Pandora koopt toonaangevend bedrijf in digitale audioreclametechnologie AdsWizz

Met de aankoop wordt wereldwijd het grootste ecosysteem van digitale audioreclame gevormd.

OAKLAND, Californië--()--Pandora (NYSE: P), de grootste muziekstreamingdienst in de V.S., kondigde vandaag aan dat het AdsWizz aankoopt, de wereldwijde leider in digitale audioreclametechnologie. Met de aankoop van AdsWizz verbetert Pandora haar mogelijkheden in reclametechnologie, geeft zij haar adverteerders een groter publieksbereik en krijgt zij meer kansen om de bedrijfsinkomsten te vergroten.

AdsWizz is een van de weinige bedrijven in reclametechnologie dat zich volledig richt op digitale audio, met enkele van de grootste spelers in die sector als klant. Het aandeel digitale audioreclame groeit volgens het IAB jaar na jaar met 42%, een trend waar het gecombineerde aanbod van Pandora en AdsWizz van zal profiteren, waarbij het voor adverteerders gemakkelijker wordt om hun omzet te vergroten, en reclamemakers hun campagnes kunnen aankopen en meten.

“Toen ik zes maanden geleden bij Pandora ben begonnen, heb ik reclametechnologie meteen als belangrijkste investeringsdoel aangewezen. Nu hebben we een grote stap genomen om die prioriteit te verhogen en de ontwikkeling van onze productplannen te versnellen”, zei Roger Lynch, CEO van Pandora. “Met ons bereik in audioreclame en de technologische expertise van AdsWizz vormen wij het grootste ecosysteem in digitale audioreclame en kunnen wij onze adverteerders en reclamemakers over de hele wereld betere diensten bieden, waarbij we ook nog eens de omzet van Pandora kunnen verbeteren.”

Zodra het volledig geïntegreerd is, kunnen adverteerders met Pandora en andere toonaangevende audioreclamemakers handelen via de wereldwijde marktplaats van AdsWizz. Intussen steunt Pandora de groei van de kernactiviteiten van AdsWizz en zal investeren in de ontwikkeling van de technologie waar alle onderdelen op steunen.

“De laatste tien jaar was het de missie van AdsWizz om de wereldwijde verdiensten van digitale audio mogelijk te maken door het bouwen van innovatieve reclametechnologieën voor muziekstreamingsdiensten, digitale omroepen en podcasters. Wij geloven in het bieden van waarde aan alle belanghebbenden — merken, uitgevers en luisteraars — door hen een goede, doelgerichte reclamecampagne te leveren”, zei Alexis van de Wyer, de CEO van AdsWizz. “Nu is het moment om de krachten te bundelen met Pandora, een van de leiders en pioniers in digitale audio, en onze mogelijkheden te vergroten om oplossingen te bieden die tegemoet komen aan de steeds ingewikkelder behoeften van adverteerders en digitale publiek.”

Bij het ondertekenen van de transactie wordt AdsWizz een dochteronderneming van Pandora, waarbij de heer Van de Wyer aanblijft als CEO van AdsWizz. Pandora heeft afgesproken om $ 145 miljoen te betalen in een combinatie van geld en aandelen, met een minimum van 50 procent in geld en het restant te betalen, naar keuze van Pandora, in ofwel geld, ofwel aandelen (met de aandelenconversie gebaseerd op dollar-volume gewogen gemiddelde beurskoers voor gewonde aandelen van Pandora van 10 handelsdagen voorafgaande aan de ondertekening), behoudens bepaalde prijsaanpassingen bij en na de ondertekening. De aankoop verandert niets aan de richtlijnen van het eerste kwartaal 2018 of de toelichting voor het hele jaar 2018, zoals opgegeven tijdens de meest recente opgave van verdiensten. De transactie wordt naar verwachting voltrokken in het vierde kwartaal van 2018, behoudens goedkeuring van de regelgevende instanties en de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

