Mondiale SOS: dringende oproep om de pandemische onderhandelingen te hernieuwen

AHF virtuele persconferentie: Woensdag 29 mei om 09:00 uur, Londense (GMT+1)

Using the international distress signal “SOS” (which conventionally stands for Save Our Souls) and imagery depicting a skull with crossbones which represents a deadly road hazard ahead, this global advocacy initiative urgently underscores the critically flawed state of the World Health Organization's (WHO) Pandemic Agreement as negotiations near conclusion at the end of May. (Graphic: Business Wire)

LONDEN--()--AIDS Healthcare Foundation (AHF) organiseert een Zoom-persconferentie op WOENSDAG 29 mei om 09:00 uur Londense tijd GMT+1 (04:00 uur US EDT) om commentaar te geven op de vastgelopen onderhandelingen over een pandemieovereenkomst die deze week plaatsvinden tijdens de Wereldgezondheidsvergadering (WHA).

“Het onvermogen van de WHA-lidstaten om consensus te bereiken is eigenlijk een positieve ontwikkeling. Het is een erkenning dat het bedriegen van de ontwikkelingslanden en het steunen van farmaceutische bedrijven niet de juiste aanpak is,” aldus dr. Penninah Iutung, AHF Africa Bureau Chief. “We dringen er bij de wereldleiders op aan om geen genoegen te nemen met een ‘status quo’ en de onderhandelingen lang genoeg te verlengen om ervoor te zorgen dat we een pandemieovereenkomst hebben waarin gelijkheid het fundamentele principe van de wereldwijde volksgezondheid is. We hebben een overeenkomst nodig die alle landen beschermt tegen toekomstige wereldwijde gezondheidscrises. Als er ooit een tijd is geweest voor een wereldwijde ‘SOS’-oproep tot actie, dan is het nu.”

Op de virtuele persconferentie zullen deskundigen op het gebied van de volksgezondheid uit Europa, Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de VS er bij de wereldleiders op aandringen om van het uitstel gebruik te maken om te onderhandelen en een rechtvaardige overeenkomst tot stand te brengen die tegemoetkomt aan de behoeften van ontwikkelingslanden en lagere inkomenslanden – en niet alleen rijke landen en farmagiganten. De virtuele persconferentie maakt deel uit van de wereldwijde belangenbehartigingscampagne van AHF genaamd 'SOS: Save Our Society'.

WAT:

VIRTUELE ZOOM-PERSCONFERENTIE VAN SOS SAVE OUR SOCIETY: AHF dringt er bij de lidstaten van de Wereldgezondheidsvergadering op aan om te onderhandelen over een eerlijke en rechtvaardige pandemieovereenkomst die werkt voor alle landen, met name voor de lagere inkomenslanden.

WANNEER:

Woensdag 29 mei 2024 @ 09:00 uur GMT+1 (04:00 uur EDT)

WIE:

Verenigde Staten - Michael Weinstein, AHF President

Nederland - Daniel Reijer, AHF Europe Bureau Chief

Griekenland - Nikos Dedes, voorzitter en oprichter van Positive Voice

Oekraïne - Dr. Yaroslava Lopatina, Country Program Director, AHF Ukraine

Verenigd Koninkrijk - Loretta Wong, plaatsvervangend bestuurslid / Global North CSO / Pandemic Fund Governance Board

Oeganda - Dr. Penninah Iutung, AHF Africa Bureau Chief

India - Prins Manvendra Singh Gohil van Rajpipla, hoofd van Lakshya Trust en de eerste openlijk homoseksuele prins van India

…en vertegenwoordigers uit Polen, Argentinië en andere te bevestigen landen.

Moderator: Dr. Jorge Saavedra, Executive Director, AHF Global Public Health Institute, Mexico

HOE:

Neem hier deel aan de Zoom-vergadering:

https://zoom.us/j/94970766648?pwd=MmMyOXY1blgxSnEwcTJlMk0wMWF1dz09

Vergaderings-ID: 949 7076 6648

Mobiel met één tik:

+13017158592,,94970766648# US (Washington DC)

Zoek uw lokale nummer: https://zoom.us/u/a6s6dHpNi

PERSCONTACTEN:

 

Guilherme Faviero, Director, AHF Global Public Health Institute aan de University of Miami

+1 561.929.9339, guilherme.faviero@ahf.org

 

Denys Nazarov, Director Global Policy & Communications, AHF

+1 323.219.1091, denys.nazarov@ahf.org

De wereldwijde belangenbehartigingscampagne SOS: Save Our Society heeft tot doel te zorgen voor mondiale gezondheidszorggelijkheid en toegang tot essentiële gezondheidsproducten, zoals vaccins, diagnostische middelen en therapieën tijdens pandemieën en internationale noodsituaties op gezondheidsgebied. Onder leiding van de AHF maakt de campagne gebruik van het internationale noodsignaal ‘SOS’ om de kritieke gebrekkige toestand van de onderhandelingen over een pandemieovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onder de aandacht te brengen. Voorstanders proberen de flagrante ongelijkheid tussen ontwikkelde en ontwikkelingslanden aan te pakken die historisch gezien de mondiale gezondheidszorg heeft geplaagd, en die vooral tijdens de COVID-19-pandemie naar voren is gekomen.

AIDS Healthcare Foundation (AHF), de grootste wereldwijde AIDS-organisatie, biedt momenteel medische zorg en/of diensten aan meer dan 1,9 miljoen mensen in 46 landen over de hele wereld in de VS, Afrika, Latijns-Amerika / Caribisch gebied, de regio Azië/Pacific en Oost-Europa. Ga voor meer informatie over AHF naar onze www.aidshealth.org, zoek ons op Facebook: www.facebook.com/aidshealth, volg ons via @aidshealthcare en schrijf u in voor onze AHF-podcast “AHFter Hours.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MEDIACONTACT IN DE VS:
Guilherme Faviero, Director, AHF Global Public Health Institute aan de University of Miami
+1 561.929.9339 mobiel
guilherme.faviero@ahf.org

Denys Nazarov, Director Global Policy & Communications, AHF
+1 323.219.1091
denys.nazarov@ahf.org

Contacts

MEDIACONTACT IN DE VS:
Guilherme Faviero, Director, AHF Global Public Health Institute aan de University of Miami
+1 561.929.9339 mobiel
guilherme.faviero@ahf.org

Denys Nazarov, Director Global Policy & Communications, AHF
+1 323.219.1091
denys.nazarov@ahf.org