Kijkers in het Caribisch gebied krijgen toegang tot nieuw hoogwaardig tv-aanbod met Kiwisat en SES Video

Videoconsumenten hebben voortaan meer keus op tv-gebied dankzij het betaalbare DTH-pakket van Kiwisat, met exclusieve inhoud en het grootste aantal HD-kanalen

SES-10 Successful Launch (Photo: Business Wire)

LUXEMBURG--()--Satelliet-tv provider Kiwisat lanceert een nieuw DTH-aanbod om hoogwaardig, maar betaalbaar tv-amusement toegankelijk te maken voor consumenten op de eilanden in het Caribisch gebied via de SES-10 satelliet van SES.

Kiwisat huurt capaciteit op de SES-10 door middel van een langdurige overeenkomst, zo is bekendgemaakt door SES, om circa 130 kanalen te kunnen aanbieden, waaronder 90 HD-kanalen. Het DTH-platform is hoofdzakelijk gericht op Engelstalige eilanden, met een exclusief pakket van Amerikaanse tv-kanalen, maar bevat ook drie Franstalige kanalen voor Franse abonnees.

Als eerste platform dat gebruik maakt van de DVB S2X- en HEVC-standaard op de Noord-Amerikaanse pay-tv-markt biedt Kiwisat het grootste HD-kanalenaanbod in het Caribisch gebied.

Ter ondersteuning van de uitrol van het DTH-platform van Kiwisat, organiseerde SES Video een ELEVATE-trainingsprogramma op Sint-Maarten, waar Kiwisat gevestigd is. Dit trainingsprogramma geeft antenne installateurs de benodigde vaardigheden voor het uitvoeren van hoogwaardige installaties van satellietschotels, om erop toe te zien dat abonnees kunnen genieten van een uitstekende ontvangst. In eerste instantie werden 10 installateurs door SES getraind om Kiwisat te helpen bij de implementatie van het platform.

“De tv-opties in het Caribisch gebied zijn vrij beperkt in termen van kwaliteit en prijs. Toen we het besluit namen om ons tv-aanbod in de regio te lanceren, legden we daarom de lat heel hoog voor onszelf, want we wilden de best mogelijke service bieden aan onze consumenten,” aldus Andrew Wang, CEO van Kiwisat. “SES heeft een uitstekende reputatie op het gebied van de levering van hoogwaardige omroepdiensten, hetgeen goed aansloot op onze verwachtingen. Maar wat uiteindelijk de doorslag gaf, is hun allesomvattende ondersteuning. SES heeft ons bijgestaan bij elke stap in het proces van dit project, en activiteiten als het ELEVATE-trainingsprogramma hadden een duidelijke toegevoegde waarde voor ons bedrijf. Voor mij is geen betere partner denkbaar dan SES om ons te vergezellen op ons traject.”

“We zijn heel enthousiast over de mogelijkheid om Kiwisat te ondersteunen bij het bieden van meer keus op het gebied van tv-amusement in het Caribisch gebied,” stelde Jurandir Pitsch, Vice President van Sales & Market Development voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied bij SES Video. “Onze SES-10-satelliet, exclusief ontworpen voor Latijns-Amerika, biedt ideale dekking voor Kiwisat in het Caribisch gebied, met één antenne specifiek gericht op dit gebied en op Mexico. Als toonaangevend HD/UHD-platform wereldwijd bevindt SES Video zich in een uitstekende positie om content met hoge beeldkwaliteit te leveren aan de abonnees van Kiwisat.”

Volg ons op:

Social media
Blog
Mediabiblioteek
Whitepapers

Over SES

SES is een wereldwijd toonaangevende satellietoperator en de eerste die wereldwijd een gedifferentieerd en schaalbaar GEO-MEO-aanbod levert, met meer dan 50 satellieten in een geostationaire baan om de aarde (GEO) en 16 in een middelhoge baan om de aarde (MEO). SES richt zich op allesomvattende oplossingen met toegevoegde waarde in twee bedrijfsonderdelen: SES Video en SES Networks. Het bedrijf levert satellietcommunicatiediensten aan omroeporganisaties, content- en internetproviders, mobiele en vaste netwerkoperators, overheden en instellingen. Het portfolio van SES omvat ASTRA, O3b en MX1, een vooraanstaande mediaserviceprovider die een volledig aanbod van innovatieve digitale video- en mediadiensten biedt. SES is genoteerd aan Euronext, Parijs en de Luxemburgse effectenbeurs (beursaanduiding: SESG). Meer informatie is beschikbaar op: www.ses.com

Contacts

SES
Markus Payer, +352 710 725 500
Corporate Communications & PR
Markus.Payer@ses.com

Contacts

SES
Markus Payer, +352 710 725 500
Corporate Communications & PR
Markus.Payer@ses.com