Thuisbasis van de cloud: e-shelter blijft uitbreiden en kondigt aan dat het begin 2019 een nieuwe datacenter-campus in Frankfurt zal openen

Het nieuwe datacenter zal 60 MW IT-capaciteit bieden op 24.000 m² IT-vloeroppervlak

FRANKFURT, Duitsland & TOKYO--()--e-shelter, een toonaangevende aanbieder van datacenters in Europa, onderdeel van NTT Communications Group Company, heeft vandaag de aankoop aangekondigd van een nieuwe plek voor ontwikkeling in Frankfurt die de vierde locatie in de stad zal worden.

De uitbreiding is een antwoord op de grote klantenvraag die er in Frankfurt bestaat: e-shelter heeft, als marktleider, al drie actieve datacenters in de stad met inbegrip van Europa's grootste datacenter Frankfurt 1.

De campus “Frankfurt 4 Data Center” is gelegen in Hattersheim, in het westen van de stad en zal worden voorzien van 5 DC-gebouwen die in fases gebouwd zullen worden, waarbij de opening van het eerste gebouw van 9,7 MW IT-capaciteit gepland staat voor het begin van 2019. Eenmaal volledig gebouwd heeft dit complex een IT-capaciteit van 60 MW op een IT-oppervlakte van 24.000 m² die een gemiddelde vermogensdichtheid van 2,5 kW/m² ondersteunt.

De nieuwe faciliteit is gebaseerd op het succesvolle zakelijke model van e-shelter die groothandel met detailhandel combineert naast zakelijke hybride IT-oplossingen terwijl voldaan wordt aan de globale datacenter standaarden van NTT Communication’s Nexcenter™.

Het "Frankfurt 4 Data Center" zal flexibele en schaalbare ruimte voor co-locatie bieden met een hoge vermogensdichtheid, carrier neutrality (multi-connectiviteit), toegang tot cloudnetwerken, diensten voor connectiviteit en ondersteuning ter plaatse, alsmede toegewijd eersteklas servicepersoneel dat ter plaatse 24/7 ter beschikking staat. Klanten zullen kunnen kiezen uit flexibele toepassingen zoals single rack co-locatie en suites tot op maat gemaakte of shell & core oplossingen.

e-shelter is momenteel actief op tien locaties in de DACH-regio en heeft een datacenteroppervlakte van circa 90.000 m². Buiten DACH breidt e-shelter zich ook uit naar nieuwe markten met de opening van een nieuwe datacenter-campus in Amsterdam begin 2019 en ontwikkelingssites in Madrid en Londen.

De essentiële specificaties van de nieuwe Frankfurt 4 Data Center campus:

  • 60 MW IT-capaciteit
  • 24.000 m² IT-oppervlakte
  • aparte noodstroomvoorziening en
  • gemiddelde vermogensdichtheid van 2,5 kW/m²

Over e-shelter

e-shelter is een van de toonaangevende datacenterexploitanten in Europa die zeer veilige omgevingen voor huisvesting en connectiviteit van IT- en netwerksystemen biedt. E-shelter is aanwezig in alle belangrijke stedelijke markten in de DACH-regio en maakt gebruik van 300 MW aan stroomcapaciteit om schaalbare oplossingen voor datacenters te leveren. E-shelter is als dochteronderneming van NTT Communications deel van een globaal netwerk van meer dan 140 datacenters en meer dan 40,000 m² datacenter oppervlakte. Klanten van e-shelter zijn onder meer financiële dienstverleners, aanbieders van telecom, IT-dienstverleners, outsourceproviders en aanbieders van clouddiensten.

Naast e-shelter maken ook de bedrijven Arcadin, Dimension Data, itelligence, NTT Communications, NTT DATA en NTT Security deel uit van de NTT Group in Duitsland. In deze regio telt de NTT Group zo’n 5.300 werknemers en een omzet van meer dan 1,2 miljard euro. Meer informatie over de wereldwijde NTT Group vindt u op www.ntt-global.com.

www.e-shelter.com

Over NTT Communications Corporation

NTT Communications levert adviesdiensten, architectuur, beveiliging en clouddiensten om de informatie- en communicatietechnologie (ICT) van bedrijven te optimaliseren. Dit aanbod wordt mogelijk gemaakt door de wereldwijde infrastructuur van het bedrijf, waaronder het toonaangevende wereldwijde tier-1 IP-netwerk, het Arcstar Universal One™ VPN-netwerk, dat wereldwijd meer dan 190 landen/regio’s bereikt, en meer dan 140 beveiligde datacenters. Oplossingen van NTT Communications gebruiken de wereldwijde hulpbronnen van de bedrijven van de NTT Group, waaronder Dimension Data, NTT DOCOMO en NTT DATA.

www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie
NTT Communications Corporation
Hiroshi Seo
Cloud Services
wg-cl@ntt.com
of
e-shelter
Claudia Isabel Knoll
Hoofd Marketing
press@e-shelter.com

Contacts

Voor meer informatie
NTT Communications Corporation
Hiroshi Seo
Cloud Services
wg-cl@ntt.com
of
e-shelter
Claudia Isabel Knoll
Hoofd Marketing
press@e-shelter.com