering. Syftet är att se till att rätt personer ser rätt innehåll samt att uppfylla de geografiska rättigheter som gäller i Europa.

Discovery har över tre miljarder tittare globalt i över 220 länder och områden och erbjuder många ledande TV-kanaler inklusive Eurosport, Discovery Channel, Animal Planet med flera. Varumärket är välkänt internationellt och når tittare med digitala program från bland annat Group Nine Media, Discovery VR och Eurosport Player.

Europeiska telekommunikationsföretag arbetar ofta över flera områden och distribuerar IP-adresser till flera regioner. Hanteringen av geografiska TV-rättigheter kan därmed bli komplicerad. Genom NetAcuity som är Digital Elements IP Intelligence-lösning kan Discovery identifiera tittarnas exakta geografiska plats och tillåta åtkomst i områden där innehållet är tillåtet, och begränsa åtkomsten i områden där åtkomst är förbjuden.

"Discovery är ett ledande företag inom media och underhållning och vi måste kunna distribuera våra program till kunderna enligt de geografiska restriktioner som gäller”, säger Eugene Huang, Senior Vice President för digitala produkter och digital teknik hos Discovery. ”Genom att införa Digital Elements NetAcuity-system kan Discovery uppfylla kraven gentemot tredje part och säkra deras rättigheter, samtidigt som vi kan garantera att slutanvändarna ser det högklassiga innehåll som de förväntar sig från Discovery.”

Digital Element är den globalt ledande leverantören och en pionjär på området IP-system för geografisk lokalisering. Företagets system ger den mest detaljerade hyperlokala datauppsättningen i världen idag och systemet uppfyller de strängaste standarderna för slutanvändarsekretess.

Charlie Johnson är Vice President för Digital Element i Storbritannien och Nordirland, och han säger så här: ”Discovery är ett globalt TV-bolag som erbjuder högklassiga program. Vi är mycket glada att de ser fördelarna med vår IP Intelligence-lösning och att vårt system kan förstärka deras verksamhet.

”Med installationen av NetAcuity kan Discovery klara av de utmaningar som uppstår vid IP-adresstilldelningen, så att man kan uppfylla alla videorättigheter i alla regioner.”

Discovery ansluter sig till Digital Elements övriga högprofilkunder inom annonsering, bland annat Disney Interactive, Sony Pictures, CNN, BBC, ESPN, Channel 5, Hulu, CBS Interactive, YouView, SHIFT72, Turn, Videology, Teads.tv och många fler.

<ENDS>

Om Digital Element

Digital Element har sedan 1999 tagit fram globala geografiska data och tjänster som ger relevant innehåll till onlinekampanjer oavsett målgruppernas geografiska placering. Systemen kan användas på både stationära datorer och mobila enheter. Företagets patenterade teknik har certifierats och ackrediterats och levererar åtkomst till exakt och tillförlitlig geografisk lokaliseringsinformation i realtid utan att utgöra något intrång i internetanvändarnas sekretess. Många av världens största webbplatser, varumärken, säkerhetsföretag, annonsnätverk, plattformar för sociala medier och mobiltjänstleverantörer har i snart två decennier förlitat sig på Digital Elements teknik för målinriktad annonsering, lokalt anpassat innehåll, förbättrade analystjänster och hantering av immateriella rättigheter samt upptäckt och förhindrande av bedrägerier.

Besök http://www.digitalelement.com för mer information om hur du kan utföra geografisk anpassning i onlinevärlden. Följ oss på LinkedIn och Twitter @DigitalElement och gilla oss på Facebook. Digital Element är en affärsdivision inom Digital Envoy Inc, med huvudkontor i Atlanta och London.

Om Discovery

Discovery Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) är en global ledare inom dokumentär underhållning och drar till sig fans världen över med ett sortiment som inspirerar, informerar och underhåller. Discovery erbjuder över 8 000 timmar av originalprogram varje år i omtyckta genrer världen över. Discovery finns i 220 länder och områden och på 50 språk. Discovery är en plattformsinnovatör och når tittare på alla skärmar, inklusive TV Everywhere-produkter som t.ex. apportföljen GO och Discovery Kids Play, avancerade strömningstjänster som Eurosport Player och Motor Trend OnDemand, samt Digital First och video för sociala medier från Group Nine Media. Discoverys portfölj av premiumvarumärken omfattar DiscoveryChannel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, Turbo/Velocity, Animal Planet och Science Channel, samt OWN: Oprah Winfrey Network i USA, Discovery Kids i Latinamerika och Eurosport, den ledande leverantören av lokalt relevant sport, premiumsport samt de olympiska spelen i Europa. Du hittar mer information på https://corporate.discovery.com/ och genom att följa @DiscoveryIncTV på sociala plattformar.

Contacts

Pressansvarig
Digital Element
Jane Wilson
Jane.wilson@digitalelementpr.com

Contacts

Pressansvarig
Digital Element
Jane Wilson
Jane.wilson@digitalelementpr.com