SERI Lugano: ParaCel riboflavine geselecteerd door FDA voor epi-on crosslinking voor keratoconus

Uitvinder van ParaCel, Roberto Pinelli, MD gaf in 2011 zijn intellectuele eigendomsrechten op AVEDRO, Inc. vrij

LUGANO, Zwitserland--()--Het Switzerland Eye Research Institute heeft aangekondigd dat de doorbraakformulering voor transepitheliale riboflavine, bekend als ParaCel, en op basis van het onderzoek van haar CEO en oprichter Roberto Pinelli, MD, door de FDA uit vele inzendingen is geselecteerd voor een behandelprotocol voor epithelial-on corneale collageen crosslinking voor patiënten met progressieve keratoconus, volgens een persbericht.

Alle intellectuele eigendomsrechten voor het produceren, verkopen en distribueren van ParaCel zijn in 2011 overgenomen door AVEDRO, Inc. Waltham. Mass. Avedro bereikte overeenstemming met de FDA zodat voor veel patiënten en praktijken in de VS een nieuwe procedure aangeboden kan worden die is ontworpen opdat het epitheel niet verwijderd hoeft te worden, verklaarde de Chief Medical Officer van Avedro, Rajesh K. Rajpal, MD, in het persbericht.

“ParaCel is geformuleerd om het hoornvliesepitheel zachtjes te penetreren zonder dat het verwijderd hoeft te worden. De hogere concentratie riboflavine en eigen formulering zorgt voor de snelste penetratie en diffusie in het stroma van de cornea. De osmotische eigenschap van deze onderscheidende riboflavine-oplossing is de sleutel tot de werkzaamheid en veiligheid van deze behandeling. Ik ben verheugd om te weten dat het molecuul dat ik bedacht en vervolgens vrijgegeven heb aan AVEDRO, is gekozen door zo'n uitstekende instelling als de FDA”, aldus Dr. Roberto Pinelli.

OVER SWITZERLAND EYE RESEARCH INSTITUTE

Het Switzerland Eye Research Institute (SERI Lugano) werd door Dr. Pinelli opgericht in 2013. Het is een particulier centrum in Lugano, Zwitserland, dat gespecialiseerd is in de diagnose, studie en behandeling van visuele defecten en oogziekten. Dr. Pinelli heeft de afgelopen 20 jaar meer dan 20.000 procedures uitgevoerd. Zijn expertise in de behandeling van keratoconus leidde tot zijn persoonlijke techniek voor een transepitheliale osmotische versnelde crosslinking voor keratoconus met behulp van ParaCel riboflavine en tot de introductie van crosslinking in de refractieve procedures die regelmatig in het instituut worden uitgevoerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
SERI LUGANO
Elena Scaffidi, tel. +41919931301
www.seri-lugano.ch
scaffidi@seri-lugano.ch

Contacts

Media
SERI LUGANO
Elena Scaffidi, tel. +41919931301
www.seri-lugano.ch
scaffidi@seri-lugano.ch