TTI levert solide eerste halfjaarresultaten voor 2023

HONG KONG--()--Wereldleider in draadloos professioneel gereedschap, doe-het-zelf-gereedschap en elektrische apparatuur voor buiten, Techtronic Industries Co. Ltd. ("TTI" of de "Groep") (aandelencode: 669, OTCQX: TTNDY, TTNDF) is verheugd zijn resultaten bekend te maken voor de zes maanden eindigend op 30 juni 2023.

De Groep behaalde solide resultaten in de eerste helft van 2023, overtrof de markt in verkoopprestaties en winstgeneratie, terwijl de voorraden afnamen en een uitstekende vrije kasstroom werd gerealiseerd. De totale omzet daalde met 2,2% in gerapporteerde valuta en met 1,0% in lokale valuta tot 6,9 miljard dollar. TTI's vlaggenschip MILWAUKEE groeide met 8,7% in lokale valuta, terwijl de consumentenactiviteiten daalden met lage dubbele cijfers, deels als gevolg van voorraadverminderingsinitiatieven binnen het netwerk en bij klanten.

  • TTI leverde solide resultaten voor de eerste helft van 2023, overtrof de markt in verkoopprestaties en winstgeneratie, terwijl het de voorraden verminderde en een uitstekende vrije kasstroom leverde
  • Ons vlaggenschip MILWAUKEE, wereldwijd het nummer 1 merk voor professioneel elektrisch gereedschap, presteerde beter dan de markt met een groei van 8,7% in lokale valuta
  • Verlaagde voorraden vanaf de eerste helft van 2022 met 651 miljoen dollar
  • Leverde een record vrije kasstroom voor het eerste halfjaar van 301 miljoen dollar, een verbetering van 649 miljoen dollar ten opzichte van het eerste halfjaar van 2022
  • Brutomarge steeg voor de 15eopeenvolgende eerste helft tot 39,3%, een stijging van 22 basispunten

Financiële prestaties hoogtepunten voor 1H 2023

 

 

 

 

2023

 

2022

 

 

US$’

 

US$’

 

 

miljoen

 

miljoen

 

Wijzigingen

Inkomsten

6879

7034

(2,2%)

Brutowinstmarge

39,3%

39,1%

+22 bps

EBIT

560

633

(11,5%)

Winst toe te rekenen aan aandeelhouders van de vennootschap

476

578

(17,7%)

WPA (US cent)

26,00

31,59

(17,7%)

Vrije kasstroom

301

(348)

+$649 m

Interim-dividend per aandeel (circa US dollarcent)

12,3

12,3

Wereldwijd presteerde TTI beter dan de markt in de eerste helft van 2023. Noord-Amerika daalde met 3,9% in omzet in lokale valuta. Europa, geleid door ons managementteam van wereldklasse, groeide met 10,1% in lokale valuta. De rest van de wereld, met Australië en Azië, behaalde een groei van 5,7% in lokale valuta.

De brutomarge verbeterde met 22 basispunten ten opzichte van de eerste helft van 2022, als gevolg van onze grotere mix naar de MILWAUKEE-activiteiten met een hogere marge van de Groep en productiviteitsinitiatieven, aangevuld met de voortdurend betere prestaties van de batterijactiviteiten met een hoge marge voor de vervangingsmarkt.

Dhr. Horst Pudwill, voorzitter van TTI, zei, “We blijven vasthouden aan onze strategie om in betere technologie en geavanceerde nieuwe producten te investeren om onze groei te stimuleren. Ik ben ervan overtuigd dat we goed gepositioneerd zijn om in de tweede helft van 2023 en daarna beter te blijven presteren dan de markt.”

Dhr. Joseph Galli, CEO van TTI, zei: "Bij TTI zetten we onszelf voortdurend onder druk om te verbeteren. We hebben beter gepresteerd dan de concurrentie op het gebied van verkoop, we hebben onze voorraden aanzienlijk verminderd en we hebben een positieve, vrije kasstroom gegenereerd, terwijl we in de toekomst zijn blijven investeren.”

