Preferred Networks lanceert ‘MN-1b’ private sector supercomputer met NVIDIA Tesla V100 32GB processors

Uitbreiding van NTT Com Group’s multi-node GPU-platform

TOKIO--()--Preferred Networks, Inc. (PFN), een aanbieder van IoT-gerelateerde deep learning-systemen, NTT Communications Corporation (NTT Com), het onderdeel voor ICT-oplossingen en internationale communicaties binnen de NTT Group, en NTT Com onderdeel NTT PC Communications Incorporated (NTT PC) hebben vandaag bekend gemaakt dat PFN in juli een uitgebreide versie van de MN-1 private sector supercomputer zal lanceren, die is uitgerust met het next-generation GPU-platform van NTT Com en NTTPC. De nieuwe MN-1b supercomputer zal gebruik maken van de NVIDIA® Tesla® V100 32GB, die is aangekondigd op de GTC 2018 op 27 maart 2018 (Amerikaanse tijd).

PFN wil MN-1 uitbreiden door 512 NVIDIA Tesla V100 32GB GPU's toe te voegen en dit vanaf juli operationeel hebben, waarbij de toegevoegde grafische processoren een theoretische piekprestatie hebben van zo'n 56 PetaFLOPS1, dus een enorm aantal van 56.000 biljoen floating-point handelingen per seconde, op basis van een mixed precision floating-point operation2 die bij deep learning wordt gebruikt. Dat betekent dat alleen de uitbreiding al zorgt voor zo'n verdrievoudiging van de huidige piek.

PFN verwacht dat de extra hoge snelheid en enorme verwerkingsomgeving van de nieuwe supercomputer met de meest actuele GPU's de realistische applicaties van de onderzoek en ontwikkeling naar deep learning en gerelateerde technieken zal versnellen en zo de wereldwijde concurrentiekracht van PFN zal versterken. NTT Com en NTT PC zullen het multi-node platform bouwen en onderhouden met de meest actuele GPU's die voldoen aan de vereisten van PFN, en gebruik maken van hun kennis van intra-GPU communicatie en afvoer van restwarmte.

“Wij zijn er echt trots op dat Preferred Networks gekozen heeft voor de NVIDIA Tesla V100 32GB, de meest geavanceerde GPU voor datacentra met 2x zoveel geheugen, voor de volgende generatie private supercomputeromgeving, ‘MN-1b’. Met de ervaring van NTT Com Group in het opzetten en beheren van zeer betrouwbare datacenterdiensten, in combinatie met NVIDIA’s meest actuele high-speed GPU's voor deep learning, kijken we uit naar R&D-resultaten op het gebied van transportsystemen, productie en biotech/gezondheidszorg”, zei Masataka Osaki, Vice President van Corporate Sales en NVIDIA Japan Country Manager.

Emmy Chang, directievoorzitter, Supermicro KK en VP van Strategic Sales, Supermicro zei: “Preferred Networks is de eerste ter wereld die onze SuperServer® 4029GP-TRT2 gaat gebruiken met de laatste versie van Intel® Xeon® Scalable-processoren en met de ondersteuning van acht NVIDIA Tesla V100 32GB GPU-acceleratoren. Preferred Networks heeft de private supercomputer van wereldformaat ontwikkeld in samenwerking met NTT Com Group, en Supermicro blijft ze steunen met onze laatste innovatieve hardware en oplossingen. Wij vertrouwen erop dat Preferred Networks nieuwe hoogten zal bereiken met hun nieuwe private supercomputer.”

PFN zal de nieuwe MN-1b gebruiken om de snelheid van het ChainerTM open source deep-learning framework te verhogen en het onderzoek en de ontwikkeling op gebieden waar een grote hoeveelheid rekenkracht nodig is te versterken, zoals bij transportsystemen, productie, bio-gezondheidszorg en creativiteit.

