Abdulaziz Al-Gudaimi, az Aramco veteránja, vezető tanácsadóként és a közel-keleti és észak-afrikai műveletek elnökeként csatlakozik az EIG-hez

(Photo: Business Wire)

WASHINGTON--()--Az EIG, a globális energia- és infrastruktúra-szektor vezető intézményi befektetője a mai napon bejelentette, hogy Abdulaziz Al-Gudaimi vezető tanácsadóként és az EIG közel-keleti és észak-afrikai („MENA”) műveleteinek elnökeként csatlakozott az EIG-hez. Al-Gudaimi úr, aki korábban a Saudi Aramco („Aramco") vállalatfejlesztési ügyvezető alelnöke volt, több mint 38 évnyi tapasztalattal rendelkezik az energiapiacokon, és stratégiai tanácsokat nyújt majd az EIG részére befektetési tevékenységeivel, valamint a régió folyamatos növekedésével kapcsolatban.

„Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy Abdulazizt a cégnél üdvözölhetjük” – mondta R. Blair Thomas, az EIG elnök-vezérigazgatója. „Mélyreható ágazati szakértelme, illetve a közel-keleti és észak-afrikai régióban szerzett gazdag tapasztalata fontos szerepet játszik majd az EIG számára, hogy további befektetési lehetőségeket tárjon fel a kritikus energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastruktúra terén, valamint portfólióvállalataink számára, amikor az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőre való átállás összetett kihívásai között próbálnak eligazodni.”

„A cég és az Aramco partnersége révén ismertem meg Blairt és az EIG csapatát, és alig várom, hogy a régióban elért sikereikre építhessek” – árulta el Al-Gudaimi úr. „Mivel az energetikai átállás továbbra is fontos szerepet játszik, és kikövezi az utat egy jobb holnap felé, az EIG jó helyzetben van ahhoz, hogy lehetőséget találjon működési szakértelmének kiaknázására és a régió energiaszektorának szén-dioxid-mentesítésére. Alig várom, hogy segíthessek értéket teremteni a cég portfólióvállalatai és befektetői számára.”

Al-Gudaimi úr volt az Aramco vállalatfejlesztési ügyvezető alelnöke 2022 decemberében történt nyugdíjba vonulásáig. Ebben a szerepben a portfólió optimalizálása és a stratégiai összehangolás révén hozzásegítette az Aramco vállalatot ahhoz, hogy jobban hozzáférjen a növekvő piacokhoz és technológiákhoz. Al-Gudaimi úr korábban több más vezető pozíciót is betöltött az Aramco vállalatnál, beleértve a Downstream részleg vezető alelnökének és a Power Systems alelnökének tisztjét. Al-Gudaimi úr jelenleg a Vision Invest Holding és a Saudi Alfransi Bank igazgatójaként dolgozik, korábban pedig a Motiva Enterprises LLC, az Arlanxeo, a Saudi Aramco Total Refining and Petrochemical Company, az Aramco Trading Company és a Petro Rabigh igazgatótanácsának elnöke volt. Kőolajmérnöki diplomával és az üzleti adminisztráció terén szerzett mesterfokú diplomával rendelkezik.

Amit az EIG-ről tudni érdemes

Az EIG a globális energia- és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, amely a 2023. szeptember 30-i adatok szerint 23 milliárd amerikai dollár értékű eszközt kezel. Az EIG energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik világszerte. 41 éves fennállása alatt az EIG hat kontinensen, 42 országban több mint 45,9 milliárd amerikai dollárt fektetett be az energiaszektorban lebonyolított több mint 400 projektbe vagy energiaipari vállalatba. Az EIG ügyfelei közé tartozik jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli, ázsiai és európai nyugdíjbiztosítási programok, biztosítótársaságok, alapítványok és állami vagyonalapok közül. Az EIG központja Washington D.C.-ben található, és a cég irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban is.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Média
FGS Global
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG@fgsglobal.com

Contacts

Média
FGS Global
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG@fgsglobal.com