Toekomstgerichte verklaringen

Deze aankondiging bevat bepaalde toekomstgerichte uitspraken of gebruikt bepaalde toekomstgerichte terminologieën, die gebaseerd zijn op de huidige verwachtingen, schattingen, projecties, overtuigingen en aannames van TTI met betrekking tot de activiteiten en de markten waarin de Groep actief is en die de visie van TTI weergeven op de datum van deze aankondiging. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn geen garantie voor toekomstige prestaties en zijn onderhevig aan marktrisico's, onzekerheden en factoren waarover TTI geen controle heeft. De werkelijke resultaten en rendementen kunnen dan ook wezenlijk afwijken van de gedane aannames en van de verklaringen in deze aankondiging.

Over TTI

TTI is een wereldleider in snoerloze technologie die elektrisch gereedschap, elektrische apparatuur voor buiten, vloeronderhoud en schoonmaakproducten omvat voor doe-het-zelvers, consumenten, professionele en industriële gebruikers in de thuis-, bouw-, onderhouds-, industriële en infrastructurele sector. Het bedrijf heeft een fundament dat op vier strategische pijlers is gebouwd - krachtige merken, innovatieve producten, uitzonderlijke mensen en operationele uitmuntendheid - die een uitgebreide langetermijnvisie weerspiegelen om snoerloze technologie vooruit te helpen. De wereldwijde groeistrategie van het onophoudelijke streven naar productinnovatie heeft TTI in de voorste gelederen van zijn industrieën gebracht, met behoud van hoge normen op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur. TTI's krachtige merkenportfolio omvat MILWAUKEE, RYOBI en AEG elektrisch gereedschap, accessoires en handgereedschap, RYOBI outdoorproducten, EMPIRE layout- en meetproducten, en HOOVER, VAX, DIRT DEVIL en ORECK vloerreinigingsproducten en -oplossingen.

TTI is opgericht in 1985 en in 1990 genoteerd aan The Stock Exchange of Hong Kong Limited. Het bedrijf is een van de constituerende aandelen die deel uitmaken van de Hang Seng Index, Hang Seng Corporate Sustainability Benchmark Index, FTSE RAFI™ All-World 3000 Index, FTSE4Good Developed Index en MSCI ACWI Index. De onderneming wordt ook verhandeld op de OTCQX Best Market onder de symbolen "TTNDY" en "TTNDF". Ga voor meer informatie naar www.ttigroup.com.

Alle vermelde handelsmerken behalve AEG, OTCQX en RYOBI zijn eigendom van de Groep. AEG is een gedeponeerd handelsmerk van AB Electrolux (publ.) en wordt onder licentie gebruikt. OTCQX is een gedeponeerd handelsmerk van OTC Markets Group Inc. RYOBI is een gedeponeerd handelsmerk van Ryobi Limited en wordt gebruikt onder licentie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor vragen over investeerdersrelaties:

Hoofdcontact
TTI Investeerdersrelaties - Noord-Amerika
Ross Gilardi
Senior vicepresident, financiën en investeerdersrelaties
E-mail: ross.gilardi@ttihq.com

Azië/Pacific
TTI Investeerdersrelaties - Azië
Jimmy Li
Senior manager, investeerdersrelaties
E-mail: jimmy.li@tti.com.hk

Contacts

Voor vragen over investeerdersrelaties:

Hoofdcontact
TTI Investeerdersrelaties - Noord-Amerika
Ross Gilardi
Senior vicepresident, financiën en investeerdersrelaties
E-mail: ross.gilardi@ttihq.com

Azië/Pacific
TTI Investeerdersrelaties - Azië
Jimmy Li
Senior manager, investeerdersrelaties
E-mail: jimmy.li@tti.com.hk