Agreena, de fintech voor boeren, haalt 46 miljoen euro op om de regeneratieve revolutie op te schalen

De financiering zal verdere uitbreiding van wereldwijde koolstoflandbouwinitiatieven en nieuwe fintech-oplossingen voor het snelgroeiende bedrijf ondersteunen

Agriculture-based carbon removals are considered one of the most readily available and easily scaled solutions for climate change mitigation (Photo: Business Wire)

KOPENHAGEN, Denemarken--()--Klimaat- en fintechbedrijf Agreena, waarvan het bodemkoolstofplatform een van de grootste ter wereld is, kondigde vandaag zijn Serie B-inzameling van €46M aan. De ronde wordt geleid door de toonaangevende Duitse meerfaseninvesteerder HV Capital en heeft een spannende samenstelling van nieuwe investeerders, waaronder impactfonds AENU en het op fintech gerichte Anthemis. De kapitaalverhoging wordt ook ondersteund door een verdubbeling van bestaande aandeelhouders, waaronder de altijd groene voedselinvesteerder Gullspång Re:food, de gevestigde technologie-investeerder Kinnevik en het Deense Export- en Investeringsfonds.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nicole Shore
Manager externe communicatie
Nicole.Shore@agreena.com

Contacts

Nicole Shore
Manager externe communicatie
Nicole.Shore@agreena.com