Het verhaal van Indosat, de meest succesvolle fusie die Indonesië macht geeft

Vikram Sinha, President Director and CEO of Indosat Ooredoo Hutchison (Photo: Business Wire)

BARCELONA, Spanje--()--President-directeur en CEO van Indosat Ooredoo Hutchison (Indosat), Vikram Sinha, besprak het verhaal van Indosat, de meest succesvolle fusie die Indonesië sterker maakt. Indosat is het nieuwe digitale telecom- en internetbedrijf van wereldklasse voor Indonesië dat is voortgekomen uit de fusie van Indosat Ooredoo en Hutchison 3 Indonesia.

Tijdens het rondetafelgesprek benadrukte Sinha dat fusies van telecombedrijven vaak mislukken om verschillende redenen, zoals problemen met de integratie van verschillende technologieën en systemen, hindernissen in de regelgeving en problemen met het behoud van belangrijk personeel en klanten. De succesvolle fusie van Indosat heeft echter de telecommunicatie-industrie en de groei van het Indonesische BBP veranderd.

Indonesië is een van de snelst groeiende economieën ter wereld en een van de meest prominente digitale economieën in ASEAN. Door digitaal te gaan werken kan Indonesië de tijd verkorten om zijn langetermijndoelstelling, het bereiken van de hoge-inkomensstatus, te realiseren. Indosat, een digitale telco met 100 miljoen abonnees, transformeert snel om de digitale revolutie in het land te helpen stimuleren.

Sinha besprak hoe de fusie tussen Indosat Ooredoo en Hutchison 3 Indonesia alle verwachtingen voor 2022 heeft overtroffen. Indosat heeft een integratieplan voor negen kwartalen en de realisatie van hun synergieën verloopt soepel en is eerder dan gepland afgerond. Hun netwerkintegratie, waarbij gebruik wordt gemaakt van Multi-Operator Core Networks (MOCN)-technologie, zal naar verwachting dit kwartaal worden voltooid.

Indosat lanceerde een onderzoeksrapport getiteld Empowering Indonesia 2023, waarin de pijlers van de digitale economie van Indonesië en de rol van technologie bij het versnellen van de toekomstige groei van het land onder de loep worden genomen. Uit het rapport blijkt dat Indosat de belangrijkste motor is voor de telecommunicatie-industrie en de groei van het Indonesische BBP.

Het resultaat van Indosat over het hele jaar 2022 laat een solide prestatie zien, zowel financieel als operationeel. De totale omzet steeg met 48,9% op jaarbasis, de EBITDA kwam uit op Rp19.468,7 miljard en de nettowinst over het jaar voor eigenaars van de moedermaatschappij bedroeg Rp4.723,4 miljard, de genormaliseerde nettowinst steeg met 76,2% op jaarbasis. Het aantal mobiele klanten van het bedrijf steeg in boekjaar 2022 met 62,5% tot 102,2 miljoen.

"We hebben de verwachtingen getrotseerd en zijn de succesvolle fusie ter wereld geworden. Indosat is niet alleen goed voor de industrie; het is goed voor Indonesië. We zullen de digitale revolutie blijven aanjagen en waarde creëren voor al onze belanghebbenden", aldus Vikram Sinha, president-directeur en CEO van Indosat Ooredoo Hutchison.

Over Indosat Ooredoo Hutchison

De visie van Indosat Ooredoo Hutchison (IDX: ISAT) is om de meest geprefereerde digitale telco van Indonesië te worden. Door zijn digitale telecomdiensten van wereldklasse en vooraanstaand netwerk, streeft Indosat Ooredoo Hutchison ernaar om elke Indonesiër te verbinden en te versterken. Indosat Ooredoo Hutchison wordt gezamenlijk gecontroleerd door Ooredoo Group en CK Hutchison en is ontstaan uit de fusie van PT Indosat Tbk en PT Hutchison 3 Indonesia in 2022.

Website: www.IOH.co.id

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChs2x7pZ2D8UgHz9cgrn3sQ

Facebook: https://www.facebook.com/indosat

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Steve Saerang, SVP – Hoofd bedrijfscommunicatie
+62 816 100 930
E-mail: steve.saerang@IOH.co.id

Contacts

Steve Saerang, SVP – Hoofd bedrijfscommunicatie
+62 816 100 930
E-mail: steve.saerang@IOH.co.id