Verder verwacht NTT Com een toenemende ondersteuning van de levering van AI-technieken en gerelateerde platforms voor geavanceerd onderzoek en commerciële deep learning, waaronder de zakelijke AI-initiatieven van PFN.

Gerelateerde links:
Chainer
Enterprise Cloud
Nexcenter

Opmerkingen:

1 Een eenheid die computerprestaties aangeeft. Peta is 1.000 biljoen (10 tot de macht 15) en FLOPS wordt gebruikt om floating-point handelingen per seconde te tellen. Dus, 1 PetaFLOPS betekent dat de computer in staat is om 1.000 biljoen floating-points per seconde te tellen.

2 Mixed precision floating-point operation is een methode van floating point rekenkundige handelingen met een combinatie van meerdere precisies.

ChainerTM is een handelsmerk of een geregistreerd handelsmerk van Preferred Networks, Inc. in Japan en andere landen. Andere bedrijfs- en of productnamen in deze publicatie zijn de handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van het desbetreffende bedrijf.

Over Preferred Networks, Inc.

Opgericht in 2014 met als doel om zakelijk gebruik van deep learning-technologie te promoten gericht op IoT, vertegenwoordigt PFN Edge Heavy Computing als manier om de enorme hoeveelheden gegevens te verwerken die worden gegenereerd door apparaten op een gedistribueerde en samenwerkende manier tegen de maximale capaciteiten van het netwerk, waarmee innovatie wordt bereikt in drie belangrijke zakelijke gebieden: transport, productie en bio/gezondheidszorg. PFN ontwikkelt en biedt Chainer, een open source deep learning framework. PFN bevordert geavanceerde initiatieven door samen te werken met de toonaangevende organisaties ter wereld, zoals Toyota Motor Corporation, Fanuc Corporation en het National Cancer Center.
https://www.preferred-networks.jp/

Over NTT Communications Corporation

NTT Communications levert adviesdiensten, architectuur, beveiliging en clouddiensten om de informatie- en communicatietechnologie (ICT) van bedrijven te optimaliseren. Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende wereldwijde tier-1 IP-netwerk, het Arcstar Universal One™ VPN-netwerk, dat wereldwijd meer dan 190 landen/regio’s bereikt, en meer dan 140 beveiligde datacenters. Oplossingen van NTT Communications gebruiken de wereldwijde hulpbronnen van de bedrijven van de NTT Group, waaronder Dimension Data, NTT DOCOMO en NTT DATA.
www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

NTT PC Communications Incorporated

NTTPC Communications Incorporated (NTTPC), opgericht in 1985 als onderdeel van NTT Communications, is een aanbieder van netwerkdiensten en communicatieoplossingen in de Japanse telecommarkt. Het bedrijf is in die jaren het meest strategische technologiebedrijf geweest. NTTPC lanceerde de 1e ISP-dienst van de NTT group, genaamd ‘InfoSphere’ in 1995, en lanceerde ook het 1e internetdatacentrum en serverhostingdiensten van Japan onder de naam ‘WebARENA’ in 1997. NTTPC staat altijd vooraan bij het introduceren van nieuwe dingen in de ICT-markt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Preferred Networks
pfn-pr@preferred.jp
of
NTT Communications
Mevr. Yuko Miyamoto, Mevr. Aoi Funagoshi, +81 3 6700 4010
Public Relations
Corporate Planning Department
pr-cp@ntt.com
of
NTT PC Communications Incorporated
Hr. Sato, Hr. Hayashi, +81 50 3388 1664
Public Relations
pr@nttpc.co.jp

Contacts

Preferred Networks
pfn-pr@preferred.jp
of
NTT Communications
Mevr. Yuko Miyamoto, Mevr. Aoi Funagoshi, +81 3 6700 4010
Public Relations
Corporate Planning Department
pr-cp@ntt.com
of
NTT PC Communications Incorporated
Hr. Sato, Hr. Hayashi, +81 50 3388 1664
Public Relations
pr@nttpc.co.jp