Stryker lanceert Gamma4-nagelsysteem voor heupfracturen in Europa

Nieuw systeem stroomlijnt workflows en verhoogt de inzetbaarheid

The Gamma4 System is indicated for the treatment of fractures in the intracapsular, trochanteric, subtrochanteric and shaft regions of the femur (including osteoporotic and osteopenic bone). (Photo: Business Wire)

AMSTERDAM--()--Stryker (NYSE:SYK), een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van medische technologieën, heeft vandaag de lancering aangekondigd van het Gamma4-nagelsysteem voor heupfacturen op de meeste Europese markten. Met het nieuwste Gamma-systeem kunnen chirurgen beschikken over de volgende generatie van het intramedullaire nagelsysteem van Stryker. Het Gamma4-systeem is ontworpen voor de behandeling van heup- en dijbeenfracturen en het stroomlijnen van de procedurele workflows van chirurgen. Het systeem ontving in september 2023 de CE-certificering voor Europa.

“Het Gamma4-systeem vertegenwoordigt het nieuwste hoofdstuk in de Gamma-traditie. We zijn verheugd om de beschikbaarheid ervan uit te breiden naar onze Europese klanten na de succesvolle lancering in de VS,” aldus Markus Ochs, vice-president en general manager van de European Trauma & Extremities-divisie van Stryker. “Dit nieuwe systeem onderstreept onze toewijding tot samenwerking met onze klanten om inzicht te verkrijgen in hun behoeften. Wij zijn ervan overtuigd dat het vertrouwde Gamma-systeem met de verbeterde eigenschappen onze klanten zal helpen hun patiënten weer op de been te helpen.”

Het Gamma4-systeem is toegepast in meer dan 25.000 gevallen in Noord-Amerika en Japan en is geïndiceerd voor de behandeling van fracturen in de intracapsulaire, trochantere, subtrochantere en schachtgebieden van het dijbeen (inclusief osteoporotisch en osteopenisch bot). Enkele belangrijke eigenschappen:

  • Een geheel vernieuwd nagelontwerp. De Gamma4 is ontworpen met behulp van onze SOMA-database met meer dan 34.000 3D-botmodellen, gegenereerd op basis van CT-scans1, en heeft een afgeschuinde distale tip, een proximaal lichaam dat 5 mm korter is dat dat van de Gamma3 en een lengteafhankelijke kromtestraal (RoC) voor lange nagels2, waardoor de anatomische pasvorm en inzetbaarheid wordt vergroot.
  • Verbeterde workflow. De Precision Pin™ biedt meer weerstand tegen uittrekken en de kans op afschaven is 66% lager dan bij een standaard ∅3,2 K-draad.3
  • Geïntegreerd instrumentenplatform. Gamma4- en T2Alpha-nagels werken nu allemaal op hetzelfde instrumentenplatform, waardoor er nu een standaard chirurgische procedure is.

“Het Gamma-systeem is geëvolueerd door gestroomlijnde processen, standaardisatie en nauwgezette aandacht voor detail, allemaal om de operatietechnieken naar een hoger niveau te tillen en de inzetbaarheid te vergroten,” aldus Dr. Gilbert Taglang, voorzitter van het OTCF Education Committee. “Met een niet-aflatende focus op de ervaring en feedback van chirurgen, hadden we onszelf ten doel gesteld om niet alleen het gebruiksgemak te vergroten, maar ook prioriteit te geven aan het welzijn van de patiënt. Het nieuwe Gamma4-systeem is een belangrijke nieuwe ontwikkeling op het gebied van de zorg voor heupfracturen, met gestroomlijnde instrumentatie, geavanceerd nagelontwerp en verbeterde geometrie, waardoor het systeem zeker een jarenlange impact zal hebben op orthopedische praktijk.”

Over Stryker

Stryker is een internationale leider op gebied van medische technologieën en streeft samen met haar klanten om de gezondheidszorg te verbeteren. Het bedrijf biedt innovatieve producten en services in medisch-chirurgische verpleging, neurotechnologie, orthopedie en 'spina' die helpen om de resultaten voor patiënten en de gezondheidszorg te verbeteren. Samen met haar klanten van over de hele wereld heeft Stryker elk jaar een impact voor meer dan 150 miljoen patiënten. Meer informatie vindt u via www.stryker.com .

Een chirurg moet altijd vertrouwen op zijn of haar eigen professionele klinische oordeel bij het nemen van een beslissing over het gebruik van een bepaald product bij de behandeling van een bepaalde patiënt. Stryker geeft geen medisch advies en raadt aan dat chirurgen training ondergaan in het gebruik van een bepaald product voordat ze dit tijdens een operatie gebruiken.

De voorgestelde informatie is bedoeld om de reikwijdte van het productenaanbod van Stryker aan te tonen. Een chirurg moet altijd de bijsluiter bij het pakket, het productlabel en/of de gebruiksaanwijzingen raadplegen vooraleer een product van Stryker te gebruiken. Het is mogelijk dat sommige producten niet in alle markten verkrijgbaar zijn omdat de verkrijgbaarheid van producten onderworpen is aan de regelgevende en/of medische praktijken in de afzonderlijke markten. Neem met uw verkoopvertegenwoordiger contact op als u vragen hebt over de verkrijgbaarheid van producten in uw gebied.

Content-ID: G4-AD-13, 02-2024

Referenties

  1. Intern rapport D0000124129, Rev AD
  2. Intern rapport nr. D0000089997, Rev AA
  3. Stryker: Intern testrapport D0000099352, Rev AE

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media
Andrea Sampson
President/CEO van de Sampson Public Relations Group
asampson@sampsonprgroup.com
562.304.0301

Contacts

Contactpersonen voor de media
Andrea Sampson
President/CEO van de Sampson Public Relations Group
asampson@sampsonprgroup.com
562.304.0301