OVER PANDORA

Pandora is ’s werelds meest krachtige platform voor het ontdekken van muziek – een plek waar artiesten hun fans vinden, en luisteraars hun favoriete muziek. Wij worden gedreven door een enkel doel: het loslaten van de oneindige kracht van muziek door artiesten en fans met elkaar te verbinden, via koptelefoons, autospeakers, live op toneel of overal waar fans er van willen genieten. Ons team van intensief opgeleide musicologen analyseert honderden kenmerken van elke opname die ons eigen Music Genome Project® verrijkt, waarbij miljoenen uren gepersonaliseerde muziek worden geleverd, aangepast aan de smaak van elke luisteraar die op een muzikale ontdekkingsreis gaat. Wij brengen connecties tussen artiest en fan tot ongekende hoogte. Pandora is opgericht door musici en versterkt artiesten met kostbare gegevens en middelen om hun carrière te ontwikkelen en in contact te komen met hun fans.

www.pandora.com | @pandoramusic | www.pandoraforbrands.com | @PandoraBrands | amp.pandora.com

OVER ADSWIZZ

AdsWizz heeft het end-to-end-technologieplatform ontwikkeld, dat het ecosysteem voor digitale audioreclame aandrijft. AdsWizz drijft wereldwijd bekende muziekplatforms, podcasts en omroepen aan met een uitgebreid digitale audio softwarepakket die audio-uitgevers in verbinding stelt met de reclamewereld. Met dynamische reclame-invoeging, geavanceerde programmatische platforms en innovatieve nieuwe audioformats verbindt AdsWizz kopers en verkopers in digitale audio op efficiënte wijze. AdsWizz is gevestigd in San Mateo, Californië, en is aanwezig in 39 landen over de hele wereld.

‘SAFE HARBOR’-VERKLARING

Dit persbericht bevat vooruitblikkende uitspraken binnen de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, inclusief, maar niet beperkend tot, uitspraken betreffende de voltooiing van de aankoop van AdsWizz, en de timing hiervan, en de voordelen voor Pandora van de aankoop van AdsWizz. Deze vooruitblikkende uitspraken zijn gebaseerd op de huidige aannames, verwachtingen en overtuigingen van Pandora, en omvatten belangrijke risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat resultaten, prestaties of realisaties kunnen afwijken van wat wordt uitgedrukt of geïmpliceerd door deze vooruitblikkende uitspraken. Factoren die dergelijke afwijkingen kunnen veroorzaken of eraan kunnen bijdragen, omvatten het falen of de vertraging in het voldoen aan de sluitingsvoorwaarden van de aankoop, problemen in het integreren van het werk van AdsWizz en andere onzekerheden die meekomen met de aankoop van een nieuw bedrijf, concurrerende factoren, ons vermogen om onze groei te beheren, en algemene economische omstandigheden wereldwijd. Meer informatie over deze factoren en overige risico’s die het werk kunnen beïnvloeden, worden van tijd tot tijd ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), inclusief ons meest recent ingediende jaarverslag op formulier 10-K, met name onder de kop ‘Risicofactoren’.

Deze documenten worden online beschikbaar gesteld door de SEC, of zijn te vinden in het gedeelte Investors Relation van de SEC op onze website: investor.pandora.com. Informatie op onze website maakt geen deel uit van dit bericht. Alle vooruitblikkende opmerkingen in dit persbericht zijn gebaseerd op informatie waarover Pandora momenteel beschikt, die niet verplicht is om deze vooruitblikkende opmerkingen bij te werken in het licht van nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pandora Public Relations
Jette Speights, 415-385-8829
jspeights@pandora.com
of
Pandora Investor Relations
Derrick Nueman, 510-858-3513
dnueman@pandora.com

Contacts

Pandora Public Relations
Jette Speights, 415-385-8829
jspeights@pandora.com
of
Pandora Investor Relations
Derrick Nueman, 510-858-3513
dnueman@pandora.com