TRT World Citizen “Humanitarian Film Festival” Awards hebben hun winnaars gevonden

Het TRT World Citizen “Humanitarian Film Festival”, georganiseerd door TRT om filmproducenten een essentieel platform te bieden om humanitaire kwesties vanuit hun unieke perspectieven aan te pakken, werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden.

TRT World Citizen “Humanitarian Film Festival” Awards Found its Winners (Graphic: Business Wire)

ISTANBUL--()--Het TRT World Citizen "Humanitarian Film Festival" belichtte mondiale kwesties in de Atatürk Kültür Merkezi in Istanbul op zondag 5 november. In het vijfde jaar concentreerde het festival zich op thema's als oorlog, vrouwenrechten, migratie, klimaatverandering en hongerarmoede. De winnende films werden bekroond door Fahrettin Altun, directeur communicatie van het presidentschap van de Republiek Turkije, en Mehmet Zahid Sobacı, algemeen directeur van TRT.

De Directeur Communicatie van de President van de Republiek Turkije, Fahrettin Altun, verklaarde: "Ik hoop dat dit festival, een van de meest betekenisvolle uitingen van het mensgerichte uitzendbeleid van TRT in de afgelopen jaren, waar TRT een benadering van 'de essentie, het woord is mens' volgt, zegeningen brengt voor de hele mensheid. In de wereld van vandaag, die een uiterst kritische drempel doorgaat vanwege economische crises, pandemieën, hongersnood, klimaatverandering en voortdurende conflicten, beschouw ik dit festival, dat met de kracht van kunst de aandacht vestigt op miljoenen mensen in pijn en wanhoop, als buitengewoon waardevol.”

Algemeen directeur van TRT Sobacı: “We moeten de blokkade in de geest van de wereld opheffen”

Mehmet Zahid Sobacı, algemeen directeur van TRT, reikte tijdens het festival de TRT Special Award uit aan de Palestijnse regisseur Ahmad Saleh voor zijn film “Night".

"Als publieke omroeporganisatie van Türkiye geven we prioriteit aan een mensgerichte benadering in onze tv- en radiokanalen, digitale nieuwsplatforms, mobiele apps en het internationale digitale platform 'tabii'. Het is een genoegen om u te mogen ontvangen voor het Humanitaire Filmfestival in Türkiye, het mondiale geweten. Onlangs vierden we de honderdste verjaardag van onze Republiek en hebben we een millennium gewijd aan het welzijn van deze regio, waarbij we consequent onze kracht, technologie en wil gebruiken om de onderdrukten.”

Het festival kreeg meer dan 370 filminzendingen uit landen als Turkije, Iran, Duitsland, Palestina, Italië, Jordanië, Kosovo, Pakistan, Hongarije en Nieuw-Zeeland.

De werken die prijzen ontvingen:

  • Eerste plaats: “Branka”, Ákos K. Kovács (Hongarije)
  • Tweede plaats: “Split Ends”, Alireza Kazemipour (Iran)
  • Derde plaats: “Displaced”, Samir Karahoda (Kosovo)
  • Derde plaats: “Displaced”, Samir Karahoda (Kosovo)
  • TRT Special Award: “Night”, Ahmad Saleh (Palestina)

 

Contacts

Sezin Soylu
sezin.soylu@trt.net.tr

Release Summary

TRT World Citizen “Humanitarian Film Festival” Awards Found its Winners

Contacts

Sezin Soylu
sezin.soylu@trt.net.tr