Az Xsolla a 100 legjobb mobiljáték közül 40-re webáruházat indít

A mobiljáték-üzletág 151 Xsolla webáruházzal növekszik, kihasználva a továbbfejlesztett platformok közötti integrációt és az operatív működési hatékonyság növekedését

Xsolla Web Shop (Graphic: Business Wire)

LOS ANGELES--()--Az Xsolla globális videojáték-kereskedelmi vállalat közzétette, hogy a 100 legnépszerűbb mobiljáték közül 40 az Xsolla megoldásával indította el webáruházát. Ez az információ bepillantást nyújt a mobiljáték-ipar többplatformos működésének 2023-ban és 2024 küszöbén is egyre erősödő tendenciájába. Az Xsolla kutatásai és elemzései alapján idén 151 játéknak segítettek a webshopok elindításában. Ez az eredmény a mobiljáték-környezet átalakulását tükrözi a platformok közötti integráció felé való elmozdulással.

„Az Xsolla támogatásával a 80.lv rávilágít arra, hogy a játékiparban egyre nagyobb szükség van egy összekötő platformra" - árulta el Kirill Tokarev, a 80.lv vezérigazgatója. „Ez a koncepció egyenlő esélyeket kíván biztosítani a játék és porting stúdiók, különösen a korlátozott belső kapacitással rendelkezők számára azáltal, hogy megbízható partnerekkel kapcsolja össze őket, hogy játékaikat más platformokra is kiterjeszthessék."

2005 óta az Xsolla elkötelezett amellett, hogy világszerte segítse a webalapú böngészők és a számítógépes játékok virtuális termékeinek értékesítését. Az Xsolla rendíthetetlenül elkötelezett amellett, hogy több platformon is új piacokat fedezzen fel, és a belépési élmény javítása érdekében jelentős beruházásokat tegyen, lehetővé téve a mobiljátékok számára, hogy folyamatosan bővülő felhasználói bázisukat növeljék.

Az olyan speciális fizetési platformok integrálása, mint az Xsolla, jelentősen javíthatja a játékfejlesztők hatékonyságát. Az adatok azt mutatják, hogy speciális megoldások segítségével a fejlesztők működési idejük akár 30%-át is megtakaríthatják ahelyett, hogy saját cégen belüli fizetési rendszert hoznának létre. Ezáltal a fejlesztők és a kiadók több erőforrást szabadíthatnak fel a játékfunkciók és a felhasználói élmény javítása érdekében. Az adómegfelelés és a szabályozási követelmények bonyolultságának egyszerűsítése lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a lenyűgöző játékok létrehozásával kapcsolatos alapvető kompetenciájukra összpontosítsanak. Ennek eredményeként az Xsolla partnereként a felek egyszerűsíthetik üzleti tevékenységüket, és hozzájárulhatnak a végfelhasználók magasabb színvonalú játékélményéhez.

A digitális szolgáltatások és termékek globális piacának forgatagában való eligazodás igen összetett kérdés; sokkal többet jelent, mint az áfára és a forgalmi adóra vonatkozó irányelvek betartását. Vegyük például Mexikót, ahol csak két vezető szerencsejáték-cég van hivatalosan regisztrálva az RFC-ben bejegyzett List of Digital Service Providers (digitális szolgáltatók listája) szerint, amint azt a Hivatalos Szövetségi Közlöny is alátámasztja. Az adókon túl a vállalatoknak különféle helyi szabályokkal, engedélyezési feltételekkel és adatvédelmi törvényekkel kell megbirkózniuk, amelyek az egyes régiók között drasztikusan eltérőek lehetnek.

„A webáruház elindítása a 100 legnépszerűbb mobiljáték közül 40 számára óriási mérföldkő az Xsolla számára, és az iparágon belül lényeges elmozdulást jelent a többplatformos terjeszkedés felé” – mondta Chris Hewish, az Xsolla vezérigazgatója. „Ez az eredmény több, mint egy játék a számokkal; igazolja, hogy hajthatatlanul összpontosítunk arra, hogy a mobiljáték-fejlesztők számára a leghatékonyabb és legsokoldalúbb megoldásokat kínáljuk. Továbbá rámutat az egységes platformok közötti stratégia növekvő fontosságára, különösen a közelmúltbeli adatvédelmi változások fényében, köztük az Identifier for Advertisers (IDFA), az App Tracking Transparency (ATT), valamint az ujjlenyomatvétel küszöbön álló visszaszorítása. Ezek a változtatások minden eddiginél fontosabbá tették a fejlesztők számára, hogy betartsák a szabályokat, miközben a webáruházakat használják felhasználói bázisuk bővítésére, illetve a játékélmény különböző platformokon történő gazdagítására."

További információkért és az Xsolla webáruházzal kapcsolatos hírekért látogasson el a következő oldalra: xsolla.pro/webshoptop100

Az Xsolla-ról

Az Xsolla egy globális videojáték-kereskedelmi vállalat robusztus és hatékony eszköz- és szolgáltatáskészlettel, amelyet kifejezetten a videojáték-ipar számára terveztek. 2005-ös alapítása óta az Xsolla játékfejlesztők és -kiadók ezreit segítette, bármilyen méretű, világszerte és többféle platformon keresztül finanszírozni, piacra dobni, elindítani és bevételt szerezni játékaiknak. A játékkereskedelem innovatív vezetőjeként az Xsolla küldetése, hogy megoldja a globális terjesztés, marketing és bevételszerzés veleszületett összetettségét, hogy segítse partnereinket több földrajzi területre eljutni, több bevételt generálni, és világszerte kapcsolatot teremteni a játékosokkal. A székhelye és bejegyzett székhelye a kaliforniai Los Angelesben van, míg irodái Berlinben, Szöulban, Pekingben, Kuala Lumpurban, Tokióban és a világ különböző városaiban is megtalálhatók. Az Xsolla támogatja az olyan főbb játékokat, mint a Valve, Twitch, Roblox, Ubisoft, Epic Games, Take-Two, KRAFTON, Nexters, NetEase, Playstudios, Playrix, miHoYo és még sok mást is.

További információkért és hírekért látogasson el a következő oldalra: xsolla.com

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Médiakapcsolat
Derrick Stembridge
Public Relations igazgató, Xsolla
d.stembridge@xsolla.com

Contacts

Médiakapcsolat
Derrick Stembridge
Public Relations igazgató, Xsolla
d.stembridge@xsolla.com