NielsenIQ en Gorillas tekenen een samenwerkingsverband om 'Quick Commerce' interpretatie en inzichten te verbeteren

CHICAGO--()--Vandaag hebben Gorillas en NielsenIQ een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd om de wendbaarheid van snelle bezorging en de kracht van big data samen te brengen. Onze samenwerkingsrelatie zal fabrikanten meer gedetailleerde inzichten verschaffen om hun bedrijven te laten renderen en met de vereiste snelheid en granulariteit te laten accelereren.

Met deze alliantie wordt NielsenIQ Gorillas' voorkeursleverancier van data en analytics in Duitsland, Frankrijk, het VK, Nederland en de VS. NielsenIQ zal Gorillas voorzien van een combinatie van toonaangevende analytics, waaronder gegevens van consumentenpanels en op maat gemaakte retail-analytics. NielsenIQ's combinatie van een consumentenpanel en analytics, de enige geïntegreerde gegevensset van deze hoedanigheid in de branche, levert een diepgaander beeld op van de gegevens uit consumentenpanels. Dankzij de toegang tot de gedetailleerde verkoopgegevens van Gorillas, worden de benchmarks van NielsenIQ beter doordat de gedetailleerde prestatiegegevens rechtstreeks van de toonaangevende Europees marktleider op het gebied van quick commerce bij klanten terechtkomen.

“We zijn zeer verheugd met de keuze van Gorillas voor NielsenIQ om hen te voorzien van de meest uitgebreide consumentengegevens die er maar zijn," aldus David Johnson, President, Global Retail bij NielsenIQ. "Het is erg boeiend om samen te werken met Gorillas, een bedrijf dat we op de voet hebben gevolgd als marktleider in de sector voor het bestellen en bezorgen van kruidenierswaren. In e-commerce van kruidenierswaren en levering tot aan de deur gaan de innovaties razendsnel en dankzij onze samenwerking op het gebied van gegevens kan men bij Gorillas en ook bij andere fabrikanten betere beslissingen nemen, iets waar de branche enthousiast over is.”

De evolutie van het e-commercelandschap en consumentengedrag zijn integrale onderdelen van de snel veranderende realiteit van de FMCG-branche. Naadloos aankopen doen online en snelle bezorging offline maken de dagelijkse boodschappen een ware 'omni' ervaring. Terwijl het speelveld voor e-commerce op weg is naar meer diversiteit, hebben online spelers behoefte aan een nauwkeurige interpretatie en benchmark van digitale FMCG. NielsenIQ blijft daarom verdere granulariteit en verbeterde inzichten in quick commerce toevoegen.

Over NielsenIQ

NielsenIQ, een wereldwijd informatieservicebedrijf, levert de gouden standaard op het gebied van consumenten- en retailmetingen door middel van het meest verbonden, volledige en bruikbare begrip van de evoluerende wereldwijde, omnichannel-consument. NielsenIQ is de bron van vertrouwen voor de industrieën die we bedienen en de pionier die de volgende eeuw van consumenten- en retailmetingen bepaalt. Onze gegevens, verbonden inzichten en voorspellende analyses optimaliseren de prestaties van CPG- en retailbedrijven, zodat ze dichter bij de gemeenschappen die ze bedienen worden gebracht en helpen de groei daarvan te stimuleren.

NielsenIQ, een Advent International-portfoliobedrijf, is actief in meer dan 90 markten en bestrijkt meer dan 90% van de wereldbevolking. Ga voor meer informatie naar NielsenIQ.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Europe: Julia Mayer Julia.Mayer@nielseniq.com
North America: Gillian Mosher Gillian.Mosher@nielseniq.com

Contacts

Media
Europe: Julia Mayer Julia.Mayer@nielseniq.com
North America: Gillian Mosher Gillian.Mosher@nielseniq.com