Onfido en umob-partnerschap maakt snelle onboarding van gebruikers mogelijk met geautomatiseerde identiteitsverificatie

umob, een Mobility as a Service-platform, ziet een snellere onboarding van klanten en 90% vermindering van handmatig werk

AMSTERDAM--()--Onfido, wereldwijd marktleider in automatische identiteitsverificatie, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van zijn samenwerking met umob, een baanbrekend Mobility as a Service (MaaS) platform dat de ervaring van gedeelde mobiliteit en openbaar vervoer transformeert. Sinds de integratie van de bekroonde Onfido-technologie kan umob nieuwe gebruikers in minder dan vijf minuten verifiëren en de handmatige identiteitscontroles met 90% verminderen, volgens de casestudy.

Met het hoofdkantoor in Nederland trekt umob het voortouw in de MaaS-industrie. Gedreven door zijn missie om duurzame stedelijke omgevingen te bevorderen, biedt het geïntegreerde platform van umob mensen de mogelijkheid om eenvoudig alternatieve vervoersopties te kiezen, waardoor ze minder afhankelijk worden van particuliere auto's of voertuigen die eigendom zijn van passagiers.

Fraude vormt een groot probleem binnen de sector van deelmobiliteit. Daarom zocht umob voor het verifiëren van klanten naar een oplossing die strenge KYC-procedures (Know Your Customer) hanteert, met behoud van een wrijvingsloze gebruikerservaring en het beheer van een divers wereldwijd gebruikersnetwerk.

Door gebruik te maken van Onfido's aanpasbare Real Identity Platform is umob in staat geweest frauduleuze activiteiten te voorkomen en te zorgen voor een naadloze instapervaring voor klanten, waardoor een hoog niveau van vertrouwen onder haar gebruikers blijft bestaan. Met behulp van Onfido's snelle integratie van het vastleggen van documenten, gezichtsvergelijking, aanwezigheidsdetectie en fraudepreventie heeft umob snel kunnen reageren op opkomende fraudetactieken. Dit garandeert constante veiligheid, waarbij ook een snelle en wrijvingsloze onboarding-ervaring voor klanten wordt gecreëerd. Met Onfido Studio kan umob realtime aanpassingen in de verificatiecriteria uitvoeren.

umob-gebruikers kunnen zich aanmelden door simpelweg een foto te maken van hun door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs (ID) en een selfie. Onfido controleert eerst of de ID echt is en niet vervalst, en vergelijkt deze vervolgens met het gezicht van de gebruiker. Dit garandeert dat de persoon die de identiteit presenteert de rechtmatige eigenaar is en fysiek aanwezig is. Gebruikers kunnen hun digitale reis altijd en overal beginnen via een eenvoudige en gebruiksvriendelijke online-ervaring, in overeenstemming met de wettelijke vereisten.

"umob heeft grootse plannen met als doel 450.000 terugkerende gebruikers aan boord te hebben tegen eind 2024. Onfido sluit aan bij deze doelstellingen en ondersteunt ons bij het uitbreiden van onze aanwezigheid op de markt, terwijl we tegelijkertijd robuuste maatregelen voor identiteitsverificatie handhaven," aldus Raymon Pouwels, medeoprichter & CCO van umob. "Onfido heeft de manier waarop we identiteitsverificatie in de sector van gedeelde mobiliteit benaderen een nieuwe vorm gegeven. De belangrijkste voordelen zijn het gebruiksgemak voor de klant, terwijl het voor ons veilig en gemakkelijk te beheren is."

"Deze samenwerking illustreert hoe een dynamisch partnerschap kritieke uitdagingen kan aanpakken binnen de industrieën die KYC vereisen, zoals de financiële dienstverlening en de gedeelde mobiliteitsindustrie," zegt Nello Franco, Chief Customer Officer bij Onfido. "De oplossingen van Onfido maken niet alleen identiteitsverificatie eenvoudiger, maar stellen bedrijven ook in staat om zich te richten op hun kerndoelstellingen, terwijl ze de hoogste normen op het gebied van beveiliging en compliance handhaven."

De oplossingen van Onfido hebben al een aanzienlijke impact gehad in Nederland, met prominente klanten zoals challenger bank bunq en LeasePlan Bank die profiteren van de expertise van het bedrijf op het gebied van digitale identiteitsverificatie.

Over Onfido

Onfido maakt digitale identiteit eenvoudig. Het Onfido Real Identity Platform stelt bedrijven in staat om verificatiemethoden af te stemmen op individuele behoeften in een no-code orkestratielaag, waarbij document- en biometrische verificatie, gegevensbronnen en passieve fraudesignalen worden gecombineerd. Onfido Atlas™ AI zorgt voor de volledig geautomatiseerde end-to-end identiteitsverificatie van het platform. Deze AI wordt al meer dan 10 jaar intern ontwikkeld en zorgt ervoor dat Onfido's analyses eerlijk, snel en accuraat zijn.

Onfido wordt erkend als wereldwijde leider op het gebied van AI voor identiteitsverificatie en -authenticatie en wordt gesteund door TPG Growth, Idinvest Partners, Crane Venture Partners, Salesforce Ventures, M12 (Microsoft) en anderen. Onfido werkt wereldwijd samen met meer dan 1000 bedrijven om miljoenen mensen elke week toegang te geven tot zijn diensten, van miljardenbedrijven tot snelgroeiende startups.

Over umob

umob umob is een MaaS-platform dat alle mobiliteitsaanbieders via volledige integraties combineert in één app en de reiziger centraal stelt. We bestrijden files, verkeersopstoppingen, uitstoot en een overvloed aan geparkeerde auto's door een ongecompliceerd alternatief te bieden voor het bezitten van een voertuig. Omdat we alle vervoerders integreren, heb je altijd een vervoermiddel tot je beschikking op loopafstand.

umob is sinds augustus 2023 actief in Nederland, heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam en biedt via één account toegang tot openbaar vervoer, taxi's en deelvervoer, waaronder deelscooters, (elektrische) fietsen en auto's. umob heeft als ambitie uit te groeien tot een Europees MaaS-platform en de schakel te worden tussen overheden en aanbieders om de uitdagingen van mobiliteit in steden aan te pakken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.