Applied Medical Europe breidt uit met een state-of-the-art vestiging voor productie en onderzoek

Nieuwe 20.000m2 grote faciliteit biedt Amersfoort carrièrekansen in de productie en techniek

Applied Medical, een internationaal bedrijf in medische hulpmiddelen, breidt uit in Europa met de opening van een 20.000m2 grote productie- en onderzoeksfaciliteit bij het hoofdkantoor in Amersfoort. (Foto: Heembouw Rotterdam B.V.)

AMERSFOORT--()--Applied Medical, een internationaal bedrijf in medische hulpmiddelen, breidt uit in Europa met de opening van een 20.000m2 grote productie- en onderzoeksfaciliteit bij het hoofdkantoor in Amersfoort. Als verticaal-geïntegreerde organisatie zullen de Europese teamleden de medische hulpmiddelen intern ontwerpen, ontwikkelen, produceren en distribueren naar klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Er is ons alles aan gelegen om onze klanten kwalitatief hoogwaardige producten te leveren die leiden tot het verbeteren van de patiëntenzorg en het verminderen van de totale zorgkosten,” zegt Robert van der Meer, directeur van Applied Medical Europe. “Dankzij ons bedrijfsmodel hebben we direct invloed op het productieproces, waardoor we onze kosten kunnen beheersen en ervoor kunnen zorgen dat onze producten altijd van de hoogste kwaliteit zijn.”

Sinds de oprichting is Applied Medical toegewijd aan het maken van de eigen producten in haar productiefaciliteit van inmiddels 90.000m2 in Zuid-Californië. Het Europese hoofdkantoor is in 2006 opgericht en is nu uitgebreid met een eigen productiefaciliteit, waaronder spuitgieten, automatisch assembleren, verpakken en etiketteren.

Groeiplannen voor Amersfoort

Met de komst van de nieuwe productiefaciliteit verwacht Applied Medical het personeelsbestand in Amersfoort uit te breiden met meer dan 100 teamleden in de komende 12 maanden. Het bedrijf is inmiddels begonnen met het aannemen van nieuwe teamleden in de productie en techniek, en is actief aan het werven voor productie- en onderhoudsmedewerkers en procesingenieurs. Daarnaast is Applied Medical nog op zoek naar teamleden in vele andere werkgebieden.

Amersfoort is een geweldige stad met een diverse en hoogopgeleide populatie. We kijken ernaar uit om ons team te versterken en een blijvend en positief verschil te maken in Amersfoort en in alle landen waar we actief zijn,” vervolgde van der Meer.

Viering opening productie- en onderzoeksfaciliteit

Op 4 oktober hebben de teamleden van Applied Medical en genodigden uit de gemeenschap de opening van de nieuwe faciliteit gevierd. Tijdens dit evenement hebben de gastsprekers Lucas Bolsius (burgemeester van Amersfoort), Willibrord van Beek (commissaris van de Koning van Utrecht) en Said Hilal (CEO van Applied Medical) gesproken over het belang van de nieuwe productiefaciliteit voor de lokale gemeenschap en de klanten van Applied Medical. De aanwezigen hebben met eigen ogen de state-of-the-art apparatuur en productieprocessen gezien die gebruikt worden voor de ontwikkeling van medische hulpmiddelen voor minimaal invasieve kijkoperaties.

Over ons

De missie van Applied Medical is het produceren van innovatieve producten die bijdragen aan het verbeteren van patiëntenzorg en de doorontwikkeling van minimaal invasieve operaties. Als bedrijf dat de nieuwste generatie medische hulpmiddelen produceert en distribueert willen we bijdragen aan het verbeteren van de betaalbaarheid en toegankelijk van kwalitatief hoogwaardige gezondheidzorg. Het in 1987 opgerichte Applied Medical, met productiefaciliteiten in Zuid-Californië en nu ook in Nederland, is een snelgroeiende, mondiaal opererende organisatie met meer dan 3500 medewerkers. Er zijn ongeveer 200 teamleden werkzaam in Amersfoort en daarnaast nog 200 teamleden in de 15 landen waar Applied Medical direct ondersteuning biedt aan ziekenhuizen en artsen.

Applied Medical is een vooraanstaand leverancier van hoogstaande technologie op het gebied van Algemene, Colorectale, Bariatrische, Urologische, Gynaecologische en Cardiovasculaire chirurgie.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.appliedmedical.com.

Contacts

Applied Medical
Diana Fidalgo, 033 751 7774
dfidalgo@appliedmedical.com

Contacts

Applied Medical
Diana Fidalgo, 033 751 7774
dfidalgo@appliedmedical.com