Milrem Robotics ontwikkelt een UVG voor brandbestrijding en opsporing en redding

Known mostly for their smart warfare systems - Milrem Robotics - is entering the commercial market with its firefighting and search and rescue unmanned ground vehicle being developed together with rescue services. (Photo: Business Wire)

TALLINN, Estland--()--Vooral bekend om zijn slimme oorlogsvoeringssystemen, Milrem Robotics betreedt de commerciële markt met zijn onbemande grondvoertuig voor brandbestrijding en opsporing en redding dat wordt ontwikkeld samen met reddingsdiensten.

Het UGV, dat bekend staat als de Multiscope Rescue, kan worden uitgerust met brandblusapparatuur zoals een watertank en een op afstand bestuurd waterkanon. Het kan gebieden bereiken die onbereikbaar zijn voor menselijk personeel of te gevaarlijk voor brandweerlieden om binnen te gaan, zoals tunnels of andere structuren die op elk moment kunnen instorten.

De opsporings- en reddingsunit kan ook worden uitgerust met thermische camera's en krachtige lampen om vermiste personen te vinden in ruwe omgevingen of afgelegen beboste gebieden.

”Innovatieve technologieën maken het mogelijk om mensen niet alleen weg te houden van gevaarlijke plaatsen, maar ook om saaie en vuile klussen voor ze uit te voeren,” lichtte Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics, toe.. “De Multiscope Rescue is een van de eerste commerciële UGV's van vele andere die nog zullen volgen, omdat we ons in toenemende mate gaan toeleggen op de commerciële markten,” gaf Väärsi te kennen, eraan toevoegend dat er ook meer aandacht zal worden besteed aan AI en de ontwikkeling van autonomie.

Dhr. Väärsi verklaarde ook dat de samenwerking met de Estonian Rescue Board van groot belang en waarde is voor het bedrijf om nieuwe gebruikersvriendelijke onbemande en autonome producten te ontwikkelen.

“Het is een uitstekend innovatieproject, waarbij de ervaring en behoeften van het reddingsveld samenvallen met de productontwikkeling van Milrem Robotics,” stelde Martin Lambing, hoofd van de reddingsafdeling van de Estonian Rescue Board. “Met dit soort moderne technologie kunnen reddingswerkers sneller en gemakkelijker hun werk doen in reddingsoperaties zonder zichzelf in gevaar te brengen. Ik zie de reddingsdiensten van verschillende landen die dit soort technologie in de toekomst implementeren,” voegde Lambing toe.

De Multiscope Rescue is ontwikkeld met behulp van de knowhow die is opgedaan bij het ontwerpen en vervaardigen van het welbekende, op defensie gerichte UGV van Milrem Robotics, de THeMIS. Deze is tijdens verschillende militaire oefeningen in verschillende klimaten rigoreus getest.

Het Multiscope UGV heeft alle hoge technische mogelijkheden van de THeMIS, zoals een laadvermogen van 750 kg, een dieselelektrische aandrijving en de mogelijkheid om moeilijke terreinen te doorkruisen.

Milrem Robotics ontwikkelt zijn commerciële UGV Multiscope ook voor de land- en mijnbouw.

Bekijk hier het brandbestrijdende UGV - https://youtu.be/4F4l04nYnQo

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Milrem Robotics
Gert Hankewitz
Export Director
Gert.hankewitz@milrem.com
+372 566 44416

Contacts

Milrem Robotics
Gert Hankewitz
Export Director
Gert.hankewitz@milrem.com
+372 566 44416