Coveris Holdings S.A. maakt de verkoop bekend van zijn Americas Business

CHICAGO--()--Coveris Holdings S.A. (‘Coveris’ of ‘het Bedrijf’), een toonaangevende wereldwijde verpakkingsproducent, kondigde vandaag aan dat een overeenkomst is afgesloten met Transcontinental Inc. (TSX: TCL.A, TCL.B) (‘TC Transcontinental’) om ‘Americas Sale’, het verpakkingsbedrijf van de onderneming, te verkopen voor een totaal van $ 1,320 miljard, wat in contanten betaald zal worden en onderhevig zal zijn aan de gebruikelijke aanpassingen voor sluiting.

De opbrengsten van de Americas Sale zullen naar verwachting worden aangewend om een deel van de bestaande schulden van het Bedrijf af te lossen. Coveris Americas genereerde omzet en EBITDA voor het jaar eindigend op 31 december 2017 van respectievelijk $ 966 miljoen aan inkomsten en $ 128 miljoen.

Jakob A. Mosser, Chief Executive Officer van Coveris: “Wij zijn zeer verheugd over de verkoop van onze Americas business aan TC Transcontinental. Met deze verkoop kunnen we ons richten op onze activiteiten in Europa, waar we een van de grootste bedrijven zijn op de markt van flexibele en rigide verpakkingen. Dit ondersteunt onze recente strategische focus op het leveren van hoogwaardige en duurzame oplossingen voor verpakkingen voor onze klanten in de foodsector, dierenvoeding, medische en farmaceutische markten.”

Na het sluiten van Americas Sale zal het Bedrijf zich richten op de activiteiten van haar bedrijven Rigid, EMEA, en UK Food & Consumer businesses en zal productievestigingen hebben in 14 landen, 44 strategisch gelegen vestigingen en meer dan 8.000 werknemers. Pro forma voor de verkoop van de Americas business hebben de andere activiteiten van het Bedrijf verkopen gegenereerd en EBITDA voor het jaar eindigend op 31 december 2017 van respectievelijk € 1,4 miljard en € 132,4 miljoen (inclusief € 21 miljoen aan verwachte synergieën in 2018).

De Americas Sale is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, met inbegrip van de goedkeuring van de regelgevende instanties, en zal naar verwachting halverwege 2018 worden gesloten. Goldman Sachs & Co. LLC en Wells Fargo Securities zijn voor Coveris Americas opgetreden als financiële adviseurs. Kirkland & Ellis, LLP zijn opgetreden als juridische raadgevers voor Coveris Americas. Deze aankondiging bevat informatie die vóór de bekendmaking mogelijk voorkennis vormde krachtens de Europese Verordening 596/2014 betreffende marktmisbruik.

Over Coveris

Als toonaangevend internationaal productiebedrijf is Coveris toegewijd aan het leveren van oplossingen die de veiligheid, kwaliteit en het gemak van de producten die we dagelijks gebruiken, verbeteren. In samenwerking met de meest gerespecteerde merken ter wereld ontwikkelt Coveris vitale producten die een bijdrage leveren aan miljoenen mensen door de bescherming van ons voedsel, medische producten en zelfs de touchscreen in onze broekzak.

Coveris is een verbonden portfoliobedrijf van Sun Capital Partners, Inc.

TOEKOMSTGERICHTE VERKLARINGEN:

De informatie in deze publicatie kan toekomstgerichte verklaringen, ramingen en projecties bevatten. Deze verklaringen omvatten elementen van subjectieve oordeelsvorming en analyse en zijn gebaseerd op het beste oordeel van Coveris vanaf de onderhavige datum. Deze verklaringen kunnen zonder berichtgeving worden gewijzigd en zijn gebaseerd op een aantal veronderstellingen en brengen bekende en onbekende risico's en onzekerheden met zich mee, aangezien er een verscheidenheid van factoren is die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten en ontwikkelingen wezenlijk verschillen van enige toekomstige resultaten en ontwikkelingen die in dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet zijn vermeld. Daarom moet u niet vertrouwen op deze toekomstgerichte verklaringen. Noch Coveris noch enig ander persoon gaat enige verbintenis aan, of is verplicht, om deze toekomstgerichte verklaringen te actualiseren voor gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van deze publicatie of om enige informatie hierin te actualiseren of actueel te houden en deze publicatie is geen verklaring van Coveris of enige andere persoon dat zij dit zullen doen, behalve als dit voor de wet is vereist.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerders
Coveris
Duane Owens, 864-641- 4710
Penningmeester
duane.owens@coveris.com
www.coveris.com

Contacts

Investeerders
Coveris
Duane Owens, 864-641- 4710
Penningmeester
duane.owens@coveris.com
www.coveris.com